Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Krémsajtos csokoládés fonat

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

Tésztához:

Töltelékhez:

80 g lágy Rama margarin
250 g szobahőmérsékletű krémsajt (Arla, Philadelphia)
120 g porcukor

Kenéshez:

1 darab tojásfehérje (M-es)
2 evőkanál víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítése lépésről lépésre

Előkészítés:

A Krémsajtos csokoládés fonat hozzávalóit pontosan kimérjük.
A leveles tésztát az előírásnak megfelelően előkészítjük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A sajtkrém töltelék hozzávalóit egy habverő segítségével simára keverjük.
A leveles tésztát kigörgetjük a sütőpapíron. A széleket átlósan bevágjuk, mint egy fenyőfa (1. kép), majd a közepét megtöltjük a krémsajt töltelékkel. Rászórjuk a csokicseppek 2/3 részét és átlósan ráhajtjuk a töltelékre a széleket (2. kép). A fonatot sütőpapírral együtt a tepsire (kb. 35x40 cm) helyezzük. Egy kis tálkában összekeverjük a tojásfehérjét a vízzel, majd ezzel megkenjük a fonat tetejét. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a Krémsajtos csokoládés fonatot aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tepsit sütőrácsra tesszük és a süteményt hűlni hagyjuk. A maradék csokicseppeket vízfürdő fölött megolvasztjuk és a fonat tetejére csorgatjuk.

Tipp:

Csokoládécsepp helyett a Krémsajtos csokoládés fonatot készíthetjük, akár 80 g aszalt vörösáfonyával vagy kis kockákra vágott
aszalt szilvával.
Krémsajtos csokoládés fonat Krémsajtos csokoládés fonat Krémsajtos csokoládés fonat

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-05-12
1 Kedvelés

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!

Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
1 Kedvelés

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!

A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
1 Kedvelés

Mentes desszertcsodák pudingból

Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!