Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Krémsajtos csokoládés fonat

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

Tésztához:

Töltelékhez:

80 g lágy Rama margarin
250 g szobahőmérsékletű krémsajt (Arla, Philadelphia)
120 g porcukor
100 g csokoládé csepp

Kenéshez:

1 darab tojásfehérje (M-es)
2 evőkanál víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Krémsajtos csokoládés fonat hozzávalóit pontosan kimérjük.
A leveles tésztát az előírásnak megfelelően előkészítjük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A sajtkrém töltelék hozzávalóit egy habverő segítségével simára keverjük.
A leveles tésztát kigörgetjük a sütőpapíron. A széleket átlósan bevágjuk, mint egy fenyőfa (1. kép), majd a közepét megtöltjük a krémsajt töltelékkel. Rászórjuk a csokicseppek 2/3 részét és átlósan ráhajtjuk a töltelékre a széleket (2. kép). A fonatot sütőpapírral együtt a tepsire (kb. 35x40 cm) helyezzük. Egy kis tálkában összekeverjük a tojásfehérjét a vízzel, majd ezzel megkenjük a fonat tetejét. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a Krémsajtos csokoládés fonatot aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tepsit sütőrácsra tesszük és a süteményt hűlni hagyjuk. A maradék csokicseppeket vízfürdő fölött megolvasztjuk és a fonat tetejére csorgatjuk.

Tipp:

Csokoládécsepp helyett a Krémsajtos csokoládés fonatot készíthetjük, akár 80 g aszalt vörösáfonyával vagy kis kockákra vágott aszalt szilvával.
Krémsajtos csokoládés fonat Krémsajtos csokoládés fonat Krémsajtos csokoládés fonat

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!