Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kókuszos darázsfészek

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

50 dkg liszt
25 dkg margarin
4 tojássárgája
1 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 ek cukor

Töltelékhez:

4 tojásfehérje
30 dkg porcukor
2 cs kókuszreszelék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.

Elkészítés

A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és a tojások sárgáját.
Alaposan összegyúrjuk.
Kb. fél órát pihentetjük.
Lisztezett deszkán két részletben elnyújtjuk.
A töltelékhez a tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot és a kókuszreszeléket.
A töltelékkel megkenjük a kinyújtott tésztát, feltekerjük.
Kb. 4 cm-es csigákat vágunk le és kikent tepsiben még 30-45 percet kelesztjük.
Előmelegített sütőben 25 perc alatt 180 fokon megsütjük.

Tálalás

Kb. 30 db csiga lesz ebből az adagból.

Tárolás

Légmentesen elzárva több napig puha marad.

Alternatív elkészítés

Érdemes a sütéskor 20 percig alulsütésre tenni és az utolsó 5 percben felvenni alul-felül sütésre. Így kap egy kis színt.
Kókuszos darázsfészek Kókuszos darázsfészek

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!