Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kókuszos grillázstorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Lapokhoz:

150 g kókuszreszelék
8 darab tojásfehérje (M-es)
1 csipet só
375 g cukor
50 g búzaliszt

Töltelékhez:

75 g fehércsokoládé
600 ml hideg habtejszín

Díszítéshez:

kb. 75 g kókuszreszelék
75 g fehércsokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tojásfehérje masszához a kókuszreszeléket bevonatos serpenyőben zsiradék nélkül barnára pirítjuk, és tányéron hagyjuk kihűlni. 5 ív sütőpapírra egy-egy kört (kb. 28 cm Ø) rajzolunk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tortalapok:
A tojásfehérjét a sóval keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) keményre felverjük. Fokozatosan belekeverjük a cukrot, míg szilárd masszát nem kapunk és a cukor fel nem oldódik. A lisztet összekeverjük a kókuszreszelékkel, és a tojásfehérjehabba óvatosan belekeverjük.
Mindegyik előrajzolt körön elsimítunk 1/5 - 1/5 részt a masszából, és egyenként a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 18-20 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tortalapot sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni. A további tortalapokat szintén ugyanígy megsütjük.

Töltelék:
A sütőpapírt lehúzzuk a tortalapokról. A fehércsokoládét felaprítjuk (pl. nagylyukú reszelőn lereszeljük) és a tejszínt a vaníliás cukorral keményre felverjük. A tejszín kb. 1/5 részét elkenjük a legalsó tortalapon, és a fehércsokoládé reszelék kb. ¼ részével megszórjuk.
Ezt a folyamatot megismételjük a többi tortalappal is. Lezárásként ráteszünk egy tortalapot, és a tortát a maradék tejszínnel vékonyan bekenjük. A tortát körbe-körbe megszórjuk kókuszreszelékkel, és legalább 2 órára a fagyasztóba tesszük.

Díszítés:
A fehércsokoládét felaprítjuk, kis mélyhűtő tasakba tesszük, jól lezárjuk, és gőz fölött lassú tűzön megolvasztjuk. Egy kis csücsköt levágunk, egy darab sütőpapírra tetszőleges rácsot nyomunk, majd hagyjuk megszilárdulni.
A tortát fogyasztás előtt tetszőlegesen díszítjük a ráccsal.

Tippek:

A tortát recés vagy elektromos késsel a legkönnyebb felvágni.
A tortát tálalhatjuk fagyasztás nélkül is. A tejszínt ilyenkor 2-3 tasak Dr. Oetker Habfixálóval verjük fel.
Ha a tortát hosszabb ideje fagyasztottuk le, akkor tálalás előtt kb. 40 perccel vegyük ki.
Kókuszos grillázstorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
39 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-03-22
0 Kedvelés

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva

Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-03-20
0 Kedvelés

Variációk tiramisura

Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-02-06
1 Kedvelés

Túl a fánkon – édes ötletek farsangra

Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!