Szív alakú málnatorta
Hozzávalók
Tepsihez:
szív alakú sütőkeret
sütőpapír
Tésztához:
3 darab tojás (M-es)
3 csapott evőkanál búzaliszt (kb. 50 g)
3 evőkanál cukor (kb. 60 g)
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
1 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez (kb. 10 g)
Kenéshez:
2 evőkanál málnadzsem
Túrós-tejszínes krémhez:
300 ml hideg habtejszín
500 g étkezési félzsíros tehéntúró
75 g cukor
2 tasak Dr. Oetker Expressz Zselatin Fix
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
3 evőkanál citromlé
kb. 250 g málna
Díszítéshez:
300 ml hideg habtejszín
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
kb. 125 g málna
Elkészítés
Előkészítés:
A Szív alakú málnatorta hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük. A szív alakú sütőkeretet (24 cm ᴓ) a sütőpapírra tesszük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük. A szív alakú sütőkeretet (24 cm ᴓ) a sütőpapírra tesszük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket konyhai robotgéppel (habverő) félig felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és addig verjük, míg kemény, masszív habot kapunk. A tojássárgájákat alacsony fokozaton hozzákeverjük. A lisztben elkeverjük a késhegynyi sütőport és a kakaóport, majd kanalanként a masszához adjuk.
A tésztát a tortaformába öntjük, a tetejét elsimítjuk és a tepsit a sütő alsó részébe tesszük és a tortát megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A szív alakú sütőformát lecsatoljuk, és levesszük. A csokis süteményt sütőpapírral fedett rácsra borítjuk, és így hagyjuk kihűlni.
A sütőpapírt lehúzzuk, a süteményt tortatálra tesszük, és a megtisztított sütőkeretet köré tesszük. A kakaós süteményt málnadzsemmel megkenjük.
Túrós-tejszínes krém:
A tejszínt 1 tasak zselatin fix-szel-szel keményre felverjük. A túrót szintén 1 tasak zselatin fix-szel összekeverjük. A cukrot, a vanillincukrot és a citromlevet belekeverjük a túróba. Végül óvatosan belekeverjük a felvert tejszínt is. A túrós-tejszínes krém 1/3-t rákenjük a tortalapra, majd rátesszük a málnát úgy, hogy óvatosan egy kicsit belenyomkodjuk a krémbe. A maradék krémet elosztjuk a málnán, majd elsimítjuk. A süteményt legalább 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A sütőkeretet óvatosan lecsatoljuk, és levesszük. A tejszínt a vanillincukorral és a habfixálóval keményre felverjük, és nagylyukú díszítőcsöves habzsákba töltjük. Nagyobb tejszín-tuffokat nyomunk a krémre. A Szív alakú málnatorta süteményt málnával és csokiszívekkel díszítjük, tálalásig hideg helyre tesszük.
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket konyhai robotgéppel (habverő) félig felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és addig verjük, míg kemény, masszív habot kapunk. A tojássárgájákat alacsony fokozaton hozzákeverjük. A lisztben elkeverjük a késhegynyi sütőport és a kakaóport, majd kanalanként a masszához adjuk.
A tésztát a tortaformába öntjük, a tetejét elsimítjuk és a tepsit a sütő alsó részébe tesszük és a tortát megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A szív alakú sütőformát lecsatoljuk, és levesszük. A csokis süteményt sütőpapírral fedett rácsra borítjuk, és így hagyjuk kihűlni.
A sütőpapírt lehúzzuk, a süteményt tortatálra tesszük, és a megtisztított sütőkeretet köré tesszük. A kakaós süteményt málnadzsemmel megkenjük.
Túrós-tejszínes krém:
A tejszínt 1 tasak zselatin fix-szel-szel keményre felverjük. A túrót szintén 1 tasak zselatin fix-szel összekeverjük. A cukrot, a vanillincukrot és a citromlevet belekeverjük a túróba. Végül óvatosan belekeverjük a felvert tejszínt is. A túrós-tejszínes krém 1/3-t rákenjük a tortalapra, majd rátesszük a málnát úgy, hogy óvatosan egy kicsit belenyomkodjuk a krémbe. A maradék krémet elosztjuk a málnán, majd elsimítjuk. A süteményt legalább 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A sütőkeretet óvatosan lecsatoljuk, és levesszük. A tejszínt a vanillincukorral és a habfixálóval keményre felverjük, és nagylyukú díszítőcsöves habzsákba töltjük. Nagyobb tejszín-tuffokat nyomunk a krémre. A Szív alakú málnatorta süteményt málnával és csokiszívekkel díszítjük, tálalásig hideg helyre tesszük.
Tipp:
A Szív alakú málnatorta sütemény elkészítéséhez málna helyett, tetszés szerint más bogyós gyümölcsöt is használhatunk.
