Korhelyleves Creme VEGA-val
Hozzávalók
Korhelyleveshez:
200 g szárazkolbász
200 g füstölt, főtt hús (pl. tarja, csülök)
150 g kolozsvári szalonna
2 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 púpozott evőkanál fűszerpaprika
só
őrölt fekete bors
4 darab babérlevél
400 g szálas savanyú káposzta
150 g Dr. Oetker Creme VEGA
1 evőkanál búzaliszt
Tálaláshoz:
75 g Dr. Oetker Creme VEGA (ízlés szerint)
Díszítéshez:
petrezselyemzöld
Elkészítés
Előkészítés:
A kolbászt rövid időre forró vízbe mártjuk, majd lehúzzuk a héját és karikákra vágjuk. A füstölt húst közepes méretű, a szalonnát pedig kisebb kockákra vágjuk. A vörös- és fokhagymát megpucoljuk, a vöröshagymát felszeleteljük, a fokhagymát fokhagymanyomón áttörjük.
Elkészítés:
Az olajat felhevítjük egy lábasban, rátesszük a kolbászkarikákat, és 1-2 percet sütjük. Ezután szedőkanállal kivesszük és félretesszük. A lábasba szórjuk a kockázott szalonnát, lassú tűzön zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, és üvegesre pároljuk rajta. Ezután beletesszük a fokhagymát is, majd 1-2 perc után lehúzzuk a lábast a tűzről, beleszórjuk a fűszerpaprikát, és jól elkeverjük.
Visszahelyezzük a lábast a tűzre, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérleveleket és a savanyú káposztát, felöntjük kb. 1,5 l vízzel, felforraljuk, majd visszavesszük alatta a lángot, és gyöngyöztetve 30 percet főzzük. Az elpárolgott vizet, ha szükséges, közben pótoljuk. A 30 perc letelte után hozzáadjuk a füstölt húst és a kolbászkarikákat, ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk, és további 15 percet főzzük.
Kézi habverővel simára keverjük a Creme VEGA-t a liszttel, majd hozzáadunk részleteiben egy merőkanálnyi levest, és ezzel is elkeverjük. A lábasba csorgatva behabarjuk vele a levest, felforraljuk, és további 4-5 percet főzzük. Végül a babérleveleket eltávolítjuk. A kész levest Creme VEGA-val meglocsolva és petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.
Visszahelyezzük a lábast a tűzre, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérleveleket és a savanyú káposztát, felöntjük kb. 1,5 l vízzel, felforraljuk, majd visszavesszük alatta a lángot, és gyöngyöztetve 30 percet főzzük. Az elpárolgott vizet, ha szükséges, közben pótoljuk. A 30 perc letelte után hozzáadjuk a füstölt húst és a kolbászkarikákat, ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk, és további 15 percet főzzük.
Kézi habverővel simára keverjük a Creme VEGA-t a liszttel, majd hozzáadunk részleteiben egy merőkanálnyi levest, és ezzel is elkeverjük. A lábasba csorgatva behabarjuk vele a levest, felforraljuk, és további 4-5 percet főzzük. Végül a babérleveleket eltávolítjuk. A kész levest Creme VEGA-val meglocsolva és petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.
Tippek:
Felhasználás előtt a savanyú káposztát átöblíthetjük, így kevésbé lesz sós.
Savanykásabb ízvilághoz a főzés vége felé csorgathatunk a levesbe frissen facsart citromlevet.
Savanykásabb ízvilághoz a főzés vége felé csorgathatunk a levesbe frissen facsart citromlevet.
Kedvencnek jelölöm
Korhelyleves Creme VEGA-val
Hozzávalók
kb. 4-6 adag elkészítéséhez
Korhelyleveshez:
200 g szárazkolbász
200 g füstölt, főtt hús (pl. tarja, csülök)
150 g kolozsvári szalonna
2 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 púpozott evőkanál fűszerpaprika
só
őrölt fekete bors
4 darab babérlevél
400 g szálas savanyú káposzta
150 g Dr. Oetker Creme VEGA
1 evőkanál búzaliszt
Tálaláshoz:
75 g Dr. Oetker Creme VEGA (ízlés szerint)
Díszítéshez:
petrezselyemzöld
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A kolbászt rövid időre forró vízbe mártjuk, majd lehúzzuk a héját és karikákra vágjuk. A füstölt húst közepes méretű, a szalonnát pedig kisebb kockákra vágjuk. A vörös- és fokhagymát megpucoljuk, a vöröshagymát felszeleteljük, a fokhagymát fokhagymanyomón áttörjük.
Elkészítés:
Az olajat felhevítjük egy lábasban, rátesszük a kolbászkarikákat, és 1-2 percet sütjük. Ezután szedőkanállal kivesszük és félretesszük. A lábasba szórjuk a kockázott szalonnát, lassú tűzön zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, és üvegesre pároljuk rajta. Ezután beletesszük a fokhagymát is, majd 1-2 perc után lehúzzuk a lábast a tűzről, beleszórjuk a fűszerpaprikát, és jól elkeverjük.
Visszahelyezzük a lábast a tűzre, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérleveleket és a savanyú káposztát, felöntjük kb. 1,5 l vízzel, felforraljuk, majd visszavesszük alatta a lángot, és gyöngyöztetve 30 percet főzzük. Az elpárolgott vizet, ha szükséges, közben pótoljuk. A 30 perc letelte után hozzáadjuk a füstölt húst és a kolbászkarikákat, ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk, és további 15 percet főzzük.
Kézi habverővel simára keverjük a Creme VEGA-t a liszttel, majd hozzáadunk részleteiben egy merőkanálnyi levest, és ezzel is elkeverjük. A lábasba csorgatva behabarjuk vele a levest, felforraljuk, és további 4-5 percet főzzük. Végül a babérleveleket eltávolítjuk. A kész levest Creme VEGA-val meglocsolva és petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.
Visszahelyezzük a lábast a tűzre, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérleveleket és a savanyú káposztát, felöntjük kb. 1,5 l vízzel, felforraljuk, majd visszavesszük alatta a lángot, és gyöngyöztetve 30 percet főzzük. Az elpárolgott vizet, ha szükséges, közben pótoljuk. A 30 perc letelte után hozzáadjuk a füstölt húst és a kolbászkarikákat, ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk, és további 15 percet főzzük.
Kézi habverővel simára keverjük a Creme VEGA-t a liszttel, majd hozzáadunk részleteiben egy merőkanálnyi levest, és ezzel is elkeverjük. A lábasba csorgatva behabarjuk vele a levest, felforraljuk, és további 4-5 percet főzzük. Végül a babérleveleket eltávolítjuk. A kész levest Creme VEGA-val meglocsolva és petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.
Tippek:
Felhasználás előtt a savanyú káposztát átöblíthetjük, így kevésbé lesz sós.
Savanykásabb ízvilághoz a főzés vége felé csorgathatunk a levesbe frissen facsart citromlevet.
Savanykásabb ízvilághoz a főzés vége felé csorgathatunk a levesbe frissen facsart citromlevet.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?