Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Korhelyleves Creme VEGA-val

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4-6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4-6 adag elkészítéséhez

Korhelyleveshez:

200 g szárazkolbász
200 g füstölt, főtt hús (pl. tarja, csülök)
150 g kolozsvári szalonna
2 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 púpozott evőkanál fűszerpaprika
őrölt fekete bors
4 darab babérlevél
400 g szálas savanyú káposzta
1 evőkanál búzaliszt

Tálaláshoz:

75 g Dr. Oetker Creme VEGA (ízlés szerint)

Díszítéshez:

petrezselyemzöld
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A kolbászt rövid időre forró vízbe mártjuk, majd lehúzzuk a héját és karikákra vágjuk. A füstölt húst közepes méretű, a szalonnát pedig kisebb kockákra vágjuk. A vörös- és fokhagymát megpucoljuk, a vöröshagymát felszeleteljük, a fokhagymát fokhagymanyomón áttörjük.

Elkészítés:

Az olajat felhevítjük egy lábasban, rátesszük a kolbászkarikákat, és 1-2 percet sütjük. Ezután szedőkanállal kivesszük és félretesszük. A lábasba szórjuk a kockázott szalonnát, lassú tűzön zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, és üvegesre pároljuk rajta. Ezután beletesszük a fokhagymát is, majd 1-2 perc után lehúzzuk a lábast a tűzről, beleszórjuk a fűszerpaprikát, és jól elkeverjük.
Visszahelyezzük a lábast a tűzre, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérleveleket és a savanyú káposztát, felöntjük kb. 1,5 l vízzel, felforraljuk, majd visszavesszük alatta a lángot, és gyöngyöztetve 30 percet főzzük. Az elpárolgott vizet, ha szükséges, közben pótoljuk. A 30 perc letelte után hozzáadjuk a füstölt húst és a kolbászkarikákat, ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk, és további 15 percet főzzük.

Kézi habverővel simára keverjük a Creme VEGA-t a liszttel, majd hozzáadunk részleteiben egy merőkanálnyi levest, és ezzel is elkeverjük. A lábasba csorgatva behabarjuk vele a levest, felforraljuk, és további 4-5 percet főzzük. Végül a babérleveleket eltávolítjuk. A kész levest Creme VEGA-val meglocsolva és petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.

Tippek:

Felhasználás előtt a savanyú káposztát átöblíthetjük, így kevésbé lesz sós.
Savanykásabb ízvilághoz a főzés vége felé csorgathatunk a levesbe frissen facsart citromlevet.
Korhelyleves Creme VEGA-val

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!