Marcipántorta
Hozzávalók
Csatos tortaformához (kb. Ø 24 cm):
Tésztához:
Töltelékhez:
Bevonáshoz:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Olvasszuk fel a margarint egy kis lábosban, és hagyjuk kissé kihűlni. A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Szórjuk bele a vaníliás cukorral elkevert cukrot, és további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet, a sütőport és az őrölt mandulát, majd a legalacsonyabb fokozaton rövid ideig keverjük bele, majd röviden keverjük bele a felolvasztott margarint. A tésztát egyenletesen oszlassuk el a tortaformában. Helyezzük a formát a sütő középső részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a forma peremét és fordítsuk ki az alapot egy sütőpapírral bélelt süteményrácsra, majd vegyük le a forma alját is és hagyjuk a tésztát kihűlni.
Óvatosan húzzuk le a sütőpapírt. Vágjuk át az alapot kétszer vízszintesen. Helyezzük az alsó tortalapot egy tortatálra.
Töltelék:
Vágjuk a marcipánt apró darabokra, és tegyük egy keverőtálba. Adjuk hozzá a keserűmandula-aromát, a cukrot és a vizet, majd botmixerrel keverjük simára. A habtejszínt a zselatin fixszel a csomagolás utasításai szerint verjük kemény habbá, majd keverjük bele a marcipános keveréket.
Töltés:
Keverjük simára a ribizlilekvárt, és kenjük az alsó rétegre. Tegyük rá a középső réteget, és nyomjuk le. A marcipánkrém kb. 3/4 részét kenjük a középső rétegre, majd helyezzük rá a felső réteget. A maradék krémmel kenjük be az egész tortát. Tegyük a tortát legalább 3 órára a hűtőszekrénybe.
Manduladísz:
Egy nagy tányért béleljük ki sütőpapírral. A tortabevonót olvasszuk meg egy kis tálban vagy vízfürdőben. Keverjük össze a mandulát az olvasztott tortabevonóval. 2 teáskanál segítségével helyezzünk kb. 16 kis halmot a sütőpapírra, és tegyük a mandulaszeleteket a hűtőbe, amíg a csokoládébevonat meg nem szilárdul.
Bevonás:
Szitáljuk át a porcukrot, és gyúrjuk össze a marcipánnal. A marcipánmasszát egy felvágott, nyitott fagyasztózacskó között kerek alakúra (Ø kb. 36 cm) sodorjuk. A marcipánt a fagyasztózacskó segítségével helyezzük a torta közepére. Óvatosan távolítsuk el a fóliát, és nyomjuk a marcipánt a torta szélére, vágjuk le a felesleges mennyiséget.
Díszítés:
Verjük fel a habtejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral, majd töltsük egy nagy csillag alakú (Ø 12 mm) díszítőfejjel ellátott habzsákba. Díszítsük a tortát tejszínhalmokkal. Tegyük a tetejére a mandulaszeleteket, és tálalásig tároljuk a tortát a hűtőben.
Marcipántorta
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (kb. Ø 24 cm):
Tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Olvasszuk fel a margarint egy kis lábosban, és hagyjuk kissé kihűlni. A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Szórjuk bele a vaníliás cukorral elkevert cukrot, és további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet, a sütőport és az őrölt mandulát, majd a legalacsonyabb fokozaton rövid ideig keverjük bele, majd röviden keverjük bele a felolvasztott margarint. A tésztát egyenletesen oszlassuk el a tortaformában. Helyezzük a formát a sütő középső részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a forma peremét és fordítsuk ki az alapot egy sütőpapírral bélelt süteményrácsra, majd vegyük le a forma alját is és hagyjuk a tésztát kihűlni.
Óvatosan húzzuk le a sütőpapírt. Vágjuk át az alapot kétszer vízszintesen. Helyezzük az alsó tortalapot egy tortatálra.
Töltelék:
Vágjuk a marcipánt apró darabokra, és tegyük egy keverőtálba. Adjuk hozzá a keserűmandula-aromát, a cukrot és a vizet, majd botmixerrel keverjük simára. A habtejszínt a zselatin fixszel a csomagolás utasításai szerint verjük kemény habbá, majd keverjük bele a marcipános keveréket.
Töltés:
Keverjük simára a ribizlilekvárt, és kenjük az alsó rétegre. Tegyük rá a középső réteget, és nyomjuk le. A marcipánkrém kb. 3/4 részét kenjük a középső rétegre, majd helyezzük rá a felső réteget. A maradék krémmel kenjük be az egész tortát. Tegyük a tortát legalább 3 órára a hűtőszekrénybe.
Manduladísz:
Egy nagy tányért béleljük ki sütőpapírral. A tortabevonót olvasszuk meg egy kis tálban vagy vízfürdőben. Keverjük össze a mandulát az olvasztott tortabevonóval. 2 teáskanál segítségével helyezzünk kb. 16 kis halmot a sütőpapírra, és tegyük a mandulaszeleteket a hűtőbe, amíg a csokoládébevonat meg nem szilárdul.
Bevonás:
Szitáljuk át a porcukrot, és gyúrjuk össze a marcipánnal. A marcipánmasszát egy felvágott, nyitott fagyasztózacskó között kerek alakúra (Ø kb. 36 cm) sodorjuk. A marcipánt a fagyasztózacskó segítségével helyezzük a torta közepére. Óvatosan távolítsuk el a fóliát, és nyomjuk a marcipánt a torta szélére, vágjuk le a felesleges mennyiséget.
Díszítés:
Verjük fel a habtejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral, majd töltsük egy nagy csillag alakú (Ø 12 mm) díszítőfejjel ellátott habzsákba. Díszítsük a tortát tejszínhalmokkal. Tegyük a tetejére a mandulaszeleteket, és tálalásig tároljuk a tortát a hűtőben.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?