
Laktózmentes zöldfűszeres-fokhagymás csavart rudak



Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Töltelékhez:
150 g Dr. Oetker Creme VEGA
2 nagyobb gerezd fokhagyma
4 evőkanál finomra aprított snidling
kevés só
Kenéshez:
1 darab tojás (M-es)
Szóráshoz:
kevés szezámmag
Elkészítés
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A fokhagymát megpucoljuk, áttörjük vagy lereszeljük. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A Creme VEGA-t összekeverjük a fokhagymával, az aprított snidlinggel és kevés sóval. A leveles tésztát kitekerjük, és egyenletesen megkenjük a töltelékkel úgy, hogy az alsó hosszabbik oldala mentén egy kb. fél cm-es sávot üresen hagyunk. A másik hosszabbik oldalánál fogva a tésztát félbehajtjuk, és kb. 2,5-3 cm-es csíkokat vágunk belőle. A csíkok két végét megfogjuk, és ellentétes irányban 2-3-at tekerünk rajtuk.
A rudakat az előkészített tepsibe fektetjük, tetejüket megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk a szezámmaggal. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az elkészült csavart rudakat tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A rudakat az előkészített tepsibe fektetjük, tetejüket megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk a szezámmaggal. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az elkészült csavart rudakat tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Szezámmag helyett lenmaggal is megszórhatjuk a csavart rudakat.

Kedvencnek jelölöm

Laktózmentes zöldfűszeres-fokhagymás csavart rudak
Hozzávalók
kb. 14-16 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Töltelékhez:
150 g Dr. Oetker Creme VEGA
2 nagyobb gerezd fokhagyma
4 evőkanál finomra aprított snidling
kevés só
Kenéshez:
1 darab tojás (M-es)
Szóráshoz:
kevés szezámmag
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A fokhagymát megpucoljuk, áttörjük vagy lereszeljük. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A Creme VEGA-t összekeverjük a fokhagymával, az aprított snidlinggel és kevés sóval. A leveles tésztát kitekerjük, és egyenletesen megkenjük a töltelékkel úgy, hogy az alsó hosszabbik oldala mentén egy kb. fél cm-es sávot üresen hagyunk. A másik hosszabbik oldalánál fogva a tésztát félbehajtjuk, és kb. 2,5-3 cm-es csíkokat vágunk belőle. A csíkok két végét megfogjuk, és ellentétes irányban 2-3-at tekerünk rajtuk.
A rudakat az előkészített tepsibe fektetjük, tetejüket megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk a szezámmaggal. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az elkészült csavart rudakat tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A rudakat az előkészített tepsibe fektetjük, tetejüket megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk a szezámmaggal. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az elkészült csavart rudakat tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Szezámmag helyett lenmaggal is megszórhatjuk a csavart rudakat.

Legújabb cikkek
1

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

1

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

2

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?