Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kürtőskalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 6 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

6 darab elkészítéséhez

Sütéshez:

6 darab üres, fél literes fém sörös doboz
alufólia

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

500 g búzaliszt
220 ml tej
50 g cukor
100 g vaj vagy margarin
1 darab tojás (M-es)
1 darab tojássárgája (M-es)
1 csipet só

Kenéshez:

kb. 120 g vaj vagy margarin

Forgatáshoz:

kristálycukor

Szóráshoz:

porcukor
őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sörös dobozokat bevonjuk alufóliával, a tepsit sütőpapírral béleljük. A tejet megmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vajat vagy margarint.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sóval, az élesztővel és a cukorral egy keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a tojást és a tojássárgáját, valamint a kézmeleg tej-zsiradék keveréket. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Enyhén megszórjuk liszttel, lefedjük egy tiszta konyharuhával, és meleg helyen addig kelesztjük, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).
A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

A kenéshez a zsiradékot megolvasztjuk, és vékonyan átkenjük vele az előkészített, alufóliával bevont sörös dobozokat. A forgatáshoz egy lapos tányérba vastagon kristálycukrot szórunk.

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, és hat egyenlő részre osztjuk. A kiadagolt tésztákat 2-3 mm vékony hosszú, keskeny téglalapokká nyújtjuk. A tésztadarabokat kb. 1,5 cm széles, hosszú csíkokra vágjuk. A csíkokat feltekerjük a dobozokra, az illesztéseket jól összenyomkodjuk, majd a deszkán párszor átgörgetjük a dobozokat. A kalácsok felületét is lekenjük az olvasztott zsiradékkal, majd beleforgatjuk a kristálycukorba, és fektetve, egymástól néhány cm távolságra az előkészített tepsire helyezzük. Tiszta konyharuhával lefedjük és további kb. 15 percig kelesztjük.

A tepsit a sütő középső részébe toljuk, sütés közben 2-3-szor fordítunk a kalácsokon, és aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 15-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kalácsokat még forrón megszórjuk fahéjas porcukorral, majd a tepsivel együtt sütőrácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni.

Tippek:

A kürtőskalács tésztájához egy tasak Finesse Reszelt Citromhéjat is adhatunk.
Fahéjas porcukor helyett kakaós porcukorral is megszórhatjuk a kürtőskalácsokat.
A Kürtőskalács receptje 6 darab sütemény elkészítéséhez elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
48 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-12-08
0 Kedvelés

Karácsony előtti egészséges finomságok

Karácsonykor nagy a kísértés: otthon és vendégségben is nehéz nemet mondani a kedvenc sütinkre. Készüljünk fel tudatosan erre az időszakra, ebben segítenek tippjeink.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-12-06
0 Kedvelés

Készítsd el otthon az adventi vásárok finomságait!

Nincs karácsonyvárás adventi vásár nélkül! A vásár pedig langalló, kürtőskalács és illatos rétes nélkül elképzelhetetlen! Az sem baj, ha nem jutsz el idén, mutatjuk a házi verziókat.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!