Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kinder tejszelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

45 dkg liszt
15 dkg cukor
csipet só
5 dkg margarin
2 tojás
2 evőkanál méz
2 evőkanál tejfől

Krém:

3 cs tejszin izű pudingpor
1 evőkanál liszt
7 dl tej
2 dl tejföl
20 dkg porcukor
20 dkg vaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Tészta

Elkészítés: A tészta hozzávalóit üsszegyúrjuk, és két lapot sütünk belőle, a tepsi hátulján. A lapok nyújtásakor alaposan lisztezzük a deszkát, mert a tészta nagyon ragadós. Sütni kb. 10 percig kell!

Krém

A krémhez a pudingport a liszttel elkeverve a tejben felfőzzük. A tűzről levéve belekeverjük a tejfölt, kihűtjük. A margarint kikeverjük a porcukorral, vanilíás cukorral és a két krémet összekeverjük, majd a két lap közé töltjük. Lenyomkodjuk, hogy összeragadjanak.
Kinder tejszelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
61 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!