Kedvencnek jelölöm
Szív alakú málnatorta
Hozzávalók
kb. 14 szelet elkészítéséhez
Tepsihez:
szív alakú sütőkeret
sütőpapír
Tésztához:
3 darab tojás (M-es)
3 csapott evőkanál búzaliszt (kb. 50 g)
3 evőkanál cukor (kb. 60 g)
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
1 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez (kb. 10 g)
Kenéshez:
2 evőkanál málnadzsem
Túrós-tejszínes krémhez:
300 ml hideg habtejszín
500 g étkezési félzsíros tehéntúró
75 g cukor
2 tasak Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
3 evőkanál citromlé
kb. 250 g málna
Díszítéshez:
300 ml hideg habtejszín
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
kb. 125 g málna
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A Szív alakú málnatorta hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük. A szív alakú sütőkeretet (24 cm ᴓ) a sütőpapírra tesszük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük. A szív alakú sütőkeretet (24 cm ᴓ) a sütőpapírra tesszük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket konyhai robotgéppel (habverő) félig felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és addig verjük, míg kemény, masszív habot kapunk. A tojássárgájákat alacsony fokozaton hozzákeverjük. A lisztben elkeverjük a késhegynyi sütőport és a kakaóport, majd kanalanként a masszához adjuk.
A tésztát a tortaformába öntjük, a tetejét elsimítjuk és a tepsit a sütő alsó részébe tesszük és a tortát megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A szív alakú sütőformát lecsatoljuk, és levesszük. A csokis süteményt sütőpapírral fedett rácsra borítjuk, és így hagyjuk kihűlni.
A sütőpapírt lehúzzuk, a süteményt tortatálra tesszük, és a megtisztított sütőkeretet köré tesszük. A kakaós süteményt málnadzsemmel megkenjük.
Túrós-tejszínes krém:
A tejszínt 1 tasak zselatin fix-szel-szel keményre felverjük. A túrót szintén 1 tasak zselatin fix-szel összekeverjük. A cukrot, a vanillincukrot és a citromlevet belekeverjük a túróba. Végül óvatosan belekeverjük a felvert tejszínt is. A túrós-tejszínes krém 1/3-t rákenjük a tortalapra, majd rátesszük a málnát úgy, hogy óvatosan egy kicsit belenyomkodjuk a krémbe. A maradék krémet elosztjuk a málnán, majd elsimítjuk. A süteményt legalább 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A sütőkeretet óvatosan lecsatoljuk, és levesszük. A tejszínt a vanillincukorral és a habfixálóval keményre felverjük, és nagylyukú díszítőcsöves habzsákba töltjük. Nagyobb tejszín-tuffokat nyomunk a krémre. A Szív alakú málnatorta süteményt málnával és csokiszívekkel díszítjük, tálalásig hideg helyre tesszük.
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket konyhai robotgéppel (habverő) félig felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és addig verjük, míg kemény, masszív habot kapunk. A tojássárgájákat alacsony fokozaton hozzákeverjük. A lisztben elkeverjük a késhegynyi sütőport és a kakaóport, majd kanalanként a masszához adjuk.
A tésztát a tortaformába öntjük, a tetejét elsimítjuk és a tepsit a sütő alsó részébe tesszük és a tortát megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A szív alakú sütőformát lecsatoljuk, és levesszük. A csokis süteményt sütőpapírral fedett rácsra borítjuk, és így hagyjuk kihűlni.
A sütőpapírt lehúzzuk, a süteményt tortatálra tesszük, és a megtisztított sütőkeretet köré tesszük. A kakaós süteményt málnadzsemmel megkenjük.
Túrós-tejszínes krém:
A tejszínt 1 tasak zselatin fix-szel-szel keményre felverjük. A túrót szintén 1 tasak zselatin fix-szel összekeverjük. A cukrot, a vanillincukrot és a citromlevet belekeverjük a túróba. Végül óvatosan belekeverjük a felvert tejszínt is. A túrós-tejszínes krém 1/3-t rákenjük a tortalapra, majd rátesszük a málnát úgy, hogy óvatosan egy kicsit belenyomkodjuk a krémbe. A maradék krémet elosztjuk a málnán, majd elsimítjuk. A süteményt legalább 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A sütőkeretet óvatosan lecsatoljuk, és levesszük. A tejszínt a vanillincukorral és a habfixálóval keményre felverjük, és nagylyukú díszítőcsöves habzsákba töltjük. Nagyobb tejszín-tuffokat nyomunk a krémre. A Szív alakú málnatorta süteményt málnával és csokiszívekkel díszítjük, tálalásig hideg helyre tesszük.
Tipp:
A Szív alakú málnatorta sütemény elkészítéséhez málna helyett, tetszés szerint más bogyós gyümölcsöt is használhatunk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?