Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szív alakú málnatorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 14 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 14 szelet elkészítéséhez

Tepsihez:

szív alakú sütőkeret
sütőpapír

Tésztához:

3 darab tojás (M-es)
3 csapott evőkanál búzaliszt (kb. 50 g)
3 evőkanál cukor (kb. 60 g)
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
1 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez (kb. 10 g)

Kenéshez:

2 evőkanál málnadzsem

Túrós-tejszínes krémhez:

300 ml hideg habtejszín
500 g étkezési félzsíros tehéntúró
75 g cukor
3 evőkanál citromlé
kb. 250 g málna

Díszítéshez:

300 ml hideg habtejszín
kb. 125 g málna
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Szív alakú málnatorta hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük. A szív alakú sütőkeretet (24 cm ᴓ) a sütőpapírra tesszük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket konyhai robotgéppel (habverő) félig felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és addig verjük, míg kemény, masszív habot kapunk. A tojássárgájákat alacsony fokozaton hozzákeverjük. A lisztben elkeverjük a késhegynyi sütőport és a kakaóport, majd kanalanként a masszához adjuk.
A tésztát a tortaformába öntjük, a tetejét elsimítjuk és a tepsit a sütő alsó részébe tesszük és a tortát megsütjük.

Sütési idő: kb. 15-20 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A szív alakú sütőformát lecsatoljuk, és levesszük. A csokis süteményt sütőpapírral fedett rácsra borítjuk, és így hagyjuk kihűlni.
A sütőpapírt lehúzzuk, a süteményt tortatálra tesszük, és a megtisztított sütőkeretet köré tesszük. A kakaós süteményt málnadzsemmel megkenjük.

Túrós-tejszínes krém:
A tejszínt 1 tasak zselatin fix-szel-szel keményre felverjük. A túrót szintén 1 tasak zselatin fix-szel összekeverjük. A cukrot, a vanillincukrot és a citromlevet belekeverjük a túróba. Végül óvatosan belekeverjük a felvert tejszínt is. A túrós-tejszínes krém 1/3-t rákenjük a tortalapra, majd rátesszük a málnát úgy, hogy óvatosan egy kicsit belenyomkodjuk a krémbe. A maradék krémet elosztjuk a málnán, majd elsimítjuk. A süteményt legalább 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
A sütőkeretet óvatosan lecsatoljuk, és levesszük. A tejszínt a vanillincukorral és a habfixálóval keményre felverjük, és nagylyukú díszítőcsöves habzsákba töltjük. Nagyobb tejszín-tuffokat nyomunk a krémre. A Szív alakú málnatorta süteményt málnával és csokiszívekkel díszítjük, tálalásig hideg helyre tesszük.

Tipp:

A Szív alakú málnatorta sütemény elkészítéséhez málna helyett, tetszés szerint más bogyós gyümölcsöt is használhatunk.
A Szív alakú málnatorta túrós-gyümölcsös, alkalmi jellegű sütemény.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!