Maci torta
Hozzávalók
Tészta:
5 db tojás
10 ek. forró víz
25 dkg kristálycukor
25 dkg liszt
3-4 ek. Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
5 mk. Dr. Oetker Sütőpor
Krém:
2 dl habtejszín
25 dkg cukor
9 dkg Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
25 dkg margarin
Bevonat:
0,5 csomag pillecukor
40 dkg porcukor
2 ek. víz
3-4 ek.Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
Elkészítés
Elkészítés
Először elkészítem a tésztát. A tojásokat kettéveszem, külön a fehérjét, külön a sárgáját. A sárgáját habosra keverem, majd apránként hozzáadom a forró vizet. Majd hozzáadom a kristálycukrot, ha jól kikevertem, akkor beleforgatom a sütőporos, kakaós lisztet, és a legvégén a felvert tojásfehérjét.
Kizsírozott, lisztezett tepsibe öntöm a tésztát, majd közepes lángon kb. 45–50 perc alatt megsütöm. Közben elkészítem a krémet. A tejszínt a cukorral felforralom, majd hozzáadom a kakaóport, de ekkor már leveszem a gázról. Ha kihűlt, kikeverem a margarinnal jó habosra.
Ha a tészta kihűlt, akkor maciformájúra kivágom, négy lapra vágom, és megkenem a lapokat a kihűlt krémmel.
Egy jénai tálba beleteszem a pillecukrot, a vizet, és beteszem a mikróba. Elkezdem melegíteni. Ahogy látom, hogy kezd olvadni, (lassan elkezd felfúvódni) kiveszem, összekeverem, majd addig adagolom hozzá az átszitált kakaós porcukrot, míg jól gyúrható, marcipán állagú nem lesz. Először nagyon ragad, de addig gyúrom bele a porcukrot, míg már nem ragad és jól formázható lesz. 2 sütőpapír között kinyújtom, mint a tésztát. Közben többször el kell választani a papírtól, hogy ne ragadjon rá. Feltekerem egy sodrófára, majd ráterítem a tortára. Szépen elsimítom, majd a felesleget levágom a torta alján.
A díszítéshez a szemeknek gomboknak használhatunk apró, színes cukrot, de én tojás fehérjét vertem fel porcukorral és ezt nyomtam rá habzsákkal.
Kizsírozott, lisztezett tepsibe öntöm a tésztát, majd közepes lángon kb. 45–50 perc alatt megsütöm. Közben elkészítem a krémet. A tejszínt a cukorral felforralom, majd hozzáadom a kakaóport, de ekkor már leveszem a gázról. Ha kihűlt, kikeverem a margarinnal jó habosra.
Ha a tészta kihűlt, akkor maciformájúra kivágom, négy lapra vágom, és megkenem a lapokat a kihűlt krémmel.
Egy jénai tálba beleteszem a pillecukrot, a vizet, és beteszem a mikróba. Elkezdem melegíteni. Ahogy látom, hogy kezd olvadni, (lassan elkezd felfúvódni) kiveszem, összekeverem, majd addig adagolom hozzá az átszitált kakaós porcukrot, míg jól gyúrható, marcipán állagú nem lesz. Először nagyon ragad, de addig gyúrom bele a porcukrot, míg már nem ragad és jól formázható lesz. 2 sütőpapír között kinyújtom, mint a tésztát. Közben többször el kell választani a papírtól, hogy ne ragadjon rá. Feltekerem egy sodrófára, majd ráterítem a tortára. Szépen elsimítom, majd a felesleget levágom a torta alján.
A díszítéshez a szemeknek gomboknak használhatunk apró, színes cukrot, de én tojás fehérjét vertem fel porcukorral és ezt nyomtam rá habzsákkal.
Kedvencnek jelölöm
Maci torta
Hozzávalók
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Először elkészítem a tésztát. A tojásokat kettéveszem, külön a fehérjét, külön a sárgáját. A sárgáját habosra keverem, majd apránként hozzáadom a forró vizet. Majd hozzáadom a kristálycukrot, ha jól kikevertem, akkor beleforgatom a sütőporos, kakaós lisztet, és a legvégén a felvert tojásfehérjét.
Kizsírozott, lisztezett tepsibe öntöm a tésztát, majd közepes lángon kb. 45–50 perc alatt megsütöm. Közben elkészítem a krémet. A tejszínt a cukorral felforralom, majd hozzáadom a kakaóport, de ekkor már leveszem a gázról. Ha kihűlt, kikeverem a margarinnal jó habosra.
Ha a tészta kihűlt, akkor maciformájúra kivágom, négy lapra vágom, és megkenem a lapokat a kihűlt krémmel.
Egy jénai tálba beleteszem a pillecukrot, a vizet, és beteszem a mikróba. Elkezdem melegíteni. Ahogy látom, hogy kezd olvadni, (lassan elkezd felfúvódni) kiveszem, összekeverem, majd addig adagolom hozzá az átszitált kakaós porcukrot, míg jól gyúrható, marcipán állagú nem lesz. Először nagyon ragad, de addig gyúrom bele a porcukrot, míg már nem ragad és jól formázható lesz. 2 sütőpapír között kinyújtom, mint a tésztát. Közben többször el kell választani a papírtól, hogy ne ragadjon rá. Feltekerem egy sodrófára, majd ráterítem a tortára. Szépen elsimítom, majd a felesleget levágom a torta alján.
A díszítéshez a szemeknek gomboknak használhatunk apró, színes cukrot, de én tojás fehérjét vertem fel porcukorral és ezt nyomtam rá habzsákkal.
Kizsírozott, lisztezett tepsibe öntöm a tésztát, majd közepes lángon kb. 45–50 perc alatt megsütöm. Közben elkészítem a krémet. A tejszínt a cukorral felforralom, majd hozzáadom a kakaóport, de ekkor már leveszem a gázról. Ha kihűlt, kikeverem a margarinnal jó habosra.
Ha a tészta kihűlt, akkor maciformájúra kivágom, négy lapra vágom, és megkenem a lapokat a kihűlt krémmel.
Egy jénai tálba beleteszem a pillecukrot, a vizet, és beteszem a mikróba. Elkezdem melegíteni. Ahogy látom, hogy kezd olvadni, (lassan elkezd felfúvódni) kiveszem, összekeverem, majd addig adagolom hozzá az átszitált kakaós porcukrot, míg jól gyúrható, marcipán állagú nem lesz. Először nagyon ragad, de addig gyúrom bele a porcukrot, míg már nem ragad és jól formázható lesz. 2 sütőpapír között kinyújtom, mint a tésztát. Közben többször el kell választani a papírtól, hogy ne ragadjon rá. Feltekerem egy sodrófára, majd ráterítem a tortára. Szépen elsimítom, majd a felesleget levágom a torta alján.
A díszítéshez a szemeknek gomboknak használhatunk apró, színes cukrot, de én tojás fehérjét vertem fel porcukorral és ezt nyomtam rá habzsákkal.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?