Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sonkás-kukoricás langalló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 6-8 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6-8 szelet elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

150 g burgonya
500 g búzaliszt
1 evőkanál só

Feltéthez:

300 g tejföl (20%-os)
2 gerezd fokhagyma
150 g kockázott sonka
120 g csemegekukorica (konzerv, lecsepegtetve)
150 g füstölt trappista sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, felkockázzuk, és bő vízben puhára főzzük. Leszűrjük, és a főzővízből félreteszünk 300 ml-t (ha kevesebb, kiegészítjük vízzel). A burgonyát krumplinyomóval még melegen áttörjük, majd hűlni hagyjuk. A feltéthez a sajtot lereszeljük. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet az élesztővel összekeverjük, hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját, valamint a meglangyosított főzővizet és a tört burgonyát. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).

A megkelt tésztát lisztezett felületen kézzel átgyúrjuk, majd kb. 30x35 cm-es téglalappá nyújtjuk, és sodrófa segítségével a tepsibe helyezzük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Feltét:
A tejfölt összekeverjük a megpucolt, fokhagymanyomón áttört fokhagymával és ízlés szerint sóval. A tésztát egyenletesen megkenjük az ízesített tejföllel, majd megszórjuk a sonkakockákkal és a kukoricával, végül pedig a reszelt sajttal. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a langallót megsütjük.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tepsit rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni a langallót.

Tipp:

Kolbászkarikákkal vagy baconkockákkal is megszórhatjuk a langallót.
Sonkás-kukoricás langalló

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!