Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Klasszikus lángos

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 8 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 darab elkészítéséhez

Tésztához:

500 g búzaliszt
300 ml langyos víz
1 teáskanál só
1 csapott teáskanál cukor
30 ml napraforgóolaj

Sütéshez:

500 ml napraforgóolaj

Fokhagymás kenegetőhöz:

8 gerezd fokhagyma
2 evőkanál napraforgóolaj
kevés só
kb. 120 ml hideg víz

Tálaláshoz:

tejföl
tetszőleges reszelt sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk, és 8 egyenlő méretű adagra osztjuk. A tésztát golyókká formázzuk, kissé ellapítjuk, és még egyszer letakarva kelesztjük, kb. 15 percig.

Időközben az olajat egy nagyobb edényben kb. 180 °C-ra forrósítjuk, annyira, hogy az olajba belemártott fakanál nyele körül buborékok keletkezzenek. A kilapított tésztadarabokat olajba mártott kézzel 3-4 mm vékony körré nyújtjuk, és a forró olajba tesszük. Mindkét oldalukat közepes hőfokon kb. 2 perc alatt aranybarnára sütjük. Szűrőkanállal kivesszük, és konyhai papírtörlőn jól lecsöpögtetjük.

Fokhagymás kenegető:
A fokhagymagerezdeket megpucoljuk, majd kis lyukú reszelőn lereszeljük vagy fokhagymanyomón áttörjük. Összekeverjük az olajjal és a sóval, majd felhígítjuk a vízzel.

A kész lángosokat megkenjük a fokhagymás kenegetővel, majd tejföllel megkenve és reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

Tipp:

Ha a tejfölt Creme VEGA-ra cseréljük és vegán reszelt sajtot választunk, a lángos vegán.
Klasszikus lángos

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!