Sós-karamell krém
Hozzávalók
200 g cukor
100 ml víz
200 - 250 ml habtejszín
25 g vaj
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma Vanília
kb. ½ teáskanál tengeri só
Elkészítés
Elkészítés:
Tegyük a cukrot és a vizet egy serpenyőbe, Ne keverjük össze, és melegítsük fel az egészet a legmagasabb hőfokon. Amikor a cukor felolvadt, főzzük magas hőfokon 6-8 percig, időnként megkeverve, amíg a keverék aranyszínűvé válik.
Vegyük le a serpenyőt a tűzről, és óvatosan keverjük bele a habtejszínt. Megjegyzés: Legyünk óvatosak! Fröcsögni és buborékosodni fog. Adjuk hozzá a vajat, a vaníliaaromát és a sót, majd keverés közben főzzük tovább kb. 1 percig.
Azonnal öntsük a keveréket egy forrón kiöblített üvegbe, azonnal zárjuk le, és hagyjuk kihűlni. A legjobb, ha hűtőben tároljuk.
Vegyük le a serpenyőt a tűzről, és óvatosan keverjük bele a habtejszínt. Megjegyzés: Legyünk óvatosak! Fröcsögni és buborékosodni fog. Adjuk hozzá a vajat, a vaníliaaromát és a sót, majd keverés közben főzzük tovább kb. 1 percig.
Azonnal öntsük a keveréket egy forrón kiöblített üvegbe, azonnal zárjuk le, és hagyjuk kihűlni. A legjobb, ha hűtőben tároljuk.
Tippek:
A sós karamellt habtejszín helyett 200-250 g főzőtejszínnel is elkészítheti (a főzőtejszínnel folyósabb az állaga).
Ha azt szeretné, hogy a sós karamell sósabb legyen, növelje a só mennyiségét 1 1/2 teáskanálnyira.
Ha a sós karamellt szószként szeretnénk felhasználni, egyszerűen óvatosan átmelegíthetjük.
A sós karamell kenhető, desszertekben vagy sajttortán, pl. pörkölt mogyoróval és/vagy csokoládéval kombinálva még ízletesebb.
Ha azt szeretné, hogy a sós karamell sósabb legyen, növelje a só mennyiségét 1 1/2 teáskanálnyira.
Ha a sós karamellt szószként szeretnénk felhasználni, egyszerűen óvatosan átmelegíthetjük.
A sós karamell kenhető, desszertekben vagy sajttortán, pl. pörkölt mogyoróval és/vagy csokoládéval kombinálva még ízletesebb.
Kedvencnek jelölöm
Sós-karamell krém
Hozzávalók
kb. 20 adag elkészítéséhez
200 g cukor
100 ml víz
200 - 250 ml habtejszín
25 g vaj
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma vanília
kb. ½ teáskanál tengeri só
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Tegyük a cukrot és a vizet egy serpenyőbe, Ne keverjük össze, és melegítsük fel az egészet a legmagasabb hőfokon. Amikor a cukor felolvadt, főzzük magas hőfokon 6-8 percig, időnként megkeverve, amíg a keverék aranyszínűvé válik.
Vegyük le a serpenyőt a tűzről, és óvatosan keverjük bele a habtejszínt. Megjegyzés: Legyünk óvatosak! Fröcsögni és buborékosodni fog. Adjuk hozzá a vajat, a vaníliaaromát és a sót, majd keverés közben főzzük tovább kb. 1 percig.
Azonnal öntsük a keveréket egy forrón kiöblített üvegbe, azonnal zárjuk le, és hagyjuk kihűlni. A legjobb, ha hűtőben tároljuk.
Vegyük le a serpenyőt a tűzről, és óvatosan keverjük bele a habtejszínt. Megjegyzés: Legyünk óvatosak! Fröcsögni és buborékosodni fog. Adjuk hozzá a vajat, a vaníliaaromát és a sót, majd keverés közben főzzük tovább kb. 1 percig.
Azonnal öntsük a keveréket egy forrón kiöblített üvegbe, azonnal zárjuk le, és hagyjuk kihűlni. A legjobb, ha hűtőben tároljuk.
Tippek:
A sós karamellt habtejszín helyett 200-250 g főzőtejszínnel is elkészítheti (a főzőtejszínnel folyósabb az állaga).
Ha azt szeretné, hogy a sós karamell sósabb legyen, növelje a só mennyiségét 1 1/2 teáskanálnyira.
Ha a sós karamellt szószként szeretnénk felhasználni, egyszerűen óvatosan átmelegíthetjük.
A sós karamell kenhető, desszertekben vagy sajttortán, pl. pörkölt mogyoróval és/vagy csokoládéval kombinálva még ízletesebb.
Ha azt szeretné, hogy a sós karamell sósabb legyen, növelje a só mennyiségét 1 1/2 teáskanálnyira.
Ha a sós karamellt szószként szeretnénk felhasználni, egyszerűen óvatosan átmelegíthetjük.
A sós karamell kenhető, desszertekben vagy sajttortán, pl. pörkölt mogyoróval és/vagy csokoládéval kombinálva még ízletesebb.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?