Kókuszos grillázstorta
Hozzávalók
Tepsihez:
Lapokhoz:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásfehérjét a sóval keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) keményre felverjük. Fokozatosan belekeverjük a cukrot, míg szilárd masszát nem kapunk és a cukor fel nem oldódik. A lisztet összekeverjük a kókuszreszelékkel, és a tojásfehérjehabba óvatosan belekeverjük.
Mindegyik előrajzolt körön elsimítunk 1/5 - 1/5 részt a masszából, és egyenként a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortalapot sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni. A további tortalapokat szintén ugyanígy megsütjük.
Töltelék:
A sütőpapírt lehúzzuk a tortalapokról. A fehércsokoládét felaprítjuk (pl. nagylyukú reszelőn lereszeljük) és a tejszínt a vaníliás cukorral keményre felverjük. A tejszín kb. 1/5 részét elkenjük a legalsó tortalapon, és a fehércsokoládé reszelék kb. ¼ részével megszórjuk.
Ezt a folyamatot megismételjük a többi tortalappal is. Lezárásként ráteszünk egy tortalapot, és a tortát a maradék tejszínnel vékonyan bekenjük. A tortát körbe-körbe megszórjuk kókuszreszelékkel, és legalább 2 órára a fagyasztóba tesszük.
Díszítés:
A fehércsokoládét felaprítjuk, kis mélyhűtő tasakba tesszük, jól lezárjuk, és gőz fölött lassú tűzön megolvasztjuk. Egy kis csücsköt levágunk, egy darab sütőpapírra tetszőleges rácsot nyomunk, majd hagyjuk megszilárdulni.
A tortát fogyasztás előtt tetszőlegesen díszítjük a ráccsal.
Tippek:
A tortát tálalhatjuk fagyasztás nélkül is. A tejszínt ilyenkor 2-3 tasak Dr. Oetker Habfixálóval verjük fel.
Ha a tortát hosszabb ideje fagyasztottuk le, akkor tálalás előtt kb. 40 perccel vegyük ki.
Kókuszos grillázstorta
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Tepsihez:
Lapokhoz:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásfehérjét a sóval keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) keményre felverjük. Fokozatosan belekeverjük a cukrot, míg szilárd masszát nem kapunk és a cukor fel nem oldódik. A lisztet összekeverjük a kókuszreszelékkel, és a tojásfehérjehabba óvatosan belekeverjük.
Mindegyik előrajzolt körön elsimítunk 1/5 - 1/5 részt a masszából, és egyenként a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortalapot sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni. A további tortalapokat szintén ugyanígy megsütjük.
Töltelék:
A sütőpapírt lehúzzuk a tortalapokról. A fehércsokoládét felaprítjuk (pl. nagylyukú reszelőn lereszeljük) és a tejszínt a vaníliás cukorral keményre felverjük. A tejszín kb. 1/5 részét elkenjük a legalsó tortalapon, és a fehércsokoládé reszelék kb. ¼ részével megszórjuk.
Ezt a folyamatot megismételjük a többi tortalappal is. Lezárásként ráteszünk egy tortalapot, és a tortát a maradék tejszínnel vékonyan bekenjük. A tortát körbe-körbe megszórjuk kókuszreszelékkel, és legalább 2 órára a fagyasztóba tesszük.
Díszítés:
A fehércsokoládét felaprítjuk, kis mélyhűtő tasakba tesszük, jól lezárjuk, és gőz fölött lassú tűzön megolvasztjuk. Egy kis csücsköt levágunk, egy darab sütőpapírra tetszőleges rácsot nyomunk, majd hagyjuk megszilárdulni.
A tortát fogyasztás előtt tetszőlegesen díszítjük a ráccsal.
Tippek:
A tortát tálalhatjuk fagyasztás nélkül is. A tejszínt ilyenkor 2-3 tasak Dr. Oetker Habfixálóval verjük fel.
Ha a tortát hosszabb ideje fagyasztottuk le, akkor tálalás előtt kb. 40 perccel vegyük ki.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?