Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kókuszos grillázstorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Lapokhoz:

150 g kókuszreszelék
8 darab tojásfehérje (M-es)
1 csipet só
375 g cukor
50 g búzaliszt

Töltelékhez:

75 g fehércsokoládé
600 ml hideg habtejszín

Díszítéshez:

kb. 75 g kókuszreszelék
75 g fehércsokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tojásfehérje masszához a kókuszreszeléket bevonatos serpenyőben zsiradék nélkül barnára pirítjuk, és tányéron hagyjuk kihűlni. 5 ív sütőpapírra egy-egy kört (kb. 28 cm Ø) rajzolunk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tortalapok:
A tojásfehérjét a sóval keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) keményre felverjük. Fokozatosan belekeverjük a cukrot, míg szilárd masszát nem kapunk és a cukor fel nem oldódik. A lisztet összekeverjük a kókuszreszelékkel, és a tojásfehérjehabba óvatosan belekeverjük.
Mindegyik előrajzolt körön elsimítunk 1/5 - 1/5 részt a masszából, és egyenként a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 18-20 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tortalapot sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni. A további tortalapokat szintén ugyanígy megsütjük.

Töltelék:
A sütőpapírt lehúzzuk a tortalapokról. A fehércsokoládét felaprítjuk (pl. nagylyukú reszelőn lereszeljük) és a tejszínt a vaníliás cukorral keményre felverjük. A tejszín kb. 1/5 részét elkenjük a legalsó tortalapon, és a fehércsokoládé reszelék kb. ¼ részével megszórjuk.
Ezt a folyamatot megismételjük a többi tortalappal is. Lezárásként ráteszünk egy tortalapot, és a tortát a maradék tejszínnel vékonyan bekenjük. A tortát körbe-körbe megszórjuk kókuszreszelékkel, és legalább 2 órára a fagyasztóba tesszük.

Díszítés:
A fehércsokoládét felaprítjuk, kis mélyhűtő tasakba tesszük, jól lezárjuk, és gőz fölött lassú tűzön megolvasztjuk. Egy kis csücsköt levágunk, egy darab sütőpapírra tetszőleges rácsot nyomunk, majd hagyjuk megszilárdulni.
A tortát fogyasztás előtt tetszőlegesen díszítjük a ráccsal.

Tippek:

A tortát recés vagy elektromos késsel a legkönnyebb felvágni.
A tortát tálalhatjuk fagyasztás nélkül is. A tejszínt ilyenkor 2-3 tasak Dr. Oetker Habfixálóval verjük fel.
Ha a tortát hosszabb ideje fagyasztottuk le, akkor tálalás előtt kb. 40 perccel vegyük ki.
Kókuszos grillázstorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-06-13
0 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!