Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Krémsajtos csokoládés fonat

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

Tésztához:

Töltelékhez:

80 g lágy Rama margarin
250 g szobahőmérsékletű krémsajt (Arla, Philadelphia)
120 g porcukor
100 g csokoládé csepp

Kenéshez:

1 darab tojásfehérje (M-es)
2 evőkanál víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Krémsajtos csokoládés fonat hozzávalóit pontosan kimérjük.
A leveles tésztát az előírásnak megfelelően előkészítjük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A sajtkrém töltelék hozzávalóit egy habverő segítségével simára keverjük.
A leveles tésztát kigörgetjük a sütőpapíron. A széleket átlósan bevágjuk, mint egy fenyőfa (1. kép), majd a közepét megtöltjük a krémsajt töltelékkel. Rászórjuk a csokicseppek 2/3 részét és átlósan ráhajtjuk a töltelékre a széleket (2. kép). A fonatot sütőpapírral együtt a tepsire (kb. 35x40 cm) helyezzük. Egy kis tálkában összekeverjük a tojásfehérjét a vízzel, majd ezzel megkenjük a fonat tetejét. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a Krémsajtos csokoládés fonatot aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tepsit sütőrácsra tesszük és a süteményt hűlni hagyjuk. A maradék csokicseppeket vízfürdő fölött megolvasztjuk és a fonat tetejére csorgatjuk.

Tipp:

Csokoládécsepp helyett a Krémsajtos csokoládés fonatot készíthetjük, akár 80 g aszalt vörösáfonyával vagy kis kockákra vágott
aszalt szilvával.
Krémsajtos csokoládés fonat Krémsajtos csokoládés fonat Krémsajtos csokoládés fonat

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!