Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Laktózmentes túrós csusza

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4-6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4-6 adag elkészítéséhez

Túrós csuszához:

400 g csusza tészta
300 g kolozsvári szalonna
600 g laktózmentes túró (félzsíros)
frissen őrölt fekete bors

Tálaláshoz:

150 g Dr. Oetker Creme VEGA (ízlés szerint)

Díszítéshez:

petrezselyemzöld
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Túrós csusza:
A csusza tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük a a csomagolás utasításai szerint. Közben a szalonnát csíkokra vágjuk, és egy hideg serpenyőbe szórjuk. A serpenyővel együtt felmelegítjük, és lassú tűzőn hagyjuk zsírjára sülni. Ezután a szalonnacsíkokat egy szedőkanállal kivesszük és félretesszük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A szalonnazsírból egy kevéssel kikenünk egy nagy méretű (kb. 3 l űrtartalom) sütőtálat, a többi zsírt hozzákeverjük a kifőtt, leszűrt tésztához. A túrót összekeverjük a Creme VEGA-val, finoman sózzuk (a szalonna is sós), borsozzuk. A tésztához forgatjuk a szalonnacsíkokkal együtt, majd belesimítjuk az előkészített sütőtálba. A sütőtálat a sütő középső részébe tesszük, és a túrós csuszát megsütjük.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész túrós csuszát sütőtállal együtt rácsra téve hűlni hagyjuk, majd Creme VEGA-val meglocsolva és aprított petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.

Tipp:

A sütési idő utolsó 5 percében a túrós csusza tetejét megpiríthatjuk.
Laktózmentes túrós csusza

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!