Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kókuszkocka

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 18x25 cm):

sütőpapír
zsiradék

Tésztához:

350 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
2 darab tojás (M-es)
150 g cukor
80 g lágy vaj vagy margarin
3 evőkanál folyékony méz
150 ml tej

Mázhoz:

200 g vaj vagy margarin
150 g cukor
2 púpozott evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
70 ml tej

Hempergetéshez:

kb. 120 g kókuszreszelék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Kókuszkocka sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit kikenjük zsiradékkal, és kibéleljük sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztben elkeverjük a sütőport. A tojásokat a cukorral konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percet verjük, majd hozzáadjuk a felkockázott vajat vagy margarint, és ezzel is simára keverjük. Beleöntjük a mézet és a tejet, végül hozzákeverjük a sütőporos lisztet is. A tésztát a tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a Kókuszkocka süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 28-30 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész süteményt tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágjuk.

Máz:
A felkockázott vajat vagy margarint egy lábasba tesszük a cukorral, a kakaóporral, a rum aromával és a tejjel, lassú tűzön, kevergetve egyneművé olvasztjuk. Lehúzzuk a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni. A sütemény kockákat villával megmártjuk benne, majd beleforgatjuk a kókuszreszelékbe, és szilárdulásig rácsra tesszük.

Tipp:

A Kókuszkocka sütemény kihűlt tésztáját először hosszában kettévághatjuk és megtölthetjük lekvárral. Ezután vágjuk kockákra, majd vonjuk be a mázzal és a kókuszreszelékkel.
A Kókuszkocka klasszikus vendégváró sütemény, melynek tésztáját ízlés szerint rummal, vagy rumaromával is gazdagíthatjuk.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!