Madártej torta
Hozzávalók
Kerek, csatos tortaformához (kb. 24-26 cm Ø):
                                        sütőpapír
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Tésztához:
                                        3 darab tojás (M-es)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        90 g cukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 csipet só
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        90 g búzaliszt
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Töltelékhez:
                                        1 tasak Dr. Oetker Tejszínes-vaníliás Tortakrém
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        400 ml hideg tej
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Tetejére:
                                        200 ml hideg habtejszín
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Díszítéshez:
                                        némi őrölt fahéj
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Elkészítés
Előkészítés:
                                    A tortaformát sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük. 
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
                            Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
                                    Tészta: 
A tojást a cukorral és a sóval keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) habosra felverjük. A lisztet rászitáljuk a masszára, majd fakanállal belekeverjük. A tésztát a tortaformába öntjük és elsimítjuk. A sütőformát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A kihűlt tortát középen két lapra vágjuk, az egyiket a formába tesszük, és köré helyezzük az elmosott tortaforma gyűrűjét, a másik tortalapot félrerakjuk.
Töltelék:
A hideg tejet keverőtálba öntjük, az alapport hozzáadjuk, majd konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd pedig magas fokozaton minimum 3 percig keverjük. A krémet a tésztára kenjük és elsimítjuk. Ráhelyezzük a félretett tortalapot.
A hideg tejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral konyhai robotgéppel (habverő) keményre felverjük. A torta tetejére simítjuk, habkártyával ízlés szerint megmintázzuk. Az elkészült tortát legalább 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
Díszítés:
A torta köré helyezett tortagyűrűt eltávolítjuk, és a torta tetejére őrölt fahéjat szórunk.
                            A tojást a cukorral és a sóval keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) habosra felverjük. A lisztet rászitáljuk a masszára, majd fakanállal belekeverjük. A tésztát a tortaformába öntjük és elsimítjuk. A sütőformát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A kihűlt tortát középen két lapra vágjuk, az egyiket a formába tesszük, és köré helyezzük az elmosott tortaforma gyűrűjét, a másik tortalapot félrerakjuk.
Töltelék:
A hideg tejet keverőtálba öntjük, az alapport hozzáadjuk, majd konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd pedig magas fokozaton minimum 3 percig keverjük. A krémet a tésztára kenjük és elsimítjuk. Ráhelyezzük a félretett tortalapot.
A hideg tejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral konyhai robotgéppel (habverő) keményre felverjük. A torta tetejére simítjuk, habkártyával ízlés szerint megmintázzuk. Az elkészült tortát legalább 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
Díszítés:
A torta köré helyezett tortagyűrűt eltávolítjuk, és a torta tetejére őrölt fahéjat szórunk.
Tipp:
                                    A tortakrémbe belekeverhetünk egy tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukrot.
                                
                            
                        
                            Kedvencnek jelölöm
                        
                                                    
                                            
                Madártej torta
Hozzávalók
kb. 14 szelet elkészítéséhez
Kerek, csatos tortaformához (kb. 24-26 cm Ø):
                                        sütőpapír
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Tésztához:
                                        3 darab tojás (M-es)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        90 g cukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 csipet só
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        90 g búzaliszt
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Díszítéshez:
                                        némi őrölt fahéj
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
                                    A tortaformát sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük. 
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
                            Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
                                    Tészta: 
A tojást a cukorral és a sóval keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) habosra felverjük. A lisztet rászitáljuk a masszára, majd fakanállal belekeverjük. A tésztát a tortaformába öntjük és elsimítjuk. A sütőformát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A kihűlt tortát középen két lapra vágjuk, az egyiket a formába tesszük, és köré helyezzük az elmosott tortaforma gyűrűjét, a másik tortalapot félrerakjuk.
Töltelék:
A hideg tejet keverőtálba öntjük, az alapport hozzáadjuk, majd konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd pedig magas fokozaton minimum 3 percig keverjük. A krémet a tésztára kenjük és elsimítjuk. Ráhelyezzük a félretett tortalapot.
A hideg tejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral konyhai robotgéppel (habverő) keményre felverjük. A torta tetejére simítjuk, habkártyával ízlés szerint megmintázzuk. Az elkészült tortát legalább 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
Díszítés:
A torta köré helyezett tortagyűrűt eltávolítjuk, és a torta tetejére őrölt fahéjat szórunk.
                            A tojást a cukorral és a sóval keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) habosra felverjük. A lisztet rászitáljuk a masszára, majd fakanállal belekeverjük. A tésztát a tortaformába öntjük és elsimítjuk. A sütőformát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A kihűlt tortát középen két lapra vágjuk, az egyiket a formába tesszük, és köré helyezzük az elmosott tortaforma gyűrűjét, a másik tortalapot félrerakjuk.
Töltelék:
A hideg tejet keverőtálba öntjük, az alapport hozzáadjuk, majd konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd pedig magas fokozaton minimum 3 percig keverjük. A krémet a tésztára kenjük és elsimítjuk. Ráhelyezzük a félretett tortalapot.
A hideg tejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral konyhai robotgéppel (habverő) keményre felverjük. A torta tetejére simítjuk, habkártyával ízlés szerint megmintázzuk. Az elkészült tortát legalább 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
Díszítés:
A torta köré helyezett tortagyűrűt eltávolítjuk, és a torta tetejére őrölt fahéjat szórunk.
Tipp:
                                    A tortakrémbe belekeverhetünk egy tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukrot.
                                
                            
                                            Legújabb cikkek
    1
                        
            
    Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
    2
                        
            
    Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
    3
                        
            
    Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
                    
                    
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?