Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán vaníliás kifli

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 80 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 80 darab elkészítéséhez

Tésztához:

200 g búzaliszt
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
100 g nádcukor
100 g Rama margarin laktózmentes
100 g őrölt mandula vagy dió

Díszítéshez:

75-100 g porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Egy sütőtepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibélelünk és a sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180 °C
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a többi hozzávalót hozzáadjuk. A tésztát konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton összedolgozzuk. Belisztezett felületen kinyújtjuk és kb. 4-5 cm hosszú, kisujjnyi vastagságú formákat vágunk ki belőle. A kis formák végeit enyhén behatjuk, hogy kiflit formázhassunk belőlük és a sütőtepsibe helyezzük őket, végül készre sütjük.

Sütési idő: kb. 13-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Díszítés:
A cukrot összekeverjük a vaníliás cukorral és a még forró kiflit meghintjük, vagy a cukorba forgatjuk, majd a süteményt hagyjuk kihűlni.

Tipp:

Egy jól záródó dobozban a sütemény kb. 3 hétig megőrzi finom ízét.
Vegán vaníliás kifli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!