
Madártej torta


Hozzávalók
Piskóta:
Krém:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
Egy lábasba öntök 2 dl tejet, és alaposan elkeverem benne a tojássárgájákat, a vaníliaízű pudingport. Felteszem a tűzre, hozzáöntöm a maradék 6 dl tejet, folytonos keveréssel sűrűre főzöm. Hagyom hűlni, de közben néha megkeverem. A puha margarint a porcukorral habosítom, majd a kihűlt tojáskrémet (nem baj, ha még egy kicsit langyos) apránként hozzáadom, miközben a géppel keverem. A megsült piskótát kettévágom, az alsó lapot egy nagyobb tálra teszem, visszateszem rá a tortaforma oldalát, ráöntöm a krém 3/4-ed részét. Ráteszem a másik lapot, és a tetejét is bekenem a krémmel. Egy keveset hagyok az oldalára is. Beteszem a hűtőbe és jól lehűtöm.
A tortáról leveszem a tortakarimát, az oldalát is bekenem krémmel.
A tejszínt felverem a habfixálóval, és 2 kanál segítségével nagyobb habgaluskákat szaggatok a torta tetejére, a sztracsatellás csokit ráreszelem, (az uborka szeletelővel) így kicsit forgácsos lesz.
Alternatív elkészítés
Más alkalomra is nagyon jó! Ez garantáltan mindenkinek ízlik!


Madártej torta
Hozzávalók
Krém:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Egy lábasba öntök 2 dl tejet, és alaposan elkeverem benne a tojássárgájákat, a vaníliaízű pudingport. Felteszem a tűzre, hozzáöntöm a maradék 6 dl tejet, folytonos keveréssel sűrűre főzöm. Hagyom hűlni, de közben néha megkeverem. A puha margarint a porcukorral habosítom, majd a kihűlt tojáskrémet (nem baj, ha még egy kicsit langyos) apránként hozzáadom, miközben a géppel keverem. A megsült piskótát kettévágom, az alsó lapot egy nagyobb tálra teszem, visszateszem rá a tortaforma oldalát, ráöntöm a krém 3/4-ed részét. Ráteszem a másik lapot, és a tetejét is bekenem a krémmel. Egy keveset hagyok az oldalára is. Beteszem a hűtőbe és jól lehűtöm.
A tortáról leveszem a tortakarimát, az oldalát is bekenem krémmel.
A tejszínt felverem a habfixálóval, és 2 kanál segítségével nagyobb habgaluskákat szaggatok a torta tetejére, a sztracsatellás csokit ráreszelem, (az uborka szeletelővel) így kicsit forgácsos lesz.
Alternatív elkészítés
Más alkalomra is nagyon jó! Ez garantáltan mindenkinek ízlik!

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?