
Madártej torta



Hozzávalók
Kerek, csatos tortaformához (kb. 24-26 cm Ø):
Tésztához:
Töltelékhez:
Tetejére:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojást a cukorral és a sóval keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) habosra felverjük. A lisztet rászitáljuk a masszára, majd fakanállal belekeverjük. A tésztát a tortaformába öntjük és elsimítjuk. A sütőformát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A kihűlt tortát középen két lapra vágjuk, az egyiket a formába tesszük, és köré helyezzük az elmosott tortaforma gyűrűjét, a másik tortalapot félrerakjuk.
Töltelék:
A hideg tejet keverőtálba öntjük, az alapport hozzáadjuk, majd konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd pedig magas fokozaton minimum 3 percig keverjük. A krémet a tésztára kenjük és elsimítjuk. Ráhelyezzük a félretett tortalapot.
A hideg tejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral konyhai robotgéppel (habverő) keményre felverjük. A torta tetejére simítjuk, habkártyával ízlés szerint megmintázzuk. Az elkészült tortát legalább 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
Díszítés:
A torta köré helyezett tortagyűrűt eltávolítjuk, és a torta tetejére őrölt fahéjat szórunk.
Tipp:


Madártej torta
Hozzávalók
kb. 14 szelet elkészítéséhez
Kerek, csatos tortaformához (kb. 24-26 cm Ø):
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojást a cukorral és a sóval keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) habosra felverjük. A lisztet rászitáljuk a masszára, majd fakanállal belekeverjük. A tésztát a tortaformába öntjük és elsimítjuk. A sütőformát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A kihűlt tortát középen két lapra vágjuk, az egyiket a formába tesszük, és köré helyezzük az elmosott tortaforma gyűrűjét, a másik tortalapot félrerakjuk.
Töltelék:
A hideg tejet keverőtálba öntjük, az alapport hozzáadjuk, majd konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd pedig magas fokozaton minimum 3 percig keverjük. A krémet a tésztára kenjük és elsimítjuk. Ráhelyezzük a félretett tortalapot.
A hideg tejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral konyhai robotgéppel (habverő) keményre felverjük. A torta tetejére simítjuk, habkártyával ízlés szerint megmintázzuk. Az elkészült tortát legalább 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
Díszítés:
A torta köré helyezett tortagyűrűt eltávolítjuk, és a torta tetejére őrölt fahéjat szórunk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?


Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?