
Madártej torta



Hozzávalók
Kerek, csatos tortaformához (kb. 24-26 cm Ø):
sütőpapír
Tésztához:
3 darab tojás (M-es)
90 g cukor
1 csipet só
90 g búzaliszt
Töltelékhez:
1 tasak Dr. Oetker Tejszínes-vaníliás Tortakrém
400 ml hideg tej
Tetejére:
200 ml hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Díszítéshez:
némi őrölt fahéj
Elkészítés
Előkészítés:
A tortaformát sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tojást a cukorral és a sóval keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) habosra felverjük. A lisztet rászitáljuk a masszára, majd fakanállal belekeverjük. A tésztát a tortaformába öntjük és elsimítjuk. A sütőformát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A kihűlt tortát középen két lapra vágjuk, az egyiket a formába tesszük, és köré helyezzük az elmosott tortaforma gyűrűjét, a másik tortalapot félrerakjuk.
Töltelék:
A hideg tejet keverőtálba öntjük, az alapport hozzáadjuk, majd konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd pedig magas fokozaton minimum 3 percig keverjük. A krémet a tésztára kenjük és elsimítjuk. Ráhelyezzük a félretett tortalapot.
A hideg tejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral konyhai robotgéppel (habverő) keményre felverjük. A torta tetejére simítjuk, habkártyával ízlés szerint megmintázzuk. Az elkészült tortát legalább 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
Díszítés:
A torta köré helyezett tortagyűrűt eltávolítjuk, és a torta tetejére őrölt fahéjat szórunk.
A tojást a cukorral és a sóval keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) habosra felverjük. A lisztet rászitáljuk a masszára, majd fakanállal belekeverjük. A tésztát a tortaformába öntjük és elsimítjuk. A sütőformát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A kihűlt tortát középen két lapra vágjuk, az egyiket a formába tesszük, és köré helyezzük az elmosott tortaforma gyűrűjét, a másik tortalapot félrerakjuk.
Töltelék:
A hideg tejet keverőtálba öntjük, az alapport hozzáadjuk, majd konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd pedig magas fokozaton minimum 3 percig keverjük. A krémet a tésztára kenjük és elsimítjuk. Ráhelyezzük a félretett tortalapot.
A hideg tejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral konyhai robotgéppel (habverő) keményre felverjük. A torta tetejére simítjuk, habkártyával ízlés szerint megmintázzuk. Az elkészült tortát legalább 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
Díszítés:
A torta köré helyezett tortagyűrűt eltávolítjuk, és a torta tetejére őrölt fahéjat szórunk.
Tipp:
A tortakrémbe belekeverhetünk egy tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukrot.

Kedvencnek jelölöm

Madártej torta
Hozzávalók
kb. 14 szelet elkészítéséhez
Kerek, csatos tortaformához (kb. 24-26 cm Ø):
sütőpapír
Tésztához:
3 darab tojás (M-es)
90 g cukor
1 csipet só
90 g búzaliszt
Díszítéshez:
némi őrölt fahéj
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tortaformát sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tojást a cukorral és a sóval keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) habosra felverjük. A lisztet rászitáljuk a masszára, majd fakanállal belekeverjük. A tésztát a tortaformába öntjük és elsimítjuk. A sütőformát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A kihűlt tortát középen két lapra vágjuk, az egyiket a formába tesszük, és köré helyezzük az elmosott tortaforma gyűrűjét, a másik tortalapot félrerakjuk.
Töltelék:
A hideg tejet keverőtálba öntjük, az alapport hozzáadjuk, majd konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd pedig magas fokozaton minimum 3 percig keverjük. A krémet a tésztára kenjük és elsimítjuk. Ráhelyezzük a félretett tortalapot.
A hideg tejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral konyhai robotgéppel (habverő) keményre felverjük. A torta tetejére simítjuk, habkártyával ízlés szerint megmintázzuk. Az elkészült tortát legalább 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
Díszítés:
A torta köré helyezett tortagyűrűt eltávolítjuk, és a torta tetejére őrölt fahéjat szórunk.
A tojást a cukorral és a sóval keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) habosra felverjük. A lisztet rászitáljuk a masszára, majd fakanállal belekeverjük. A tésztát a tortaformába öntjük és elsimítjuk. A sütőformát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A kihűlt tortát középen két lapra vágjuk, az egyiket a formába tesszük, és köré helyezzük az elmosott tortaforma gyűrűjét, a másik tortalapot félrerakjuk.
Töltelék:
A hideg tejet keverőtálba öntjük, az alapport hozzáadjuk, majd konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd pedig magas fokozaton minimum 3 percig keverjük. A krémet a tésztára kenjük és elsimítjuk. Ráhelyezzük a félretett tortalapot.
A hideg tejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral konyhai robotgéppel (habverő) keményre felverjük. A torta tetejére simítjuk, habkártyával ízlés szerint megmintázzuk. Az elkészült tortát legalább 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
Díszítés:
A torta köré helyezett tortagyűrűt eltávolítjuk, és a torta tetejére őrölt fahéjat szórunk.
Tipp:
A tortakrémbe belekeverhetünk egy tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukrot.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?