Luftballon muffinok
Hozzávalók
Tésztához:
1 doboz Dr. Oetker Csokis Muffin alappor
125 ml étolaj (napraforgóolaj)
100 ml tej
1 darab tojás (M-es)
1 darab banán (kb. 100 g, hámozott súly)
Díszítéshez:
1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
1 darab Dr. Oetker Dekor Toll (fehér
színes cukorkák (Smarties)
Elkészítés
Előkészítés:
A Luftballon muffinok sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A süteményporhoz mellékelt muffinkosárkákat sütőlemezre helyezzük. A meghámozott banánt kis darabkákra vágjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés kb. 160°C (előmelegítve)
A süteményporhoz mellékelt muffinkosárkákat sütőlemezre helyezzük. A meghámozott banánt kis darabkákra vágjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés kb. 160°C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk az olajat, a tejet és a tojást. Az egészet konyhai robotgéppel (habverővel) a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük (kézi habverőt is használhatunk).
A süteményporhoz mellékelt csokidarabokat és a banándarabkákat hozzákeverjük. A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen a formákba adagoljuk, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat levesszük a sütőlemezről, és a formákban, rácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A bevonót a csomagoláson szereplő leírás szerint megolvasztjuk. A muffinok tetejét bevonjuk vele, és hagyjuk megszilárdulni. A dekor tollal megrajzoljuk a lufik madzagjait, és végükre 1-1 Smarties-t nyomunk.
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk az olajat, a tejet és a tojást. Az egészet konyhai robotgéppel (habverővel) a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük (kézi habverőt is használhatunk).
A süteményporhoz mellékelt csokidarabokat és a banándarabkákat hozzákeverjük. A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen a formákba adagoljuk, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat levesszük a sütőlemezről, és a formákban, rácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A bevonót a csomagoláson szereplő leírás szerint megolvasztjuk. A muffinok tetejét bevonjuk vele, és hagyjuk megszilárdulni. A dekor tollal megrajzoljuk a lufik madzagjait, és végükre 1-1 Smarties-t nyomunk.
Tipp:
Díszítés nélkül előző nap is megsüthetjük a muffinokat, vagy le is fagyaszthatjuk.
A Luftballon muffinok sütemény tetejét ízlés szerint fehér csokoládéból készült öntettel is bevonhatjuk, tetejét csokidrazsé helyett gyümölcsökkel is díszíthetjük.
A Luftballon muffinok sütemény tetejét ízlés szerint fehér csokoládéból készült öntettel is bevonhatjuk, tetejét csokidrazsé helyett gyümölcsökkel is díszíthetjük.
Kedvencnek jelölöm
Luftballon muffinok
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
Tésztához:
1 doboz Dr. Oetker Csokis Muffin alappor
125 ml étolaj (napraforgóolaj)
100 ml tej
1 darab tojás (M-es)
1 darab banán (kb. 100 g, hámozott súly)
Díszítéshez:
1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
1 darab Dr. Oetker Dekor Toll (fehér
színes cukorkák (Smarties)
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A Luftballon muffinok sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A süteményporhoz mellékelt muffinkosárkákat sütőlemezre helyezzük. A meghámozott banánt kis darabkákra vágjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés kb. 160°C (előmelegítve)
A süteményporhoz mellékelt muffinkosárkákat sütőlemezre helyezzük. A meghámozott banánt kis darabkákra vágjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés kb. 160°C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk az olajat, a tejet és a tojást. Az egészet konyhai robotgéppel (habverővel) a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük (kézi habverőt is használhatunk).
A süteményporhoz mellékelt csokidarabokat és a banándarabkákat hozzákeverjük. A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen a formákba adagoljuk, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat levesszük a sütőlemezről, és a formákban, rácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A bevonót a csomagoláson szereplő leírás szerint megolvasztjuk. A muffinok tetejét bevonjuk vele, és hagyjuk megszilárdulni. A dekor tollal megrajzoljuk a lufik madzagjait, és végükre 1-1 Smarties-t nyomunk.
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk az olajat, a tejet és a tojást. Az egészet konyhai robotgéppel (habverővel) a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük (kézi habverőt is használhatunk).
A süteményporhoz mellékelt csokidarabokat és a banándarabkákat hozzákeverjük. A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen a formákba adagoljuk, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat levesszük a sütőlemezről, és a formákban, rácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A bevonót a csomagoláson szereplő leírás szerint megolvasztjuk. A muffinok tetejét bevonjuk vele, és hagyjuk megszilárdulni. A dekor tollal megrajzoljuk a lufik madzagjait, és végükre 1-1 Smarties-t nyomunk.
Tipp:
Díszítés nélkül előző nap is megsüthetjük a muffinokat, vagy le is fagyaszthatjuk.
A Luftballon muffinok sütemény tetejét ízlés szerint fehér csokoládéból készült öntettel is bevonhatjuk, tetejét csokidrazsé helyett gyümölcsökkel is díszíthetjük.
A Luftballon muffinok sütemény tetejét ízlés szerint fehér csokoládéból készült öntettel is bevonhatjuk, tetejét csokidrazsé helyett gyümölcsökkel is díszíthetjük.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?