
Kolbászos pogácsa



Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó-felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a lisztet és az expressz élesztőt, majd hozzáadjuk a maradék 100 g lágy vajat vagy margarint és a többi hozzávalót a kolbászos krém kivételével. Konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) sima tésztává dagasztjuk, majd beledolgozzuk a kolbászos krémet is. A tésztát lisztezett felületen 2 cm vastagra nyújtjuk, és pogácsaszaggatóval (kb. 4 cm ⌀) kiszaggatjuk. A pogácsákat az előkészített tepsire tesszük egymástól kellő távolságra, és 15 percet pihentetjük. Ezután a tetejüket megkenjük a felvert tojással. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a pogácsákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész pogácsákat a tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tippek:
Késes aprító helyett késsel is apróra vághatjuk a kolbászt.


Kolbászos pogácsa
Hozzávalók
kb. 25-30 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó-felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a lisztet és az expressz élesztőt, majd hozzáadjuk a maradék 100 g lágy vajat vagy margarint és a többi hozzávalót a kolbászos krém kivételével. Konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) sima tésztává dagasztjuk, majd beledolgozzuk a kolbászos krémet is. A tésztát lisztezett felületen 2 cm vastagra nyújtjuk, és pogácsaszaggatóval (kb. 4 cm ⌀) kiszaggatjuk. A pogácsákat az előkészített tepsire tesszük egymástól kellő távolságra, és 15 percet pihentetjük. Ezután a tetejüket megkenjük a felvert tojással. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a pogácsákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész pogácsákat a tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tippek:
Késes aprító helyett késsel is apróra vághatjuk a kolbászt.

Legújabb cikkek

Befőzés indul! Tartósítási kisokos
Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.


Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!
Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!


5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség
Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?