Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Körtebefőtt gyümölcscukorral

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Körtebefőtt gyümölcscukorral

3 l víz
20 dkg gyümölcscukor
1 hosszú rúd fahéj
10 db szegfűszeg
1 csipet őrölt gyömbér
1 db citrom
4 kg körte
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A megmosott körtéket lehámoztam, magházukat eltávolítottam a hibás részt kivágtam. Egy karika citromszeletet a főzővízbe tettem, a többi citromlét, abba a vízbe nyomtam, amibe a körtéket raktam a hámozás után, hogy ne barnuljon meg, még elkészülök az összes darabolással. Feltettem a vizet a gyümölcscukorral, a fűszerekkel és a citromkarikával főzni. A fűszeres vizet kb. 10 percig forraltam, utána részletekbe raktam bele a feldarabolt körtét. Forrástól 2-3 perc után a nátriumbenzonáttal kiöblített, és lecsurgatott üvegekbe raktam, a léből is annyit tettem rá, hogy ellepje a körtéket. Rátekertem a tetejét és száraz dunsztba tettem. Nekem ebből a mennyiségből 6 nagyobb üveggel lett.

Személyes megjegyzés

Kaptam érett, de még kemény körtét, ami befőzésre tökéletes volt.
Körtebefőtt gyümölcscukorral

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!