
Maci torta


Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Bevonat:
Elkészítés
Elkészítés
Kizsírozott, lisztezett tepsibe öntöm a tésztát, majd közepes lángon kb. 45–50 perc alatt megsütöm. Közben elkészítem a krémet. A tejszínt a cukorral felforralom, majd hozzáadom a kakaóport, de ekkor már leveszem a gázról. Ha kihűlt, kikeverem a margarinnal jó habosra.
Ha a tészta kihűlt, akkor maciformájúra kivágom, négy lapra vágom, és megkenem a lapokat a kihűlt krémmel.
Egy jénai tálba beleteszem a pillecukrot, a vizet, és beteszem a mikróba. Elkezdem melegíteni. Ahogy látom, hogy kezd olvadni, (lassan elkezd felfúvódni) kiveszem, összekeverem, majd addig adagolom hozzá az átszitált kakaós porcukrot, míg jól gyúrható, marcipán állagú nem lesz. Először nagyon ragad, de addig gyúrom bele a porcukrot, míg már nem ragad és jól formázható lesz. 2 sütőpapír között kinyújtom, mint a tésztát. Közben többször el kell választani a papírtól, hogy ne ragadjon rá. Feltekerem egy sodrófára, majd ráterítem a tortára. Szépen elsimítom, majd a felesleget levágom a torta alján.
A díszítéshez a szemeknek gomboknak használhatunk apró, színes cukrot, de én tojás fehérjét vertem fel porcukorral és ezt nyomtam rá habzsákkal.


Maci torta
Hozzávalók
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Kizsírozott, lisztezett tepsibe öntöm a tésztát, majd közepes lángon kb. 45–50 perc alatt megsütöm. Közben elkészítem a krémet. A tejszínt a cukorral felforralom, majd hozzáadom a kakaóport, de ekkor már leveszem a gázról. Ha kihűlt, kikeverem a margarinnal jó habosra.
Ha a tészta kihűlt, akkor maciformájúra kivágom, négy lapra vágom, és megkenem a lapokat a kihűlt krémmel.
Egy jénai tálba beleteszem a pillecukrot, a vizet, és beteszem a mikróba. Elkezdem melegíteni. Ahogy látom, hogy kezd olvadni, (lassan elkezd felfúvódni) kiveszem, összekeverem, majd addig adagolom hozzá az átszitált kakaós porcukrot, míg jól gyúrható, marcipán állagú nem lesz. Először nagyon ragad, de addig gyúrom bele a porcukrot, míg már nem ragad és jól formázható lesz. 2 sütőpapír között kinyújtom, mint a tésztát. Közben többször el kell választani a papírtól, hogy ne ragadjon rá. Feltekerem egy sodrófára, majd ráterítem a tortára. Szépen elsimítom, majd a felesleget levágom a torta alján.
A díszítéshez a szemeknek gomboknak használhatunk apró, színes cukrot, de én tojás fehérjét vertem fel porcukorral és ezt nyomtam rá habzsákkal.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?