
Lajcsi szelet


Hozzávalók
Lajcsi szelet
Krémhez:
Csokitetőhöz:
Elkészítés
Előkészítés
sütés: 30 perc
Elkészítés
2. Közben elkészítjük a pudingokat. Külön - külön 4 dl tejben megfőzzük a pudingokat, a vaníliásat vaníliás cukorral, a puncsot rummal erősítjük. félretesszük hűlni, de közben néha megkeverjük, hogy ne legyen csomós.
3. A cukrot és a margarint jó habosra keverjük. A kihűlt pudingot is géppel jól átkeverjük, és csak ez után adjuk hozzá a vajkrémet.
4. Megtöltjük a tésztát, alul a puncs, felül a vaníliáskrém.
5. Elkészítjük a csokitetőt: 3 ek tejben megolvasztjuk a margarint. A cukrot, kakaót és a csokipudingot összekeverjük, és hozzáadjuk az olvasztott margarinhoz. Sűrű krémet kapunk, aminek nagyon jó a bevonóképessége.
sütési hőfok:
180°C
sütési mód:
alul-felül sütés
Tálalás


Lajcsi szelet
Hozzávalók
Lajcsi szelet
Krémhez:
Csokitetőhöz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
sütés: 30 perc
Elkészítés
2. Közben elkészítjük a pudingokat. Külön - külön 4 dl tejben megfőzzük a pudingokat, a vaníliásat vaníliás cukorral, a puncsot rummal erősítjük. félretesszük hűlni, de közben néha megkeverjük, hogy ne legyen csomós.
3. A cukrot és a margarint jó habosra keverjük. A kihűlt pudingot is géppel jól átkeverjük, és csak ez után adjuk hozzá a vajkrémet.
4. Megtöltjük a tésztát, alul a puncs, felül a vaníliáskrém.
5. Elkészítjük a csokitetőt: 3 ek tejben megolvasztjuk a margarint. A cukrot, kakaót és a csokipudingot összekeverjük, és hozzáadjuk az olvasztott margarinhoz. Sűrű krémet kapunk, aminek nagyon jó a bevonóképessége.
sütési hőfok:
180°C
sütési mód:
alul-felül sütés
Tálalás

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?