Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Madártej torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 14 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 14 szelet elkészítéséhez

Kerek, csatos tortaformához (kb. 24-26 cm Ø):

sütőpapír

Tésztához:

3 darab tojás (M-es)
90 g cukor
1 csipet só
90 g búzaliszt

Töltelékhez:

400 ml hideg tej

Tetejére:

200 ml hideg habtejszín

Díszítéshez:

némi őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaformát sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojást a cukorral és a sóval keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) habosra felverjük. A lisztet rászitáljuk a masszára, majd fakanállal belekeverjük. A tésztát a tortaformába öntjük és elsimítjuk. A sütőformát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 25-28 perc

Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!

A kihűlt tortát középen két lapra vágjuk, az egyiket a formába tesszük, és köré helyezzük az elmosott tortaforma gyűrűjét, a másik tortalapot félrerakjuk.

Töltelék:
A hideg tejet keverőtálba öntjük, az alapport hozzáadjuk, majd konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd pedig magas fokozaton minimum 3 percig keverjük. A krémet a tésztára kenjük és elsimítjuk. Ráhelyezzük a félretett tortalapot.

A hideg tejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral konyhai robotgéppel (habverő) keményre felverjük. A torta tetejére simítjuk, habkártyával ízlés szerint megmintázzuk. Az elkészült tortát legalább 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük.

Díszítés:
A torta köré helyezett tortagyűrűt eltávolítjuk, és a torta tetejére őrölt fahéjat szórunk.

Tipp:

A tortakrémbe belekeverhetünk egy tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukrot.
A Madártej torta receptje 14 szeletre elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
37 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
38 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!