Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Korhelyleves Creme VEGA-val

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4-6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4-6 adag elkészítéséhez

Korhelyleveshez:

200 g szárazkolbász
200 g füstölt, főtt hús (pl. tarja, csülök)
150 g kolozsvári szalonna
2 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 púpozott evőkanál fűszerpaprika
őrölt fekete bors
4 darab babérlevél
400 g szálas savanyú káposzta
1 evőkanál búzaliszt

Tálaláshoz:

75 g Dr. Oetker Creme VEGA (ízlés szerint)

Díszítéshez:

petrezselyemzöld
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A kolbászt rövid időre forró vízbe mártjuk, majd lehúzzuk a héját és karikákra vágjuk. A füstölt húst közepes méretű, a szalonnát pedig kisebb kockákra vágjuk. A vörös- és fokhagymát megpucoljuk, a vöröshagymát felszeleteljük, a fokhagymát fokhagymanyomón áttörjük.

Elkészítés:

Az olajat felhevítjük egy lábasban, rátesszük a kolbászkarikákat, és 1-2 percet sütjük. Ezután szedőkanállal kivesszük és félretesszük. A lábasba szórjuk a kockázott szalonnát, lassú tűzön zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, és üvegesre pároljuk rajta. Ezután beletesszük a fokhagymát is, majd 1-2 perc után lehúzzuk a lábast a tűzről, beleszórjuk a fűszerpaprikát, és jól elkeverjük.
Visszahelyezzük a lábast a tűzre, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérleveleket és a savanyú káposztát, felöntjük kb. 1,5 l vízzel, felforraljuk, majd visszavesszük alatta a lángot, és gyöngyöztetve 30 percet főzzük. Az elpárolgott vizet, ha szükséges, közben pótoljuk. A 30 perc letelte után hozzáadjuk a füstölt húst és a kolbászkarikákat, ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk, és további 15 percet főzzük.

Kézi habverővel simára keverjük a Creme VEGA-t a liszttel, majd hozzáadunk részleteiben egy merőkanálnyi levest, és ezzel is elkeverjük. A lábasba csorgatva behabarjuk vele a levest, felforraljuk, és további 4-5 percet főzzük. Végül a babérleveleket eltávolítjuk. A kész levest Creme VEGA-val meglocsolva és petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.

Tippek:

Felhasználás előtt a savanyú káposztát átöblíthetjük, így kevésbé lesz sós.
Savanykásabb ízvilághoz a főzés vége felé csorgathatunk a levesbe frissen facsart citromlevet.
Korhelyleves Creme VEGA-val

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!