
Tejbegrízes rétesszivarok



Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Szóráshoz:
Tálaláshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot, a citromhéjat és a búzadarát. Folyamatos keverés mellett sűrű tejbegrízzé főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A tölteléket nyolc egyenlő részre osztjuk.
Tészta:
A rétestésztát kitekerjük. Konyharuhára teszünk egy réteslapot és megkenjük forró margarinnal. A második réteslapot ráfektetjük, és szintén megkenjük, majd ráhelyezzük a harmadik lapot. Az így kapott réteges tésztát négy egyenlő darabra vágjuk. Hasonlóan járunk el a maradék 3 réteslappal. A tésztanégyzetekre némi búzadarát szórunk, majd a tejbegrízes tölteléket hosszú keskeny csíkban a tészta alsó harmadára helyezzük úgy, hogy a széleit üresen hagyjuk. A töltelékhez ribizliszemeket adunk. A szabadon hagyott széleket megkenjük olvasztott margarinnal és feltekerve kis tekercsekké formázzuk a tésztát, majd némi margarinnal meglocsoljuk. A réteseket sütőtepsire helyezzük. A folyamatot megismételjük a maradék hét tésztanégyzettel és a töltelékkel. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a rétesszivarokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tálalás: Porcukorral meghintve tálaljuk a süteményt.
Tipp:


Tejbegrízes rétesszivarok
Hozzávalók
kb. 8 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Szóráshoz:
Tálaláshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot, a citromhéjat és a búzadarát. Folyamatos keverés mellett sűrű tejbegrízzé főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A tölteléket nyolc egyenlő részre osztjuk.
Tészta:
A rétestésztát kitekerjük. Konyharuhára teszünk egy réteslapot és megkenjük forró margarinnal. A második réteslapot ráfektetjük, és szintén megkenjük, majd ráhelyezzük a harmadik lapot. Az így kapott réteges tésztát négy egyenlő darabra vágjuk. Hasonlóan járunk el a maradék 3 réteslappal. A tésztanégyzetekre némi búzadarát szórunk, majd a tejbegrízes tölteléket hosszú keskeny csíkban a tészta alsó harmadára helyezzük úgy, hogy a széleit üresen hagyjuk. A töltelékhez ribizliszemeket adunk. A szabadon hagyott széleket megkenjük olvasztott margarinnal és feltekerve kis tekercsekké formázzuk a tésztát, majd némi margarinnal meglocsoljuk. A réteseket sütőtepsire helyezzük. A folyamatot megismételjük a maradék hét tésztanégyzettel és a töltelékkel. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a rétesszivarokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tálalás: Porcukorral meghintve tálaljuk a süteményt.
Tipp:

Legújabb cikkek

Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!


Készítsünk látványos süteményeket egyszerű praktikákkal!
Kreatív, mutatós sütiket készíteni egyáltalán nem ördöngösség! Az alábbi trükkök segítenek, hogy te is elkápráztathasd vendégeidet a legújabb desszertcsodáddal.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?