![Sonkás-kukoricás langalló](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31893/sonkas-kukoricas-langallo-15631.jpg)
Sonkás-kukoricás langalló
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Feltéthez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel összekeverjük, hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját, valamint a meglangyosított főzővizet és a tört burgonyát. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).
A megkelt tésztát lisztezett felületen kézzel átgyúrjuk, majd kb. 30x35 cm-es téglalappá nyújtjuk, és sodrófa segítségével a tepsibe helyezzük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Feltét:
A tejfölt összekeverjük a megpucolt, fokhagymanyomón áttört fokhagymával és ízlés szerint sóval. A tésztát egyenletesen megkenjük az ízesített tejföllel, majd megszórjuk a sonkakockákkal és a kukoricával, végül pedig a reszelt sajttal. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a langallót megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni a langallót.
Tipp:
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Sonkás-kukoricás langalló
Hozzávalók
kb. 6-8 szelet elkészítéséhez
Tepsihez:
Feltéthez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel összekeverjük, hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját, valamint a meglangyosított főzővizet és a tört burgonyát. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).
A megkelt tésztát lisztezett felületen kézzel átgyúrjuk, majd kb. 30x35 cm-es téglalappá nyújtjuk, és sodrófa segítségével a tepsibe helyezzük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Feltét:
A tejfölt összekeverjük a megpucolt, fokhagymanyomón áttört fokhagymával és ízlés szerint sóval. A tésztát egyenletesen megkenjük az ízesített tejföllel, majd megszórjuk a sonkakockákkal és a kukoricával, végül pedig a reszelt sajttal. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a langallót megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni a langallót.
Tipp:
![Sonkás-kukoricás langalló](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31893/sonkas-kukoricas-langallo-15631.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?