Sós-karamell krém
Hozzávalók
Elkészítés
Elkészítés:
Vegyük le a serpenyőt a tűzről, és óvatosan keverjük bele a felvert tejszínhabot. Megjegyzés: Legyünk óvatosak! Fröcsögni és buborékosodni fog. Adjuk hozzá a vajat, a vaníliaaromát és a sót, majd keverés közben főzzük tovább kb. 1 percig.
Azonnal öntsük a keveréket egy forrón kiöblített üvegbe, azonnal zárjuk le, és hagyjuk kihűlni. A legjobb, ha hűtőben tároljuk.
Tippek:
Ha azt szeretné, hogy a sós karamell sósabb legyen, növelje a só mennyiségét 1 1/2 teáskanálnyira.
Ha a sós karamellt szószként szeretnénk felhasználni, egyszerűen óvatosan átmelegíthetjük.
A sós karamell kenhető, desszertekben vagy sajttortán, pl. pörkölt mogyoróval és/vagy csokoládéval kombinálva még ízletesebb.
Sós-karamell krém
Hozzávalók
kb. 20 adag elkészítéséhez
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Vegyük le a serpenyőt a tűzről, és óvatosan keverjük bele a felvert tejszínhabot. Megjegyzés: Legyünk óvatosak! Fröcsögni és buborékosodni fog. Adjuk hozzá a vajat, a vaníliaaromát és a sót, majd keverés közben főzzük tovább kb. 1 percig.
Azonnal öntsük a keveréket egy forrón kiöblített üvegbe, azonnal zárjuk le, és hagyjuk kihűlni. A legjobb, ha hűtőben tároljuk.
Tippek:
Ha azt szeretné, hogy a sós karamell sósabb legyen, növelje a só mennyiségét 1 1/2 teáskanálnyira.
Ha a sós karamellt szószként szeretnénk felhasználni, egyszerűen óvatosan átmelegíthetjük.
A sós karamell kenhető, desszertekben vagy sajttortán, pl. pörkölt mogyoróval és/vagy csokoládéval kombinálva még ízletesebb.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?