Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kókuszos darázsfészek

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

50 dkg liszt
25 dkg margarin
4 tojássárgája
1 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 ek cukor

Töltelékhez:

4 tojásfehérje
30 dkg porcukor
2 cs kókuszreszelék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.

Elkészítés

A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és a tojások sárgáját.
Alaposan összegyúrjuk.
Kb. fél órát pihentetjük.
Lisztezett deszkán két részletben elnyújtjuk.
A töltelékhez a tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot és a kókuszreszeléket.
A töltelékkel megkenjük a kinyújtott tésztát, feltekerjük.
Kb. 4 cm-es csigákat vágunk le és kikent tepsiben még 30-45 percet kelesztjük.
Előmelegített sütőben 25 perc alatt 180 fokon megsütjük.

Tálalás

Kb. 30 db csiga lesz ebből az adagból.

Tárolás

Légmentesen elzárva több napig puha marad.

Alternatív elkészítés

Érdemes a sütéskor 20 percig alulsütésre tenni és az utolsó 5 percben felvenni alul-felül sütésre. Így kap egy kis színt.
Kókuszos darázsfészek Kókuszos darázsfészek

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!