
Krémsajtos csokoládés fonat



Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A leveles tésztát az előírásnak megfelelően előkészítjük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A leveles tésztát kigörgetjük a sütőpapíron. A széleket átlósan bevágjuk, mint egy fenyőfa (1. kép), majd a közepét megtöltjük a krémsajt töltelékkel. Rászórjuk a csokicseppek 2/3 részét és átlósan ráhajtjuk a töltelékre a széleket (2. kép). A fonatot sütőpapírral együtt a tepsire (kb. 35x40 cm) helyezzük. Egy kis tálkában összekeverjük a tojásfehérjét a vízzel, majd ezzel megkenjük a fonat tetejét. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a Krémsajtos csokoládés fonatot aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit sütőrácsra tesszük és a süteményt hűlni hagyjuk. A maradék csokicseppeket vízfürdő fölött megolvasztjuk és a fonat tetejére csorgatjuk.
Tipp:
aszalt szilvával.




Krémsajtos csokoládés fonat
Hozzávalók
kb. 6 adag elkészítéséhez
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A leveles tésztát az előírásnak megfelelően előkészítjük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A leveles tésztát kigörgetjük a sütőpapíron. A széleket átlósan bevágjuk, mint egy fenyőfa (1. kép), majd a közepét megtöltjük a krémsajt töltelékkel. Rászórjuk a csokicseppek 2/3 részét és átlósan ráhajtjuk a töltelékre a széleket (2. kép). A fonatot sütőpapírral együtt a tepsire (kb. 35x40 cm) helyezzük. Egy kis tálkában összekeverjük a tojásfehérjét a vízzel, majd ezzel megkenjük a fonat tetejét. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a Krémsajtos csokoládés fonatot aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit sütőrácsra tesszük és a süteményt hűlni hagyjuk. A maradék csokicseppeket vízfürdő fölött megolvasztjuk és a fonat tetejére csorgatjuk.
Tipp:
aszalt szilvával.



Legújabb cikkek

Töltsük fel a vitaminraktárainkat!
A tél vége felé hatalmas szükségünk van egy kis vitaminpótlásra. Válogassunk szezonális alapanyagokból, és süssünk tápanyagokban gazdag finomságokat!


Pitesütésre fel! Változatos formák, izgalmas töltelékek
A pite sosem unalmas! Készíthetjük nagyra és falatnyira, a tetejét kedvünkre dekorálhat-juk. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy mennyi töltelék variáció létezik!


Brownie-tól a mézeskalácsig: süss és díszíts kreatívan karácsonyra!
Legyen az idei karácsony igazán kreatív! Engedd szabadon a fantáziád, és készíts finom, ötletes sütiket a családdal vagy a barátokkal, ebben segítenek a Dr. Oetker ünnepi termé-kei.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?