Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Maci torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

5 db tojás
10 ek. forró víz
25 dkg kristálycukor
25 dkg liszt

Krém:

2 dl habtejszín
25 dkg cukor
25 dkg margarin

Bevonat:

0,5 csomag pillecukor
40 dkg porcukor
2 ek. víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Először elkészítem a tésztát. A tojásokat kettéveszem, külön a fehérjét, külön a sárgáját. A sárgáját habosra keverem, majd apránként hozzáadom a forró vizet. Majd hozzáadom a kristálycukrot, ha jól kikevertem, akkor beleforgatom a sütőporos, kakaós lisztet, és a legvégén a felvert tojásfehérjét.
Kizsírozott, lisztezett tepsibe öntöm a tésztát, majd közepes lángon kb. 45–50 perc alatt megsütöm. Közben elkészítem a krémet. A tejszínt a cukorral felforralom, majd hozzáadom a kakaóport, de ekkor már leveszem a gázról. Ha kihűlt, kikeverem a margarinnal jó habosra.
Ha a tészta kihűlt, akkor maciformájúra kivágom, négy lapra vágom, és megkenem a lapokat a kihűlt krémmel.
Egy jénai tálba beleteszem a pillecukrot, a vizet, és beteszem a mikróba. Elkezdem melegíteni. Ahogy látom, hogy kezd olvadni, (lassan elkezd felfúvódni) kiveszem, összekeverem, majd addig adagolom hozzá az átszitált kakaós porcukrot, míg jól gyúrható, marcipán állagú nem lesz. Először nagyon ragad, de addig gyúrom bele a porcukrot, míg már nem ragad és jól formázható lesz. 2 sütőpapír között kinyújtom, mint a tésztát. Közben többször el kell választani a papírtól, hogy ne ragadjon rá. Feltekerem egy sodrófára, majd ráterítem a tortára. Szépen elsimítom, majd a felesleget levágom a torta alján.
A díszítéshez a szemeknek gomboknak használhatunk apró, színes cukrot, de én tojás fehérjét vertem fel porcukorral és ezt nyomtam rá habzsákkal.
Maci torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!