Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyes szilvalekvár fahéjjal

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 üveg (200 ml)
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 üveg (200 ml) elkészítéséhez

500 g meggy (előkészítve mérve) vagy cseresznye
500 g szilva (előkészítve mérve)
1 fahéjrúd
250 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A meggyet megmossuk, kimagozzuk, elfelezzük, és 500 grammot kimérünk belőle. A szilvát megmossuk, elfelezzük, kimagozzuk, finomra vágjuk, és 500 grammot kimérünk belőle.

Elkészítés:

A gyümölcsöket egy nagy főzőedénybe öntjük és az egészet pépesítjük. A dzsemfixet a kimért cukorral elkeverjük és a gyümölcshöz adjuk. Belerajuk a fahéjrudat is, majd állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a lekvárt folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. A fahéjjat eltávolítjuk.

Üvegbetöltés:
Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot leszedjük, és a kész lekvárt azonnal üvegekbe peremig töltjük. Csavaros tetővel lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.

Tippek:

A lekvárt elkészíthetjük friss gyümölcs helyett fagyasztott meggyel is.
A lekvár kitűnő ajándékötlet, ilyenkor díszítsük az üveget fahéjrúddal.
A Meggyes szilvalekvár fahéjjal gazdagított gyümölcsös finomság édes süteményekhez és sültekhez.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!