Spárgakrém leves
Hozzávalók
500 g fehér spárga
só
cukor
60 g vaj vagy margarin
45 g búzaliszt
1 pohár Dr. Oetker Creme Vega
frissen őrölt fehér bors
egy kis citromlé
Elkészítés
Elkészítés:
Hámozzuk meg a spárgát, és vágjuk kb. 2 cm hosszú darabokra. Forraljuk fel a vizet egy serpenyőben. Adjuk hozzá a sót, a cukrot (1 liter vízhez 1 1/2 teáskanál só és 1/2 teáskanál cukor) és a spárgát, majd főzzük kb. 4 percig. A spárgát lecsepegtetjük, a főzővizet félretesszük, kimérünk kb. 900 ml-t, és hagyjuk kihűlni.
Melegítsük fel a vajat vagy margarint egy serpenyőben. Szórjuk meg a liszttel, és kevergetve pirítsuk, amíg a liszt világossárga színt kap. Ezután fokozatosan öntsük fel a spárga főzővizével, közben folyamatosan erőteljesen kevergetve. Forraljuk fel a spárgakrémlevest, és főzzük kb. 5 percig.
Keverjük bele a creme vegá-t és a spárgadarabokat. Ízesítsük a spárgakrémlevest sóval, borssal, cukorral és citromlével. Ízlés szerint szórjuk meg petrezselyemmel.
Melegítsük fel a vajat vagy margarint egy serpenyőben. Szórjuk meg a liszttel, és kevergetve pirítsuk, amíg a liszt világossárga színt kap. Ezután fokozatosan öntsük fel a spárga főzővizével, közben folyamatosan erőteljesen kevergetve. Forraljuk fel a spárgakrémlevest, és főzzük kb. 5 percig.
Keverjük bele a creme vegá-t és a spárgadarabokat. Ízesítsük a spárgakrémlevest sóval, borssal, cukorral és citromlével. Ízlés szerint szórjuk meg petrezselyemmel.
Tipp:
50 g főtt sonkát vágjunk csíkokra, és melegítsük fel a spárgakrémlevesben.
Kedvencnek jelölöm
Spárgakrém leves
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
500 g fehér spárga
só
cukor
60 g vaj vagy margarin
45 g búzaliszt
1 pohár Dr. Oetker Creme VEGA
frissen őrölt fehér bors
egy kis citromlé
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Hámozzuk meg a spárgát, és vágjuk kb. 2 cm hosszú darabokra. Forraljuk fel a vizet egy serpenyőben. Adjuk hozzá a sót, a cukrot (1 liter vízhez 1 1/2 teáskanál só és 1/2 teáskanál cukor) és a spárgát, majd főzzük kb. 4 percig. A spárgát lecsepegtetjük, a főzővizet félretesszük, kimérünk kb. 900 ml-t, és hagyjuk kihűlni.
Melegítsük fel a vajat vagy margarint egy serpenyőben. Szórjuk meg a liszttel, és kevergetve pirítsuk, amíg a liszt világossárga színt kap. Ezután fokozatosan öntsük fel a spárga főzővizével, közben folyamatosan erőteljesen kevergetve. Forraljuk fel a spárgakrémlevest, és főzzük kb. 5 percig.
Keverjük bele a creme vegá-t és a spárgadarabokat. Ízesítsük a spárgakrémlevest sóval, borssal, cukorral és citromlével. Ízlés szerint szórjuk meg petrezselyemmel.
Melegítsük fel a vajat vagy margarint egy serpenyőben. Szórjuk meg a liszttel, és kevergetve pirítsuk, amíg a liszt világossárga színt kap. Ezután fokozatosan öntsük fel a spárga főzővizével, közben folyamatosan erőteljesen kevergetve. Forraljuk fel a spárgakrémlevest, és főzzük kb. 5 percig.
Keverjük bele a creme vegá-t és a spárgadarabokat. Ízesítsük a spárgakrémlevest sóval, borssal, cukorral és citromlével. Ízlés szerint szórjuk meg petrezselyemmel.
Tipp:
50 g főtt sonkát vágjunk csíkokra, és melegítsük fel a spárgakrémlevesben.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?