Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túró Rudi® torta sütés nélkül

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához kb. 20-22 cm Ø:

sütőpapír

Tortaalaphoz:

100 g vaj vagy margarin
150 g vajas keksz

Krémhez:

500 g félzsíros túró
75 g tejföl (20%-os)
120 g porcukor
200 ml hideg habtejszín

Mázhoz:

50 g vaj vagy margarin

Díszítéshez:

3-4 darab Túró Rudi®

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaforma alját sütőpapírral béleljük. A túrót áttörjük.

Elkészítés:

Tortaalap:
Egy főzőedényben, közepes hőfokon megolvasztjuk a vajat vagy margarint, és elkeverjük benne a kakaóport. A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, lezárjuk és sodrófával addig ütögetjük, míg morzsa állagú nem lesz. A kekszmorzsát a megolvasztott vajba keverjük. A morzsás masszát egyenletesen elosztjuk a forma aljában és jól lenyomkodjuk, majd legalább 15-20 percre hűtőszekrénybe tesszük.

Krém:
A túrót a tejföllel, a kétféle cukorral és a citromhéjjal egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) alaposan összekeverjük. A hideg habtejszínt a zselatin fix-szel keményre felverjük, és két részletben hozzáforgatjuk a krémhez. A krémet egyenletesen elsimítjuk a tortaalapon, és legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Máz:
A tortabevonót a tasakból kivesszük, összetördeljük, és vízgőz felett a zsiradékkal együtt megolvasztjuk. A torta tetejére csorgatjuk, elsimítjuk, és hagyjuk megszilárdulni.

Díszítés:
A Túró Rudi®-kat tetszés szerint feldaraboljuk, és kirakjuk velük a torta tetejét. Tálalásig a tortát hűtőszekrénybe tesszük.

Tipp:

A túrókrémhez hozzáforgathatunk 50 g finomra reszelt étcsokoládét.
Túró Rudi® torta sütés nélkül

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
44 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!