Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Laktózmentes zöldfűszeres-fokhagymás csavart rudak

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 14-16 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 14-16 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

Töltelékhez:

2 nagyobb gerezd fokhagyma
4 evőkanál finomra aprított snidling
kevés só

Kenéshez:

1 darab tojás (M-es)

Szóráshoz:

kevés szezámmag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A fokhagymát megpucoljuk, áttörjük vagy lereszeljük. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A Creme VEGA-t összekeverjük a fokhagymával, az aprított snidlinggel és kevés sóval. A leveles tésztát kitekerjük, és egyenletesen megkenjük a töltelékkel úgy, hogy az alsó hosszabbik oldala mentén egy kb. fél cm-es sávot üresen hagyunk. A másik hosszabbik oldalánál fogva a tésztát félbehajtjuk, és kb. 2,5-3 cm-es csíkokat vágunk belőle. A csíkok két végét megfogjuk, és ellentétes irányban 2-3-at tekerünk rajtuk.

A rudakat az előkészített tepsibe fektetjük, tetejüket megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk a szezámmaggal. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 15-18 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Az elkészült csavart rudakat tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tipp:

Szezámmag helyett lenmaggal is megszórhatjuk a csavart rudakat.
A zöldfűszeres-fokhagymás csavart rudak laktózmentesen készíthető sós-jellegű desszert.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!