Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szív alakú málnatorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 14 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 14 szelet elkészítéséhez

Tepsihez:

szív alakú sütőkeret
sütőpapír

Tésztához:

3 darab tojás (M-es)
3 csapott evőkanál búzaliszt (kb. 50 g)
3 evőkanál cukor (kb. 60 g)
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
1 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez (kb. 10 g)

Kenéshez:

2 evőkanál málnadzsem

Túrós-tejszínes krémhez:

300 ml hideg habtejszín
500 g étkezési félzsíros tehéntúró
75 g cukor
3 evőkanál citromlé
kb. 250 g málna

Díszítéshez:

300 ml hideg habtejszín
kb. 125 g málna
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Szív alakú málnatorta hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük. A szív alakú sütőkeretet (24 cm ᴓ) a sütőpapírra tesszük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket konyhai robotgéppel (habverő) félig felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és addig verjük, míg kemény, masszív habot kapunk. A tojássárgájákat alacsony fokozaton hozzákeverjük. A lisztben elkeverjük a késhegynyi sütőport és a kakaóport, majd kanalanként a masszához adjuk.
A tésztát a tortaformába öntjük, a tetejét elsimítjuk és a tepsit a sütő alsó részébe tesszük és a tortát megsütjük.

Sütési idő: kb. 15-20 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A szív alakú sütőformát lecsatoljuk, és levesszük. A csokis süteményt sütőpapírral fedett rácsra borítjuk, és így hagyjuk kihűlni.
A sütőpapírt lehúzzuk, a süteményt tortatálra tesszük, és a megtisztított sütőkeretet köré tesszük. A kakaós süteményt málnadzsemmel megkenjük.

Túrós-tejszínes krém:
A tejszínt 1 tasak zselatin fix-szel-szel keményre felverjük. A túrót szintén 1 tasak zselatin fix-szel összekeverjük. A cukrot, a vanillincukrot és a citromlevet belekeverjük a túróba. Végül óvatosan belekeverjük a felvert tejszínt is. A túrós-tejszínes krém 1/3-t rákenjük a tortalapra, majd rátesszük a málnát úgy, hogy óvatosan egy kicsit belenyomkodjuk a krémbe. A maradék krémet elosztjuk a málnán, majd elsimítjuk. A süteményt legalább 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
A sütőkeretet óvatosan lecsatoljuk, és levesszük. A tejszínt a vanillincukorral és a habfixálóval keményre felverjük, és nagylyukú díszítőcsöves habzsákba töltjük. Nagyobb tejszín-tuffokat nyomunk a krémre. A Szív alakú málnatorta süteményt málnával és csokiszívekkel díszítjük, tálalásig hideg helyre tesszük.

Tipp:

A Szív alakú málnatorta sütemény elkészítéséhez málna helyett, tetszés szerint más bogyós gyümölcsöt is használhatunk.
A Szív alakú málnatorta túrós-gyümölcsös, alkalmi jellegű sütemény.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
0 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!