![Laktózmentes túrós csusza](https://sutnijo.hu/storage/recipes/32149/laktozmentes-turos-csusza-15997.jpg)
Laktózmentes túrós csusza
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Túrós csuszához:
Tálaláshoz:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
A csusza tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük a a csomagolás utasításai szerint. Közben a szalonnát csíkokra vágjuk, és egy hideg serpenyőbe szórjuk. A serpenyővel együtt felmelegítjük, és lassú tűzőn hagyjuk zsírjára sülni. Ezután a szalonnacsíkokat egy szedőkanállal kivesszük és félretesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A szalonnazsírból egy kevéssel kikenünk egy nagy méretű (kb. 3 l űrtartalom) sütőtálat, a többi zsírt hozzákeverjük a kifőtt, leszűrt tésztához. A túrót összekeverjük a Creme VEGA-val, finoman sózzuk (a szalonna is sós), borsozzuk. A tésztához forgatjuk a szalonnacsíkokkal együtt, majd belesimítjuk az előkészített sütőtálba. A sütőtálat a sütő középső részébe tesszük, és a túrós csuszát megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész túrós csuszát sütőtállal együtt rácsra téve hűlni hagyjuk, majd Creme VEGA-val meglocsolva és aprított petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.
Tipp:
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Laktózmentes túrós csusza
Hozzávalók
kb. 4-6 adag elkészítéséhez
Túrós csuszához:
Tálaláshoz:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A csusza tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük a a csomagolás utasításai szerint. Közben a szalonnát csíkokra vágjuk, és egy hideg serpenyőbe szórjuk. A serpenyővel együtt felmelegítjük, és lassú tűzőn hagyjuk zsírjára sülni. Ezután a szalonnacsíkokat egy szedőkanállal kivesszük és félretesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A szalonnazsírból egy kevéssel kikenünk egy nagy méretű (kb. 3 l űrtartalom) sütőtálat, a többi zsírt hozzákeverjük a kifőtt, leszűrt tésztához. A túrót összekeverjük a Creme VEGA-val, finoman sózzuk (a szalonna is sós), borsozzuk. A tésztához forgatjuk a szalonnacsíkokkal együtt, majd belesimítjuk az előkészített sütőtálba. A sütőtálat a sütő középső részébe tesszük, és a túrós csuszát megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész túrós csuszát sütőtállal együtt rácsra téve hűlni hagyjuk, majd Creme VEGA-val meglocsolva és aprított petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.
Tipp:
![Laktózmentes túrós csusza](https://sutnijo.hu/storage/recipes/32149/laktozmentes-turos-csusza-15997.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?