
Tejbegrízes rétesszivarok



Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Szóráshoz:
Tálaláshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot, a citromhéjat és a búzadarát. Folyamatos keverés mellett sűrű tejbegrízzé főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A tölteléket nyolc egyenlő részre osztjuk.
Tészta:
A rétestésztát kitekerjük. Konyharuhára teszünk egy réteslapot és megkenjük forró margarinnal. A második réteslapot ráfektetjük, és szintén megkenjük, majd ráhelyezzük a harmadik lapot. Az így kapott réteges tésztát négy egyenlő darabra vágjuk. Hasonlóan járunk el a maradék 3 réteslappal. A tésztanégyzetekre némi búzadarát szórunk, majd a tejbegrízes tölteléket hosszú keskeny csíkban a tészta alsó harmadára helyezzük úgy, hogy a széleit üresen hagyjuk. A töltelékhez ribizliszemeket adunk. A szabadon hagyott széleket megkenjük olvasztott margarinnal és feltekerve kis tekercsekké formázzuk a tésztát, majd némi margarinnal meglocsoljuk. A réteseket sütőtepsire helyezzük. A folyamatot megismételjük a maradék hét tésztanégyzettel és a töltelékkel. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a rétesszivarokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tálalás: Porcukorral meghintve tálaljuk a süteményt.
Tipp:


Tejbegrízes rétesszivarok
Hozzávalók
kb. 8 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Szóráshoz:
Tálaláshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot, a citromhéjat és a búzadarát. Folyamatos keverés mellett sűrű tejbegrízzé főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A tölteléket nyolc egyenlő részre osztjuk.
Tészta:
A rétestésztát kitekerjük. Konyharuhára teszünk egy réteslapot és megkenjük forró margarinnal. A második réteslapot ráfektetjük, és szintén megkenjük, majd ráhelyezzük a harmadik lapot. Az így kapott réteges tésztát négy egyenlő darabra vágjuk. Hasonlóan járunk el a maradék 3 réteslappal. A tésztanégyzetekre némi búzadarát szórunk, majd a tejbegrízes tölteléket hosszú keskeny csíkban a tészta alsó harmadára helyezzük úgy, hogy a széleit üresen hagyjuk. A töltelékhez ribizliszemeket adunk. A szabadon hagyott széleket megkenjük olvasztott margarinnal és feltekerve kis tekercsekké formázzuk a tésztát, majd némi margarinnal meglocsoljuk. A réteseket sütőtepsire helyezzük. A folyamatot megismételjük a maradék hét tésztanégyzettel és a töltelékkel. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a rétesszivarokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tálalás: Porcukorral meghintve tálaljuk a süteményt.
Tipp:

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?