Kókuszos krémes
Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Krém:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
A tojásfehérjét a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket. A tésztára simítjuk, rátesszük a másik lapot, és megsütjük.
A krémhez a tojássárgákat a liszttel és a tejjel elkeverjük, gyenge tűzön sűrűre főzzük. A margarint a porcukorral, és vaníliás cukorral habosra kavarjuk, és a kihűlt krémhez adjuk.
A kihűlt tésztára kenjük, a tetejét csokimázzal vonjuk be.
Kókuszos krémes
Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Krém:
Tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tojásfehérjét a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket. A tésztára simítjuk, rátesszük a másik lapot, és megsütjük.
A krémhez a tojássárgákat a liszttel és a tejjel elkeverjük, gyenge tűzön sűrűre főzzük. A margarint a porcukorral, és vaníliás cukorral habosra kavarjuk, és a kihűlt krémhez adjuk.
A kihűlt tésztára kenjük, a tetejét csokimázzal vonjuk be.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?