Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Spárgakrém leves

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

500 g fehér spárga
cukor
60 g vaj vagy margarin
45 g búzaliszt
frissen őrölt fehér bors
egy kis citromlé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Hámozzuk meg a spárgát, és vágjuk kb. 2 cm hosszú darabokra. Forraljuk fel a vizet egy serpenyőben. Adjuk hozzá a sót, a cukrot (1 liter vízhez 1 1/2 teáskanál só és 1/2 teáskanál cukor) és a spárgát, majd főzzük kb. 4 percig. A spárgát lecsepegtetjük, a főzővizet félretesszük, kimérünk kb. 900 ml-t, és hagyjuk kihűlni.

Melegítsük fel a vajat vagy margarint egy serpenyőben. Szórjuk meg a liszttel, és kevergetve pirítsuk, amíg a liszt világossárga színt kap. Ezután fokozatosan öntsük fel a spárga főzővizével, közben folyamatosan erőteljesen kevergetve. Forraljuk fel a spárgakrémlevest, és főzzük kb. 5 percig.

Keverjük bele a creme vegá-t és a spárgadarabokat. Ízesítsük a spárgakrémlevest sóval, borssal, cukorral és citromlével. Ízlés szerint szórjuk meg petrezselyemmel.

Tipp:

50 g főtt sonkát vágjunk csíkokra, és melegítsük fel a spárgakrémlevesben.
Spárgakrém leves

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!