Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kürtőskalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 6 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

6 darab elkészítéséhez

Sütéshez:

6 darab üres, fél literes fém sörös doboz
alufólia

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

500 g búzaliszt
220 ml tej
50 g cukor
100 g vaj vagy margarin
1 darab tojás (M-es)
1 darab tojássárgája (M-es)
1 csipet só

Kenéshez:

kb. 120 g vaj vagy margarin

Forgatáshoz:

kristálycukor

Szóráshoz:

porcukor
őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sörös dobozokat bevonjuk alufóliával, a tepsit sütőpapírral béleljük. A tejet megmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vajat vagy margarint.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sóval, az élesztővel és a cukorral egy keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a tojást és a tojássárgáját, valamint a kézmeleg tej-zsiradék keveréket. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Enyhén megszórjuk liszttel, lefedjük egy tiszta konyharuhával, és meleg helyen addig kelesztjük, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).
A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

A kenéshez a zsiradékot megolvasztjuk, és vékonyan átkenjük vele az előkészített, alufóliával bevont sörös dobozokat. A forgatáshoz egy lapos tányérba vastagon kristálycukrot szórunk.

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, és hat egyenlő részre osztjuk. A kiadagolt tésztákat 2-3 mm vékony hosszú, keskeny téglalapokká nyújtjuk. A tésztadarabokat kb. 1,5 cm széles, hosszú csíkokra vágjuk. A csíkokat feltekerjük a dobozokra, az illesztéseket jól összenyomkodjuk, majd a deszkán párszor átgörgetjük a dobozokat. A kalácsok felületét is lekenjük az olvasztott zsiradékkal, majd beleforgatjuk a kristálycukorba, és fektetve, egymástól néhány cm távolságra az előkészített tepsire helyezzük. Tiszta konyharuhával lefedjük és további kb. 15 percig kelesztjük.

A tepsit a sütő középső részébe toljuk, sütés közben 2-3-szor fordítunk a kalácsokon, és aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 15-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kalácsokat még forrón megszórjuk fahéjas porcukorral, majd a tepsivel együtt sütőrácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni.

Tippek:

A kürtőskalács tésztájához egy tasak Finesse Reszelt Citromhéjat is adhatunk.
Fahéjas porcukor helyett kakaós porcukorral is megszórhatjuk a kürtőskalácsokat.
A Kürtőskalács receptje 6 darab sütemény elkészítéséhez elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
46 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!