Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kókuszgolyó

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20-22 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20-22 darab elkészítéséhez

Kókuszgolyóhoz:

250 g háztartási keksz
80 g porcukor
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
100 g lágy vaj vagy margarin
kb. 100 ml tej
kb. 20-30 g kókuszreszelék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A háztartási kekszet finomra őröljük.

Elkészítés:

Az őrölt háztartási kekszet összekeverjük a porcukorral, a kakaóporral, a vanillincukorral és a rumaromával, majd hozzáadjuk a lágy vajat vagy margarint is. Ezután elkezdjük összegyúrni, közben apránként annyi tejet öntünk hozzá, hogy összeálljon a massza. A masszából benedvesített kézzel kb. 20-22 golyót formázunk, és mindegyiket kókuszreszelékbe hempergetjük. Tálalásig hűvös helyre tesszük.

Tipp:

A kókuszgolyók közepébe tehetünk 1-1 szem meggybefőttet, a masszában a tejet helyettesíthetjük a meggybefőtt levével.
Kókuszgolyó

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
47 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!