Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Körtedzsemes kosárka fügével

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Körtedzsemes kosárka fügével

1 csomag 40 dkg-os levelestészta
3-4 db érett vilmoskörte
1-2 fahéj
4-5 szem szegfűszeg
1 db csillagánizs
1 db vaníliarúd kikapart magja
1 evőkanál étkezési keményítő
3 evőkanál barna nádcukor
csipet só
1 db lime héja és leve
1 teáskanál rumaroma
3 db lila füge
2 dl tejszín
2 teáskanál porcukor + a szóráshoz
6 db-os kiskuglóf-sütőforma
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A 6 db leveles tésztát kettévágjuk kiengedés után, így kapunk 12 db négyzetet. A sütőformákba helyezünk egy-egy négyzetet eligazítva. Közben a körtéket meghámozzuk, és kockára vágjuk. A barna cukrot feltesszük egy edénybe melegedni, majd amikor olvadni kezd, beletesszük a körtéket, és a citrom reszelt héját, levét. Kicsit kevergetjük, majd a fűszereket, és az ízesítőket is beledobjuk. Puhára főzzük, és kevés hideg vízben feloldjuk a keményítőt, majd besűrítjük vele a körténket. Így kapunk dzsemet. Hagyjuk kihűlni, majd félig megtöltjük a kosarakat, és forró sütőbe 210 fokon megsütjük. Kétszer kell elkészíteni, mivel 12 db-ról van szó. Könnyen kivehető a kicsit hűlt kosárka, megütögetjük a sütőforma oldalát, és kivesszük kézzel. Addig tálra rendezzük, amíg a másik 6 db sül. A fügéket négyfelé vágjuk, és olvasztott tortabevonóba félig belemártjuk, majd egy barna csomagolópapírra helyezzük, amiről könnyen levehetőek. Ezután a tejszínt felverjük a cukorral, édesítjük, majd a kosarakba elosztjuk, és a csokis fügével díszítjük, végül porcukorral beszórjuk. Ez el is hagyható.

Alternatív elkészítés

Azonnal fogyasztható, ahogy kihűlt. Ekkor a legfinomabb.
Körtedzsemes kosárka fügével Körtedzsemes kosárka fügével Körtedzsemes kosárka fügével

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
58 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
58 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!