Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kürtőskalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 6 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

6 darab elkészítéséhez

Sütéshez:

6 darab üres, fél literes fém sörös doboz
alufólia

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

500 g búzaliszt
220 ml tej
50 g cukor
100 g vaj vagy margarin
1 darab tojás (M-es)
1 darab tojássárgája (M-es)
1 csipet só

Kenéshez:

kb. 120 g vaj vagy margarin

Forgatáshoz:

kristálycukor

Szóráshoz:

porcukor
őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sörös dobozokat bevonjuk alufóliával, a tepsit sütőpapírral béleljük. A tejet megmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vajat vagy margarint.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sóval, az élesztővel és a cukorral egy keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a tojást és a tojássárgáját, valamint a kézmeleg tej-zsiradék keveréket. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Enyhén megszórjuk liszttel, lefedjük egy tiszta konyharuhával, és meleg helyen addig kelesztjük, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).
A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

A kenéshez a zsiradékot megolvasztjuk, és vékonyan átkenjük vele az előkészített, alufóliával bevont sörös dobozokat. A forgatáshoz egy lapos tányérba vastagon kristálycukrot szórunk.

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, és hat egyenlő részre osztjuk. A kiadagolt tésztákat 2-3 mm vékony hosszú, keskeny téglalapokká nyújtjuk. A tésztadarabokat kb. 1,5 cm széles, hosszú csíkokra vágjuk. A csíkokat feltekerjük a dobozokra, az illesztéseket jól összenyomkodjuk, majd a deszkán párszor átgörgetjük a dobozokat. A kalácsok felületét is lekenjük az olvasztott zsiradékkal, majd beleforgatjuk a kristálycukorba, és fektetve, egymástól néhány cm távolságra az előkészített tepsire helyezzük. Tiszta konyharuhával lefedjük és további kb. 15 percig kelesztjük.

A tepsit a sütő középső részébe toljuk, sütés közben 2-3-szor fordítunk a kalácsokon, és aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 15-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kalácsokat még forrón megszórjuk fahéjas porcukorral, majd a tepsivel együtt sütőrácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni.

Tippek:

A kürtőskalács tésztájához egy tasak Finesse Reszelt Citromhéjat is adhatunk.
Fahéjas porcukor helyett kakaós porcukorral is megszórhatjuk a kürtőskalácsokat.
A Kürtőskalács receptje 6 darab sütemény elkészítéséhez elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
39 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-03-22
0 Kedvelés

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva

Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-03-20
0 Kedvelés

Variációk tiramisura

Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-02-06
1 Kedvelés

Túl a fánkon – édes ötletek farsangra

Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!