Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán fonottkalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 20 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

sütőpapír

Kelt tésztához:

100 ml mandula ital
50 g vegán margarin
400 g búzaliszt
50 g cukor
1 csipet só
200 g mazsola
50 g aprított mandula

Kenéshez:

1 ½ evőkanál mandula ital

Sárgabarackmázhoz:

2 evőkanál baracklekvár
1 evőkanál víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A mandulás italt felmelegítjük és felolvasztjuk benne a margarint.

Elkészítés:

Tészta:
Egy keverőtálban alaposan elkeverjük a lisztet az élesztővel. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a creme vegát és a langyos mandulás ital-margarin keveréket, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig dagasztjuk, hogy sima tésztát kapjunk. Végül gyúrjuk bele a mazsolát és a mandulát. A tésztát takarjuk le és meleg helyen legalább 45-50 percig kelesztjük, amíg láthatóan meg nem nő.

Formázás:
A tésztát gyúrjuk át újra egy enyhén lisztezett munkalapon. A tésztát három részre osztjuk, és mindegyikből egyenletes, körülbelül 35 cm hosszú rudat formázunk. A rudakat összefonjuk és az előkészített tepsire rakjuk, végüket erősen nyomjuk össze. Kenjük meg a fonatot mandula itallal, és hagyjuk még további 15-20 percig kelni. Közben melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a kalácsot aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A sütőpapírral együtt vegyük le a kalácsot a tepsiről és tegyük egy süteményrácsra.

Máz:
A baracklekvárt szitán nyomjuk át és egy kis lábasban folytonos keverés közben a vízzel forraljuk fel. Sütés után a kalácsot azonnal megkenjük a barackos mázzal.

Tipp:

Tetszés szerint a tésztába keverhetünk a mazsola helyett aszalt áfonyát, vagy meggyet.
Vegán fonottkalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!