
Tejbegrízes rétesszivarok



Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Szóráshoz:
Tálaláshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot, a citromhéjat és a búzadarát. Folyamatos keverés mellett sűrű tejbegrízzé főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A tölteléket nyolc egyenlő részre osztjuk.
Tészta:
A rétestésztát kitekerjük. Konyharuhára teszünk egy réteslapot és megkenjük forró margarinnal. A második réteslapot ráfektetjük, és szintén megkenjük, majd ráhelyezzük a harmadik lapot. Az így kapott réteges tésztát négy egyenlő darabra vágjuk. Hasonlóan járunk el a maradék 3 réteslappal. A tésztanégyzetekre némi búzadarát szórunk, majd a tejbegrízes tölteléket hosszú keskeny csíkban a tészta alsó harmadára helyezzük úgy, hogy a széleit üresen hagyjuk. A töltelékhez ribizliszemeket adunk. A szabadon hagyott széleket megkenjük olvasztott margarinnal és feltekerve kis tekercsekké formázzuk a tésztát, majd némi margarinnal meglocsoljuk. A réteseket sütőtepsire helyezzük. A folyamatot megismételjük a maradék hét tésztanégyzettel és a töltelékkel. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a rétesszivarokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tálalás: Porcukorral meghintve tálaljuk a süteményt.
Tipp:


Tejbegrízes rétesszivarok
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Szóráshoz:
Tálaláshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot, a citromhéjat és a búzadarát. Folyamatos keverés mellett sűrű tejbegrízzé főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A tölteléket nyolc egyenlő részre osztjuk.
Tészta:
A rétestésztát kitekerjük. Konyharuhára teszünk egy réteslapot és megkenjük forró margarinnal. A második réteslapot ráfektetjük, és szintén megkenjük, majd ráhelyezzük a harmadik lapot. Az így kapott réteges tésztát négy egyenlő darabra vágjuk. Hasonlóan járunk el a maradék 3 réteslappal. A tésztanégyzetekre némi búzadarát szórunk, majd a tejbegrízes tölteléket hosszú keskeny csíkban a tészta alsó harmadára helyezzük úgy, hogy a széleit üresen hagyjuk. A töltelékhez ribizliszemeket adunk. A szabadon hagyott széleket megkenjük olvasztott margarinnal és feltekerve kis tekercsekké formázzuk a tésztát, majd némi margarinnal meglocsoljuk. A réteseket sütőtepsire helyezzük. A folyamatot megismételjük a maradék hét tésztanégyzettel és a töltelékkel. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a rétesszivarokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tálalás: Porcukorral meghintve tálaljuk a süteményt.
Tipp:

Legújabb cikkek

Készülj március 8-ra látványos nőnapi desszertekkel!
Csoki és virág, virág és csoki. A két nőnapi klasszikus! De mi lenne, ha idén azt a picike bonbont kiegészítenénk valami házi készítésű finomsággal?


Pizzatésztából sokfélét!
Elsőre talán nem is hinnénk, hogy mennyire változatosan elkészíthető a pizza. Persze minden a jó kezdettel indul: szükségünk lesz egy szuper pizzatésztára.


Hütte-élmény az otthonodban
Ebben a megváltozott helyzetben egy időre búcsút inthet(t)ünk az utazásoknak, külföldi programoknak, éttermi estéknek vagy egyszerűen annak, hogy beüljünk egy kávézóba.


Palacsintát, de milyet? Terítéken a palacsintafajták
Legtöbbünk kedves gyerekkori emlékeket őriz a nagy családi palacsintapartikról és a leginkább szeretett ízekről: kakaós, fahéjas, mogyorókrémes, lekváros.


Gyümölcsök főzve, sütve, töltve
Február elején már nagyon vágyunk a friss tavaszi-nyári gyümölcsökre, az első eprekre, roppanós cseresznyékre, hamvas barackokra, lédús dinnyékre.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?