Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tejbegrízes rétesszivarok

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 darab elkészítéséhez

Tésztához:

1 csomag hűtött, friss réteslap (6 db-os)

Töltelékhez:

500 ml tej
100 g búzadara
60 g cukor
80 g piros ribizli

Kenéshez:

130 g margarin

Szóráshoz:

kb. 30 g búzadara

Tálaláshoz:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A rétestésztát kivesszük a hűtőből. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a sütőtepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral kibéleljük. A kenéshez a margarint megolvasztjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot, a citromhéjat és a búzadarát. Folyamatos keverés mellett sűrű tejbegrízzé főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A tölteléket nyolc egyenlő részre osztjuk.

Tészta:
A rétestésztát kitekerjük. Konyharuhára teszünk egy réteslapot és megkenjük forró margarinnal. A második réteslapot ráfektetjük, és szintén megkenjük, majd ráhelyezzük a harmadik lapot. Az így kapott réteges tésztát négy egyenlő darabra vágjuk. Hasonlóan járunk el a maradék 3 réteslappal. A tésztanégyzetekre némi búzadarát szórunk, majd a tejbegrízes tölteléket hosszú keskeny csíkban a tészta alsó harmadára helyezzük úgy, hogy a széleit üresen hagyjuk. A töltelékhez ribizliszemeket adunk. A szabadon hagyott széleket megkenjük olvasztott margarinnal és feltekerve kis tekercsekké formázzuk a tésztát, majd némi margarinnal meglocsoljuk. A réteseket sütőtepsire helyezzük. A folyamatot megismételjük a maradék hét tésztanégyzettel és a töltelékkel. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a rétesszivarokat megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Tálalás: Porcukorral meghintve tálaljuk a süteményt.

Tipp:

Ribizli helyett más apró, bogyós gyümölccsel is készíthetjük a rétesszivarokat.
Tejbegrízes rétesszivarok

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-11-17
1 Kedvelés

Sajttorta, az amerikai kedvenc

A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-14
0 Kedvelés

Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban

A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-10-17
2 Kedvelés

Készítsünk látványos süteményeket egyszerű praktikákkal!

Kreatív, mutatós sütiket készíteni egyáltalán nem ördöngösség! Az alábbi trükkök segítenek, hogy te is elkápráztathasd vendégeidet a legújabb desszertcsodáddal.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!