Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sós-karamell krém

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 adag elkészítéséhez

200 g cukor
100 ml víz
200 - 250 ml habtejszín
25 g vaj
kb. ½ teáskanál tengeri só
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tegyük a cukrot és a vizet egy serpenyőbe, Ne keverjük össze, és melegítsük fel az egészet a legmagasabb hőfokon. Amikor a cukor felolvadt, főzzük magas hőfokon 6-8 percig, időnként megkeverve, amíg a keverék aranyszínűvé válik.

Vegyük le a serpenyőt a tűzről, és óvatosan keverjük bele a felvert tejszínhabot. Megjegyzés: Legyünk óvatosak! Fröcsögni és buborékosodni fog. Adjuk hozzá a vajat, a vaníliaaromát és a sót, majd keverés közben főzzük tovább kb. 1 percig.

Azonnal öntsük a keveréket egy forrón kiöblített üvegbe, azonnal zárjuk le, és hagyjuk kihűlni. A legjobb, ha hűtőben tároljuk.

Tippek:

A sós karamellt habtejszín helyett 200-250 g főzőtejszínnel is elkészítheti (a főzőtejszínnel folyósabb az állaga).
Ha azt szeretné, hogy a sós karamell sósabb legyen, növelje a só mennyiségét 1 1/2 teáskanálnyira.
Ha a sós karamellt szószként szeretnénk felhasználni, egyszerűen óvatosan átmelegíthetjük.
A sós karamell kenhető, desszertekben vagy sajttortán, pl. pörkölt mogyoróval és/vagy csokoládéval kombinálva még ízletesebb.
Sós-karamell krém

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!