Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Marcipántorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (kb. Ø 24 cm):

sütőpapír

Tésztához:

75 g margarin
4 darab tojás (M-es)
125 g cukor
100 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g őrölt mandula

Töltelékhez:

3-4 csepp keserűmandula aroma
1 teáskanál cukor
3 evőkanál víz
600 ml hideg habtejszín
kb. 3 evőkanál piros ribizli lekvár

Bevonáshoz:

50 g porcukor

Díszítéshez:

50 g szeletelt mandula
200 ml hideg habtejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaformát béleljük ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Olvasszuk fel a margarint egy kis lábosban, és hagyjuk kissé kihűlni. A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Szórjuk bele a vaníliás cukorral elkevert cukrot, és további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet, a sütőport és az őrölt mandulát, majd a legalacsonyabb fokozaton rövid ideig keverjük bele, majd röviden keverjük bele a felolvasztott margarint. A tésztát egyenletesen oszlassuk el a tortaformában. Helyezzük a formát a sütő középső részében lévő rácsra.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Lazítsuk meg és távolítsuk el a forma peremét és fordítsuk ki az alapot egy sütőpapírral bélelt süteményrácsra, majd vegyük le a forma alját is és hagyjuk a tésztát kihűlni.

Óvatosan húzzuk le a sütőpapírt. Vágjuk át az alapot kétszer vízszintesen. Helyezzük az alsó tortalapot egy tortatálra.

Töltelék:
Vágjuk a marcipánt apró darabokra, és tegyük egy keverőtálba. Adjuk hozzá a keserűmandula-aromát, a cukrot és a vizet, majd botmixerrel keverjük simára. A habtejszínt a zselatin fixszel a csomagolás utasításai szerint verjük kemény habbá, majd keverjük bele a marcipános keveréket.

Töltés:
Keverjük simára a ribizlilekvárt, és kenjük az alsó rétegre. Tegyük rá a középső réteget, és nyomjuk le. A marcipánkrém kb. 3/4 részét kenjük a középső rétegre, majd helyezzük rá a felső réteget. A maradék krémmel kenjük be az egész tortát. Tegyük a tortát legalább 3 órára a hűtőszekrénybe.

Manduladísz:
Egy nagy tányért béleljük ki sütőpapírral. A tortabevonót olvasszuk meg egy kis tálban vagy vízfürdőben. Keverjük össze a mandulát az olvasztott tortabevonóval. 2 teáskanál segítségével helyezzünk kb. 16 kis halmot a sütőpapírra, és tegyük a mandulaszeleteket a hűtőbe, amíg a csokoládébevonat meg nem szilárdul.

Bevonás:
Szitáljuk át a porcukrot, és gyúrjuk össze a marcipánnal. A marcipánmasszát egy felvágott, nyitott fagyasztózacskó között kerek alakúra (Ø kb. 36 cm) sodorjuk. A marcipánt a fagyasztózacskó segítségével helyezzük a torta közepére. Óvatosan távolítsuk el a fóliát, és nyomjuk a marcipánt a torta szélére, vágjuk le a felesleges mennyiséget.

Díszítés:
Verjük fel a habtejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral, majd töltsük egy nagy csillag alakú (Ø 12 mm) díszítőfejjel ellátott habzsákba. Díszítsük a tortát tejszínhalmokkal. Tegyük a tetejére a mandulaszeleteket, és tálalásig tároljuk a tortát a hűtőben.
Marcipántorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
42 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!