Sonkás-kukoricás langalló
Hozzávalók
Tepsihez:
                                        sütőpapír
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Tésztához:
                                        150 g burgonya
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        500 g búzaliszt
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Instant élesztő
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 evőkanál só
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Feltéthez:
                                        300 g tejföl (20%-os)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 gerezd fokhagyma
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        150 g kockázott sonka
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        120 g csemegekukorica (konzerv, lecsepegtetve)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        150 g füstölt trappista sajt
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Elkészítés
Előkészítés:
                                    A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, felkockázzuk, és bő vízben puhára főzzük. Leszűrjük, és a főzővízből félreteszünk 300 ml-t (ha kevesebb, kiegészítjük vízzel). A burgonyát krumplinyomóval még melegen áttörjük, majd hűlni hagyjuk. A feltéthez a sajtot lereszeljük. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük.
                                
                            Elkészítés:
                                    Tészta: 
A lisztet az élesztővel összekeverjük, hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját, valamint a meglangyosított főzővizet és a tört burgonyát. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).
A megkelt tésztát lisztezett felületen kézzel átgyúrjuk, majd kb. 30x35 cm-es téglalappá nyújtjuk, és sodrófa segítségével a tepsibe helyezzük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Feltét:
A tejfölt összekeverjük a megpucolt, fokhagymanyomón áttört fokhagymával és ízlés szerint sóval. A tésztát egyenletesen megkenjük az ízesített tejföllel, majd megszórjuk a sonkakockákkal és a kukoricával, végül pedig a reszelt sajttal. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a langallót megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni a langallót.
                            A lisztet az élesztővel összekeverjük, hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját, valamint a meglangyosított főzővizet és a tört burgonyát. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).
A megkelt tésztát lisztezett felületen kézzel átgyúrjuk, majd kb. 30x35 cm-es téglalappá nyújtjuk, és sodrófa segítségével a tepsibe helyezzük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Feltét:
A tejfölt összekeverjük a megpucolt, fokhagymanyomón áttört fokhagymával és ízlés szerint sóval. A tésztát egyenletesen megkenjük az ízesített tejföllel, majd megszórjuk a sonkakockákkal és a kukoricával, végül pedig a reszelt sajttal. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a langallót megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni a langallót.
Tipp:
                                    Kolbászkarikákkal vagy baconkockákkal is megszórhatjuk a langallót.
                                
                            
                        
                            Kedvencnek jelölöm
                        
                                                    
                                            
                Sonkás-kukoricás langalló
Hozzávalók
kb. 6-8 szelet elkészítéséhez
Tepsihez:
                                        sütőpapír
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Feltéthez:
                                        300 g tejföl (20%-os)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 gerezd fokhagyma
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        150 g kockázott sonka
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        120 g csemegekukorica (konzerv, lecsepegtetve)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        150 g füstölt trappista sajt
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
                                    A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, felkockázzuk, és bő vízben puhára főzzük. Leszűrjük, és a főzővízből félreteszünk 300 ml-t (ha kevesebb, kiegészítjük vízzel). A burgonyát krumplinyomóval még melegen áttörjük, majd hűlni hagyjuk. A feltéthez a sajtot lereszeljük. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük.
                                
                            Elkészítés:
                                    Tészta: 
A lisztet az élesztővel összekeverjük, hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját, valamint a meglangyosított főzővizet és a tört burgonyát. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).
A megkelt tésztát lisztezett felületen kézzel átgyúrjuk, majd kb. 30x35 cm-es téglalappá nyújtjuk, és sodrófa segítségével a tepsibe helyezzük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Feltét:
A tejfölt összekeverjük a megpucolt, fokhagymanyomón áttört fokhagymával és ízlés szerint sóval. A tésztát egyenletesen megkenjük az ízesített tejföllel, majd megszórjuk a sonkakockákkal és a kukoricával, végül pedig a reszelt sajttal. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a langallót megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni a langallót.
                            A lisztet az élesztővel összekeverjük, hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját, valamint a meglangyosított főzővizet és a tört burgonyát. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).
A megkelt tésztát lisztezett felületen kézzel átgyúrjuk, majd kb. 30x35 cm-es téglalappá nyújtjuk, és sodrófa segítségével a tepsibe helyezzük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Feltét:
A tejfölt összekeverjük a megpucolt, fokhagymanyomón áttört fokhagymával és ízlés szerint sóval. A tésztát egyenletesen megkenjük az ízesített tejföllel, majd megszórjuk a sonkakockákkal és a kukoricával, végül pedig a reszelt sajttal. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a langallót megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni a langallót.
Tipp:
                                    Kolbászkarikákkal vagy baconkockákkal is megszórhatjuk a langallót.
                                
                            
                                            Legújabb cikkek
    1
                        
            
    Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
    2
                        
            
    Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
    3
                        
            
    Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
                    
                    
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?