![Kókuszkocka](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31435/kokuszkocka-14926.jpg)
Kókuszkocka
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 18x25 cm):
Tésztához:
Mázhoz:
Hempergetéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit kikenjük zsiradékkal, és kibéleljük sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztben elkeverjük a sütőport. A tojásokat a cukorral konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percet verjük, majd hozzáadjuk a felkockázott vajat vagy margarint, és ezzel is simára keverjük. Beleöntjük a mézet és a tejet, végül hozzákeverjük a sütőporos lisztet is. A tésztát a tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a Kókuszkocka süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 28-30 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész süteményt tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágjuk.
Máz:
A felkockázott vajat vagy margarint egy lábasba tesszük a cukorral, a kakaóporral, a rum aromával és a tejjel, lassú tűzön, kevergetve egyneművé olvasztjuk. Lehúzzuk a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni. A sütemény kockákat villával megmártjuk benne, majd beleforgatjuk a kókuszreszelékbe, és szilárdulásig rácsra tesszük.
Tipp:
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Kókuszkocka
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 18x25 cm):
Tésztához:
Mázhoz:
Hempergetéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit kikenjük zsiradékkal, és kibéleljük sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztben elkeverjük a sütőport. A tojásokat a cukorral konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percet verjük, majd hozzáadjuk a felkockázott vajat vagy margarint, és ezzel is simára keverjük. Beleöntjük a mézet és a tejet, végül hozzákeverjük a sütőporos lisztet is. A tésztát a tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a Kókuszkocka süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 28-30 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész süteményt tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágjuk.
Máz:
A felkockázott vajat vagy margarint egy lábasba tesszük a cukorral, a kakaóporral, a rum aromával és a tejjel, lassú tűzön, kevergetve egyneművé olvasztjuk. Lehúzzuk a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni. A sütemény kockákat villával megmártjuk benne, majd beleforgatjuk a kókuszreszelékbe, és szilárdulásig rácsra tesszük.
Tipp:
![A Kókuszkocka klasszikus vendégváró sütemény, melynek tésztáját ízlés szerint rummal, vagy rumaromával is gazdagíthatjuk.](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31435/kokuszkocka-14926.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?