Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Luftballon muffinok

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

Tésztához:

125 ml étolaj (napraforgóolaj)
100 ml tej
1 darab tojás (M-es)
1 darab banán (kb. 100 g, hámozott súly)

Díszítéshez:

1 darab Dr. Oetker Dekor Toll (fehér
színes cukorkák (Smarties)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Luftballon muffinok sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A süteményporhoz mellékelt muffinkosárkákat sütőlemezre helyezzük. A meghámozott banánt kis darabkákra vágjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés kb. 160°C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk az olajat, a tejet és a tojást. Az egészet konyhai robotgéppel (habverővel) a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük (kézi habverőt is használhatunk).
A süteményporhoz mellékelt csokidarabokat és a banándarabkákat hozzákeverjük. A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen a formákba adagoljuk, és a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A muffinokat levesszük a sütőlemezről, és a formákban, rácson hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A bevonót a csomagoláson szereplő leírás szerint megolvasztjuk. A muffinok tetejét bevonjuk vele, és hagyjuk megszilárdulni. A dekor tollal megrajzoljuk a lufik madzagjait, és végükre 1-1 Smarties-t nyomunk.

Tipp:

Díszítés nélkül előző nap is megsüthetjük a muffinokat, vagy le is fagyaszthatjuk.
A Luftballon muffinok sütemény tetejét ízlés szerint fehér csokoládéból készült öntettel is bevonhatjuk, tetejét csokidrazsé helyett gyümölcsökkel is díszíthetjük.
Luftballon muffinok

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!