Túró Rudi® torta sütés nélkül
Hozzávalók
Csatos tortaformához kb. 20-22 cm Ø:
Tortaalaphoz:
Krémhez:
Mázhoz:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Egy főzőedényben, közepes hőfokon megolvasztjuk a vajat vagy margarint, és elkeverjük benne a kakaóport. A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, lezárjuk és sodrófával addig ütögetjük, míg morzsa állagú nem lesz. A kekszmorzsát a megolvasztott vajba keverjük. A morzsás masszát egyenletesen elosztjuk a forma aljában és jól lenyomkodjuk, majd legalább 15-20 percre hűtőszekrénybe tesszük.
Krém:
A túrót a tejföllel, a kétféle cukorral és a citromhéjjal egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) alaposan összekeverjük. A hideg habtejszínt a zselatin fix-szel keményre felverjük, és két részletben hozzáforgatjuk a krémhez. A krémet egyenletesen elsimítjuk a tortaalapon, és legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Máz:
A tortabevonót a tasakból kivesszük, összetördeljük, és vízgőz felett a zsiradékkal együtt megolvasztjuk. A torta tetejére csorgatjuk, elsimítjuk, és hagyjuk megszilárdulni.
Díszítés:
A Túró Rudi®-kat tetszés szerint feldaraboljuk, és kirakjuk velük a torta tetejét. Tálalásig a tortát hűtőszekrénybe tesszük.
Tipp:
Túró Rudi® torta sütés nélkül
Hozzávalók
kb. 8 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához kb. 20-22 cm Ø:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Egy főzőedényben, közepes hőfokon megolvasztjuk a vajat vagy margarint, és elkeverjük benne a kakaóport. A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, lezárjuk és sodrófával addig ütögetjük, míg morzsa állagú nem lesz. A kekszmorzsát a megolvasztott vajba keverjük. A morzsás masszát egyenletesen elosztjuk a forma aljában és jól lenyomkodjuk, majd legalább 15-20 percre hűtőszekrénybe tesszük.
Krém:
A túrót a tejföllel, a kétféle cukorral és a citromhéjjal egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) alaposan összekeverjük. A hideg habtejszínt a zselatin fix-szel keményre felverjük, és két részletben hozzáforgatjuk a krémhez. A krémet egyenletesen elsimítjuk a tortaalapon, és legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Máz:
A tortabevonót a tasakból kivesszük, összetördeljük, és vízgőz felett a zsiradékkal együtt megolvasztjuk. A torta tetejére csorgatjuk, elsimítjuk, és hagyjuk megszilárdulni.
Díszítés:
A Túró Rudi®-kat tetszés szerint feldaraboljuk, és kirakjuk velük a torta tetejét. Tálalásig a tortát hűtőszekrénybe tesszük.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?