Korhelyleves Creme VEGA-val
Hozzávalók
Korhelyleveshez:
Tálaláshoz:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Visszahelyezzük a lábast a tűzre, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérleveleket és a savanyú káposztát, felöntjük kb. 1,5 l vízzel, felforraljuk, majd visszavesszük alatta a lángot, és gyöngyöztetve 30 percet főzzük. Az elpárolgott vizet, ha szükséges, közben pótoljuk. A 30 perc letelte után hozzáadjuk a füstölt húst és a kolbászkarikákat, ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk, és további 15 percet főzzük.
Kézi habverővel simára keverjük a Creme VEGA-t a liszttel, majd hozzáadunk részleteiben egy merőkanálnyi levest, és ezzel is elkeverjük. A lábasba csorgatva behabarjuk vele a levest, felforraljuk, és további 4-5 percet főzzük. Végül a babérleveleket eltávolítjuk. A kész levest Creme VEGA-val meglocsolva és petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.
Tippek:
Savanykásabb ízvilághoz a főzés vége felé csorgathatunk a levesbe frissen facsart citromlevet.
Korhelyleves Creme VEGA-val
Hozzávalók
kb. 4-6 adag elkészítéséhez
Korhelyleveshez:
Tálaláshoz:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Visszahelyezzük a lábast a tűzre, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérleveleket és a savanyú káposztát, felöntjük kb. 1,5 l vízzel, felforraljuk, majd visszavesszük alatta a lángot, és gyöngyöztetve 30 percet főzzük. Az elpárolgott vizet, ha szükséges, közben pótoljuk. A 30 perc letelte után hozzáadjuk a füstölt húst és a kolbászkarikákat, ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk, és további 15 percet főzzük.
Kézi habverővel simára keverjük a Creme VEGA-t a liszttel, majd hozzáadunk részleteiben egy merőkanálnyi levest, és ezzel is elkeverjük. A lábasba csorgatva behabarjuk vele a levest, felforraljuk, és további 4-5 percet főzzük. Végül a babérleveleket eltávolítjuk. A kész levest Creme VEGA-val meglocsolva és petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.
Tippek:
Savanykásabb ízvilághoz a főzés vége felé csorgathatunk a levesbe frissen facsart citromlevet.
Legújabb cikkek
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében
Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?