Leveles zöldséges lepény Airfryerben
Hozzávalók
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Feltéthez:
250 g cukkini
1 nagyobb fej lila hagyma
120 g koktélparadicsom
2 evőkanál étolaj, pl. olíva- vagy napraforgóolaj
150 g Dr. Oetker Creme VEGA
100 g laktózmentes mozzarella sajt
só
frissen őrölt fekete bors
Díszítéshez:
némi kapor
Elkészítés
Elkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk, ezután a csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. Közben a cukkinit megmossuk, kisebb cikkekre vágjuk, a lila hagymát megpucoljuk, félkarikára vágjuk, a koktélparadicsomot szintén megmossuk és feldaraboljuk. A mozzarellát kis kockákra vágjuk.
Elkészítés:
Feltét:
Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, majd lassú tűzön puhára pároljuk rajta a cukkinit és a hagymát, közben sózzuk, borsozzuk. A Creme VEGA-t simára keverjük kevés sóval és borssal.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük és 8 egyenlő részre vágjuk. A tésztadarabok szélén, körben, éles késsel kb. 1 cm széles peremet vágunk („karcolunk”) a tésztába úgy, hogy nem vágjuk át teljesen. A peremen belüli részt sűrűn megszurkáljuk villával, majd elosztjuk rajtuk először a Creme VEGA-t. Erre tesszük a cukkini-hagyma keveréket, a koktélparadicsomot és végül a mozzarellát. Az Airfryerbe helyezzük, és a lepényeket megsütjük.
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C
Sütési idő: 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
Addig ismételjük a sütést, amíg az összes zöldséges lepény elkészül.
Az elkészült zöldséges lepényeket sütőrácson hagyjuk langyosra hűlni. Közben a kaprot megmossuk, leszárazzuk, finomra aprítjuk, és ezzel megszórva tálaljuk a sós süteményeket.
Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, majd lassú tűzön puhára pároljuk rajta a cukkinit és a hagymát, közben sózzuk, borsozzuk. A Creme VEGA-t simára keverjük kevés sóval és borssal.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük és 8 egyenlő részre vágjuk. A tésztadarabok szélén, körben, éles késsel kb. 1 cm széles peremet vágunk („karcolunk”) a tésztába úgy, hogy nem vágjuk át teljesen. A peremen belüli részt sűrűn megszurkáljuk villával, majd elosztjuk rajtuk először a Creme VEGA-t. Erre tesszük a cukkini-hagyma keveréket, a koktélparadicsomot és végül a mozzarellát. Az Airfryerbe helyezzük, és a lepényeket megsütjük.
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C
Sütési idő: 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
Addig ismételjük a sütést, amíg az összes zöldséges lepény elkészül.
Az elkészült zöldséges lepényeket sütőrácson hagyjuk langyosra hűlni. Közben a kaprot megmossuk, leszárazzuk, finomra aprítjuk, és ezzel megszórva tálaljuk a sós süteményeket.
Tipp:
Ha különösen ropogósra szeretnénk sütni a zöldséges lepényeket, akkor a peremmel ellátott, villával megszurkált leveles tésztákat süssük elő kb. 4 perc alatt, majd kenjük meg a Creme VEGA-val, osszuk el rajtuk a feltétet, és süssük készre.
Kedvencnek jelölöm
Leveles zöldséges lepény Airfryerben
Hozzávalók
kb. 8 darab elkészítéséhez
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Feltéthez:
250 g cukkini
1 nagyobb fej lila hagyma
120 g koktélparadicsom
2 evőkanál étolaj, pl. olíva- vagy napraforgóolaj
150 g Dr. Oetker Creme VEGA
100 g laktózmentes mozzarella sajt
só
frissen őrölt fekete bors
Díszítéshez:
némi kapor
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk, ezután a csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. Közben a cukkinit megmossuk, kisebb cikkekre vágjuk, a lila hagymát megpucoljuk, félkarikára vágjuk, a koktélparadicsomot szintén megmossuk és feldaraboljuk. A mozzarellát kis kockákra vágjuk.
Elkészítés:
Feltét:
Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, majd lassú tűzön puhára pároljuk rajta a cukkinit és a hagymát, közben sózzuk, borsozzuk. A Creme VEGA-t simára keverjük kevés sóval és borssal.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük és 8 egyenlő részre vágjuk. A tésztadarabok szélén, körben, éles késsel kb. 1 cm széles peremet vágunk („karcolunk”) a tésztába úgy, hogy nem vágjuk át teljesen. A peremen belüli részt sűrűn megszurkáljuk villával, majd elosztjuk rajtuk először a Creme VEGA-t. Erre tesszük a cukkini-hagyma keveréket, a koktélparadicsomot és végül a mozzarellát. Az Airfryerbe helyezzük, és a lepényeket megsütjük.
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C
Sütési idő: 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
Addig ismételjük a sütést, amíg az összes zöldséges lepény elkészül.
Az elkészült zöldséges lepényeket sütőrácson hagyjuk langyosra hűlni. Közben a kaprot megmossuk, leszárazzuk, finomra aprítjuk, és ezzel megszórva tálaljuk a sós süteményeket.
Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, majd lassú tűzön puhára pároljuk rajta a cukkinit és a hagymát, közben sózzuk, borsozzuk. A Creme VEGA-t simára keverjük kevés sóval és borssal.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük és 8 egyenlő részre vágjuk. A tésztadarabok szélén, körben, éles késsel kb. 1 cm széles peremet vágunk („karcolunk”) a tésztába úgy, hogy nem vágjuk át teljesen. A peremen belüli részt sűrűn megszurkáljuk villával, majd elosztjuk rajtuk először a Creme VEGA-t. Erre tesszük a cukkini-hagyma keveréket, a koktélparadicsomot és végül a mozzarellát. Az Airfryerbe helyezzük, és a lepényeket megsütjük.
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C
Sütési idő: 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
Addig ismételjük a sütést, amíg az összes zöldséges lepény elkészül.
Az elkészült zöldséges lepényeket sütőrácson hagyjuk langyosra hűlni. Közben a kaprot megmossuk, leszárazzuk, finomra aprítjuk, és ezzel megszórva tálaljuk a sós süteményeket.
Tipp:
Ha különösen ropogósra szeretnénk sütni a zöldséges lepényeket, akkor a peremmel ellátott, villával megszurkált leveles tésztákat süssük elő kb. 4 perc alatt, majd kenjük meg a Creme VEGA-val, osszuk el rajtuk a feltétet, és süssük készre.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?