Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kovász készítés

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kovász készítés

Kenyérliszt BL 80- as
víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

1. nap: Egy 720 ml-es dunsztosüvegbe tegyünk, 3 evőkanál vizet és 3 evőkanál BL 80-as kenyérlisztet. Az üveg tetejét rá kell tenni, de nem kell rácsavarni, hogy kicsit szellőzzön, de ne száradjon ki. Szobahőmérsékleten tároljuk.

2. nap: Várunk

3. nap: Tegyünk hozzá 3 evőkanál lisztet és 3 evőkanál vizet és egy villa segítségével keverjük el csomómentesen.

4. nap: Tegyünk hozzá 1 dl vizet és 10 dkg lisztet.

5. nap: Készen van a kovászunk.

Vegyünk ki 10 dkg-ot egy másik üvegbe, megetetjük 1 dl vízzel és 10 dkg liszttel. Takarjuk le és 5-6 órát várjunk, míg a duplájára nő és süthetünk vele.
Ez a mennyiség 1 kg liszthez elegendő.


A maradék kovászt zárjuk le és tegyük hűtőbe, majd hetente egyszer "etessük" meg 2 evőkanál vízzel és 2 evőkanál liszttel.
Ebből bármikor süthetünk úgy, hogy kiveszünk belőle 10 dkg-ot, "megetetjük" 1 dl vízzel és 10 dkg liszttel, megvárjuk, míg a duplájára nő, s a maradékot visszatesszük a hűtőbe.
Kovász készítés

Hozzászólások

G
Gestini Eniko
Dátum 2023. September. 21. 09:06
Sziasztok, ha nincs mérőeszközöm, kb mennyi az a 10 dkg kovász amivel süthetek? Maréknyi, kanálnyi?
Dr. Oetker Mesterkonyha
Dr. Oetker Mesterkonyha
Dátum 2023. September. 22. 09:25
Kedves Enikő! Receptjeink mérőeszközök segítségével készülnek, így sajnos nincs ilyen tapasztalatunk. Az Ön által kérdezett mértékekkel nem tudjuk megadni a mennyiséget. A kovász esetében különösen nehéz lenne, mivel a kovász egy levegős, az érési folyamat fázisaiban eltérő térfogatú, ami a külső körülményektől is függ. Megértését köszönjük! Üdvözlettel: A Sütnijó! csapata
P
Pallinger Ágnes
Dátum 2024. March. 11. 17:28
Sziasztok! A liszt esetében az evőkanál csapott, vagy púpos? Köszi!
Dr. Oetker Mesterkonyha
Dr. Oetker Mesterkonyha
Dátum 2024. March. 12. 08:50
Kedves Ágnes! A liszt nem csapott, nem púpos, normál evőkanál. Üdvözlettel: A Sütnijó! csapata

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!