Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Levendula-mousse cassis öntettel és dinnyével

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Mousse-hoz:

1 darab(szál) Dr. Oetker Vaníliarúd
90 ml tej
40 g méz, pl. levendulaméz
½ evőkanál friss levendulavirág
150 g natúr joghurt 10%-os
1 evőkanál citromlé
300 ml hideg habtejszín

Öntethez:

200 g feketeribizli
50 g cukor
4 evőkanál feketeribizli likőr (Cassis)

Ezenkívül:

kb. fél Gála dinnye
friss vagy szárított levendulavirág

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Mousse:
A vaníliarudat hosszában felvágjuk, és kikaparjuk a belsejét. A tejet a mézzel, a vaníliával és a vaníliarúddal együtt kis főzőedényben felmelegítjük, amíg a méz meg nem olvad. Lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a levendulavirágot, majd kb. 30 percig állni hagyjuk. Időközben a zselatint 5 percig hideg vízben áztatjuk. (A zselatinlapokat egyesével tesszük bele.)
A levendulás tejet ismét megmelegítjük és a kinyomkodott zselatint keverés közben megolvasztjuk benne. Szűrőn keresztül tálba töltjük, majd belekeverjük a joghurtot és a citromlét. Ha a massza elkezd zselésedni, a tejszínt keményre felverjük és óvatosan belekeverjük. A mousse-t poharakba töltjük és legalább 3 órára, de legjobb, ha egész éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.

Öntet:
A ribizlit megmossuk, és leszemezzük. Cukorral főzőedényben felforraljuk, és körülbelül 2 perc alatt kevergetés közben megfőzzük. Szűrőn keresztül átnyomkodjuk és a likőrrel összekeverjük.
A dinnyét hasábokra vágjuk, eltávolítjuk a magokat és a héját. Tetszés szerint felkockázzuk.
A mousse-t késsel fellazítjuk, tányérra borítjuk, majd az öntettel és dinnyével tálaljuk, vagy poharakban szervírozzuk. Végül levendulavirággal megszórjuk.

Tippek:

Friss levendulavirág helyett használhatunk ½ teáskanál szárított levendulát is.
Fagyasztott ribizlit is használhatunk.
A Levendula-mousse cassis öntettel és dinnyével gazdagított pohárkrém desszert.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-03-22
0 Kedvelés

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva

Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-03-20
0 Kedvelés

Variációk tiramisura

Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-02-06
1 Kedvelés

Túl a fánkon – édes ötletek farsangra

Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!