
Key Lime Pie (Zöldcitromos pite)


Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Tetejére:
Elkészítés
Előkészítés
A sütőt melegítsük elő 160 'C-ra.
Elkészítés
A töltelékhez a tojássárgáját és a cukrot (gépi) habverővel jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a lime levét és héját, közben folyamatosan keverjük. A sűrített tejet is lassan csorgatva beledolgozzuk, végül a rumot és a tejfölt is hozzáadjuk. A kekszmorzsára öntjük, és a sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. A tetejére a tojásfehérjéből és a cukorból 1 ek. lime lével habot verünk. (a cukrot akkor adjuk hozzá, amikor már kezd keményedni a hab) A süti tetejére kenjük, és világos barnára sütjük 10 perc alatt. Ha valaki nem szereti a meringue-t, (tojáshabot) tálalhatja simán tejszínhabbal is.
Tálalás
A tojáshab nélküli változatnál a kihűlt pitét tejszínhabbal borítjuk :)
Alternatív elkészítés




Key Lime Pie (Zöldcitromos pite)
Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A sütőt melegítsük elő 160 'C-ra.
Elkészítés
A töltelékhez a tojássárgáját és a cukrot (gépi) habverővel jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a lime levét és héját, közben folyamatosan keverjük. A sűrített tejet is lassan csorgatva beledolgozzuk, végül a rumot és a tejfölt is hozzáadjuk. A kekszmorzsára öntjük, és a sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. A tetejére a tojásfehérjéből és a cukorból 1 ek. lime lével habot verünk. (a cukrot akkor adjuk hozzá, amikor már kezd keményedni a hab) A süti tetejére kenjük, és világos barnára sütjük 10 perc alatt. Ha valaki nem szereti a meringue-t, (tojáshabot) tálalhatja simán tejszínhabbal is.
Tálalás
A tojáshab nélküli változatnál a kihűlt pitét tejszínhabbal borítjuk :)
Alternatív elkészítés



Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?