Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kolbászos pogácsa

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 25-30 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 25-30 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

375 g búzaliszt
130 g lágy vaj vagy margarin
175 g tejföl
1 darab tojás (M-es)
1 teáskanál (7 g) só
100 g tetszőleges kolbász

Kenéshez:

1 darab tojás (M-es)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A kolbász héját lehúzzuk, majd felkarikázzuk, késes aprítóba tesszük 30 g lágy vajjal vagy margarinnal, és durvára aprítjuk. A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Egy tálban összekeverjük a lisztet és az expressz élesztőt, majd hozzáadjuk a maradék 100 g lágy vajat vagy margarint és a többi hozzávalót a kolbászos krém kivételével. Konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) sima tésztává dagasztjuk, majd beledolgozzuk a kolbászos krémet is. A tésztát lisztezett felületen 2 cm vastagra nyújtjuk, és pogácsaszaggatóval (kb. 4 cm ⌀) kiszaggatjuk. A pogácsákat az előkészített tepsire tesszük egymástól kellő távolságra, és 15 percet pihentetjük. Ezután a tetejüket megkenjük a felvert tojással. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a pogácsákat megsütjük.

Sütési idő: kb. 25 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész pogácsákat a tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Tippek:

Szalámival is kipróbálhatjuk.
Késes aprító helyett késsel is apróra vághatjuk a kolbászt.
Kolbászos pogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-08-13
0 Kedvelés

Így készíts gyümölcskompótot!

Gyönyörű szilvák, őszibarackok, almák, körték közül válogathatunk a piacon, épp itt az ideje, hogy ízletes, fűszeres kompótot főzzünk belőlük.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-08-05
0 Kedvelés

Lángos, a nyári kedvenc

Nem telhet el nyár lángos nélkül! A klasszikus sajtos-tejfölös az egyik legkedveltebb strandétel, de itt még nem állunk meg, lássuk mennyiféle lángost süthetünk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-07-27
0 Kedvelés

Dobd fel a nyárestéket hűsítő italokkal!

Grillezés a kertben vagy egy nagy beszélgetés a teraszon? Bárhogy is döntesz, finom, behűtött italokra biztosan szükséged lesz a tökéletes bulihangulathoz.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!