Túró Rudi® torta sütés nélkül
Hozzávalók
Csatos tortaformához kb. 20-22 cm Ø:
sütőpapír
Tortaalaphoz:
100 g vaj vagy margarin
150 g vajas keksz
15 g Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
Krémhez:
500 g félzsíros túró
75 g tejföl (20%-os)
120 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
200 ml hideg habtejszín
2 tasak Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
Mázhoz:
1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
50 g vaj vagy margarin
Díszítéshez:
3-4 darab Túró Rudi®
Elkészítés
Előkészítés:
A tortaforma alját sütőpapírral béleljük. A túrót áttörjük.
Elkészítés:
Tortaalap:
Egy főzőedényben, közepes hőfokon megolvasztjuk a vajat vagy margarint, és elkeverjük benne a kakaóport. A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, lezárjuk és sodrófával addig ütögetjük, míg morzsa állagú nem lesz. A kekszmorzsát a megolvasztott vajba keverjük. A morzsás masszát egyenletesen elosztjuk a forma aljában és jól lenyomkodjuk, majd legalább 15-20 percre hűtőszekrénybe tesszük.
Krém:
A túrót a tejföllel, a kétféle cukorral és a citromhéjjal egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) alaposan összekeverjük. A hideg habtejszínt a zselatin fix-szel keményre felverjük, és két részletben hozzáforgatjuk a krémhez. A krémet egyenletesen elsimítjuk a tortaalapon, és legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Máz:
A tortabevonót a tasakból kivesszük, összetördeljük, és vízgőz felett a zsiradékkal együtt megolvasztjuk. A torta tetejére csorgatjuk, elsimítjuk, és hagyjuk megszilárdulni.
Díszítés:
A Túró Rudi®-kat tetszés szerint feldaraboljuk, és kirakjuk velük a torta tetejét. Tálalásig a tortát hűtőszekrénybe tesszük.
Egy főzőedényben, közepes hőfokon megolvasztjuk a vajat vagy margarint, és elkeverjük benne a kakaóport. A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, lezárjuk és sodrófával addig ütögetjük, míg morzsa állagú nem lesz. A kekszmorzsát a megolvasztott vajba keverjük. A morzsás masszát egyenletesen elosztjuk a forma aljában és jól lenyomkodjuk, majd legalább 15-20 percre hűtőszekrénybe tesszük.
Krém:
A túrót a tejföllel, a kétféle cukorral és a citromhéjjal egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) alaposan összekeverjük. A hideg habtejszínt a zselatin fix-szel keményre felverjük, és két részletben hozzáforgatjuk a krémhez. A krémet egyenletesen elsimítjuk a tortaalapon, és legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Máz:
A tortabevonót a tasakból kivesszük, összetördeljük, és vízgőz felett a zsiradékkal együtt megolvasztjuk. A torta tetejére csorgatjuk, elsimítjuk, és hagyjuk megszilárdulni.
Díszítés:
A Túró Rudi®-kat tetszés szerint feldaraboljuk, és kirakjuk velük a torta tetejét. Tálalásig a tortát hűtőszekrénybe tesszük.
Tipp:
A túrókrémhez hozzáforgathatunk 50 g finomra reszelt étcsokoládét.
Kedvencnek jelölöm
Túró Rudi® torta sütés nélkül
Hozzávalók
kb. 8 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához kb. 20-22 cm Ø:
sütőpapír
Krémhez:
500 g félzsíros túró
75 g tejföl (20%-os)
120 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
200 ml hideg habtejszín
2 tasak Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
Díszítéshez:
3-4 darab Túró Rudi®
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tortaforma alját sütőpapírral béleljük. A túrót áttörjük.
Elkészítés:
Tortaalap:
Egy főzőedényben, közepes hőfokon megolvasztjuk a vajat vagy margarint, és elkeverjük benne a kakaóport. A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, lezárjuk és sodrófával addig ütögetjük, míg morzsa állagú nem lesz. A kekszmorzsát a megolvasztott vajba keverjük. A morzsás masszát egyenletesen elosztjuk a forma aljában és jól lenyomkodjuk, majd legalább 15-20 percre hűtőszekrénybe tesszük.
Krém:
A túrót a tejföllel, a kétféle cukorral és a citromhéjjal egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) alaposan összekeverjük. A hideg habtejszínt a zselatin fix-szel keményre felverjük, és két részletben hozzáforgatjuk a krémhez. A krémet egyenletesen elsimítjuk a tortaalapon, és legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Máz:
A tortabevonót a tasakból kivesszük, összetördeljük, és vízgőz felett a zsiradékkal együtt megolvasztjuk. A torta tetejére csorgatjuk, elsimítjuk, és hagyjuk megszilárdulni.
Díszítés:
A Túró Rudi®-kat tetszés szerint feldaraboljuk, és kirakjuk velük a torta tetejét. Tálalásig a tortát hűtőszekrénybe tesszük.
Egy főzőedényben, közepes hőfokon megolvasztjuk a vajat vagy margarint, és elkeverjük benne a kakaóport. A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, lezárjuk és sodrófával addig ütögetjük, míg morzsa állagú nem lesz. A kekszmorzsát a megolvasztott vajba keverjük. A morzsás masszát egyenletesen elosztjuk a forma aljában és jól lenyomkodjuk, majd legalább 15-20 percre hűtőszekrénybe tesszük.
Krém:
A túrót a tejföllel, a kétféle cukorral és a citromhéjjal egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) alaposan összekeverjük. A hideg habtejszínt a zselatin fix-szel keményre felverjük, és két részletben hozzáforgatjuk a krémhez. A krémet egyenletesen elsimítjuk a tortaalapon, és legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Máz:
A tortabevonót a tasakból kivesszük, összetördeljük, és vízgőz felett a zsiradékkal együtt megolvasztjuk. A torta tetejére csorgatjuk, elsimítjuk, és hagyjuk megszilárdulni.
Díszítés:
A Túró Rudi®-kat tetszés szerint feldaraboljuk, és kirakjuk velük a torta tetejét. Tálalásig a tortát hűtőszekrénybe tesszük.
Tipp:
A túrókrémhez hozzáforgathatunk 50 g finomra reszelt étcsokoládét.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?