![Klasszikus lángos](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31791/klasszikus-langos-15480.jpg)
Klasszikus lángos
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tésztához:
Sütéshez:
Fokhagymás kenegetőhöz:
Tálaláshoz:
Elkészítés
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk, és 8 egyenlő méretű adagra osztjuk. A tésztát golyókká formázzuk, kissé ellapítjuk, és még egyszer letakarva kelesztjük, kb. 15 percig.
Időközben az olajat egy nagyobb edényben kb. 180 °C-ra forrósítjuk, annyira, hogy az olajba belemártott fakanál nyele körül buborékok keletkezzenek. A kilapított tésztadarabokat olajba mártott kézzel 3-4 mm vékony körré nyújtjuk, és a forró olajba tesszük. Mindkét oldalukat közepes hőfokon kb. 2 perc alatt aranybarnára sütjük. Szűrőkanállal kivesszük, és konyhai papírtörlőn jól lecsöpögtetjük.
Fokhagymás kenegető:
A fokhagymagerezdeket megpucoljuk, majd kis lyukú reszelőn lereszeljük vagy fokhagymanyomón áttörjük. Összekeverjük az olajjal és a sóval, majd felhígítjuk a vízzel.
A kész lángosokat megkenjük a fokhagymás kenegetővel, majd tejföllel megkenve és reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
Tipp:
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Klasszikus lángos
Hozzávalók
kb. 8 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Sütéshez:
Fokhagymás kenegetőhöz:
Tálaláshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk, és 8 egyenlő méretű adagra osztjuk. A tésztát golyókká formázzuk, kissé ellapítjuk, és még egyszer letakarva kelesztjük, kb. 15 percig.
Időközben az olajat egy nagyobb edényben kb. 180 °C-ra forrósítjuk, annyira, hogy az olajba belemártott fakanál nyele körül buborékok keletkezzenek. A kilapított tésztadarabokat olajba mártott kézzel 3-4 mm vékony körré nyújtjuk, és a forró olajba tesszük. Mindkét oldalukat közepes hőfokon kb. 2 perc alatt aranybarnára sütjük. Szűrőkanállal kivesszük, és konyhai papírtörlőn jól lecsöpögtetjük.
Fokhagymás kenegető:
A fokhagymagerezdeket megpucoljuk, majd kis lyukú reszelőn lereszeljük vagy fokhagymanyomón áttörjük. Összekeverjük az olajjal és a sóval, majd felhígítjuk a vízzel.
A kész lángosokat megkenjük a fokhagymás kenegetővel, majd tejföllel megkenve és reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
Tipp:
![Klasszikus lángos](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31791/klasszikus-langos-15480.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?