Krémes zöldségleves bulgurral
Hozzávalók
1 közepes fej vöröshagyma
1 evőkanál vaj
50 g szalonnás vagy sonkás kockák
200 g törtbúza (bulgur)
1 ¼ l húsleves alaplé
1 - 2 darab babérlevél
200 g sárgarépa
150 g petrezselyemgyökér
150 g póréhagyma
2 szál zellerszár
1 pohár Dr. Oetker Creme Vega
só
frissen őrölt bors
frissen reszelt szerecsendió
apróra vágott petrezselyem
Elkészítés
Elkészítés:
Hámozzuk meg és vágjuk apróra a hagymát. Egy nagy fazékban megolvasztjuk a vajat, és pirítsuk meg benne a hagymát és a szalonnát. Adjuk hozzá a tört búzát és azt is pirítsuk meg. Öntsük fel a húsleves alaplével, adjuk hozzá a babérleveleket, fedjük le és kb.15 percig főzzük. Időnként megkeverjük.
Hámozzuk meg a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret. Tisztítsuk meg és mossuk meg a póréhagymát és a zellert. Vágjuk a zöldségeket nagyon apró kockákra, és 15 perc múlva adjuk hozzá a leveshez. Keverjük hozzá a creme vegá-t, és ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval. Főzzük az egészet kb. 20 percig.
A levest petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Hámozzuk meg a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret. Tisztítsuk meg és mossuk meg a póréhagymát és a zellert. Vágjuk a zöldségeket nagyon apró kockákra, és 15 perc múlva adjuk hozzá a leveshez. Keverjük hozzá a creme vegá-t, és ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval. Főzzük az egészet kb. 20 percig.
A levest petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Kedvencnek jelölöm
Krémes zöldségleves bulgurral
Hozzávalók
kb. 6 adag elkészítéséhez
1 közepes fej vöröshagyma
1 evőkanál vaj
50 g szalonnás vagy sonkás kockák
200 g törtbúza (bulgur)
1 ¼ l húsleves alaplé
1 - 2 darab babérlevél
200 g sárgarépa
150 g petrezselyemgyökér
150 g póréhagyma
2 szál zellerszár
1 pohár Dr. Oetker Creme VEGA
só
frissen őrölt bors
frissen reszelt szerecsendió
apróra vágott petrezselyem
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Hámozzuk meg és vágjuk apróra a hagymát. Egy nagy fazékban megolvasztjuk a vajat, és pirítsuk meg benne a hagymát és a szalonnát. Adjuk hozzá a tört búzát és azt is pirítsuk meg. Öntsük fel a húsleves alaplével, adjuk hozzá a babérleveleket, fedjük le és kb.15 percig főzzük. Időnként megkeverjük.
Hámozzuk meg a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret. Tisztítsuk meg és mossuk meg a póréhagymát és a zellert. Vágjuk a zöldségeket nagyon apró kockákra, és 15 perc múlva adjuk hozzá a leveshez. Keverjük hozzá a creme vegá-t, és ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval. Főzzük az egészet kb. 20 percig.
A levest petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Hámozzuk meg a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret. Tisztítsuk meg és mossuk meg a póréhagymát és a zellert. Vágjuk a zöldségeket nagyon apró kockákra, és 15 perc múlva adjuk hozzá a leveshez. Keverjük hozzá a creme vegá-t, és ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval. Főzzük az egészet kb. 20 percig.
A levest petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?