Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyes szilvalekvár fahéjjal

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 üveg (200 ml)
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 üveg (200 ml) elkészítéséhez

500 g meggy (előkészítve mérve) vagy cseresznye
500 g szilva (előkészítve mérve)
1 fahéjrúd
250 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A meggyet megmossuk, kimagozzuk, elfelezzük, és 500 grammot kimérünk belőle. A szilvát megmossuk, elfelezzük, kimagozzuk, finomra vágjuk, és 500 grammot kimérünk belőle.

Elkészítés:

A gyümölcsöket egy nagy főzőedénybe öntjük és az egészet pépesítjük. A dzsemfixet a kimért cukorral elkeverjük és a gyümölcshöz adjuk. Belerajuk a fahéjrudat is, majd állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a lekvárt folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. A fahéjjat eltávolítjuk.

Üvegbetöltés:
Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot leszedjük, és a kész lekvárt azonnal üvegekbe peremig töltjük. Csavaros tetővel lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.

Tippek:

A lekvárt elkészíthetjük friss gyümölcs helyett fagyasztott meggyel is.
A lekvár kitűnő ajándékötlet, ilyenkor díszítsük az üveget fahéjrúddal.
A Meggyes szilvalekvár fahéjjal gazdagított gyümölcsös finomság édes süteményekhez és sültekhez.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!