Körtés-marcipános pite
Hozzávalók
Csatos tortaformához (26 cm Ø): vagy gyümölcspite formához (28 cm Ø):
Tésztához:
Tetejére:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton finom morzsává dolgozzuk. A morzsa 2/3 részét a formában elosztjuk, és tortalappá nyomkodjuk.
Tetejére:
A körtét szűrőn jól lecsöpögtetjük. A marcipánt kis darabokra vágjuk, a tejföllel keverőpohárban konyhai robotgéppel (habverő) kenhető masszává keverjük, majd a pitealapon elkenjük. A lecsöpögtetett körtét vékony hasábokra vágjuk és kör alakban elosztjuk a pitealapon. A maradék morzsát rászórjuk a körtére. A formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük.
Sütési idő: kb. 35-38 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pitét langyosan tálaljuk.
Tipp:
Körtés-marcipános pite
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (26 cm Ø): vagy gyümölcspite formához (28 cm Ø):
Tésztához:
Tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton finom morzsává dolgozzuk. A morzsa 2/3 részét a formában elosztjuk, és tortalappá nyomkodjuk.
Tetejére:
A körtét szűrőn jól lecsöpögtetjük. A marcipánt kis darabokra vágjuk, a tejföllel keverőpohárban konyhai robotgéppel (habverő) kenhető masszává keverjük, majd a pitealapon elkenjük. A lecsöpögtetett körtét vékony hasábokra vágjuk és kör alakban elosztjuk a pitealapon. A maradék morzsát rászórjuk a körtére. A formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük.
Sütési idő: kb. 35-38 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pitét langyosan tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?