Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Krumplis puffancs

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

200 g hagyma
1 kg főznivaló krumpli
1 - 2 darab tojás (M-es)
kb. 1 ½ teáskanál só
frissen őrölt bors

Sütéshez:

kb. 100 ml étolaj pl. napraforgóolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A hagymát megpucoljuk, és finomra reszeljük. A krumplit meghámozzuk, finomra reszeljük, majd szűrőbe tesszük. A krumplimasszát jól kinyomkodjuk, és hagyjuk lecsöpögni, közben a keményítős levet felfogjuk. Miután a keményítő leülepedett, a krumplilevet óvatosan leöntjük. A leülepedett keményítőt, a reszelt krumplit, a reszelt hagymát, az étkezési keményítőt, a tojást, a sót és a borsot tálban összekeverjük.

Elkészítés:

Bevonatos serpenyőben felforrósítunk bőséges mennyiségű olajat. A tésztát nagy kanállal adagonként betesszük a serpenyőbe, azonnal laposra nyomkodjuk, és közepes hőfokon mindkét oldalát 4-6 perc alatt ropogós barnára sütjük, közben egyszer megfordítjuk.
A kész puffancsot kivesszük a serpenyőből, és konyhai papírtörlőn hagyjuk lecsöpögni. A puffancsot azonnal tálaljuk.

Tippek:

A puffancshoz sok só szükséges, ezért ajánlott egy próbapuffancsot sütni. Ha szükséges, a krumplis masszát még egyszer ízesítsük, majd csak ezután süssük ki a maradék masszát.
A krumpli és a hagyma lereszelése konyhai robotgéppel a legegyszerűbb.
Ízlés szerint tálalhatjuk tejföllel vagy Creme Vega-val.
Krumplis puffancs

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-06-28
0 Kedvelés

Keményítő kisokos

Az étkezési keményítő hasznos társ a konyhában, legyen szó sütemények sütéséről, vagy levesek, főzelékek, mártások, szószok, házi pudingok készítéséről

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-10
0 Kedvelés

Főzzünk be kevesebb cukorral!

Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-09
0 Kedvelés

Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel

Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!