Magos barna kenyér
Hozzávalók
Magos barna kenyér
50 dkg barna kenyérliszt
1,5 dl langyos tej
2 dl langyos víz
1 negyed élesztő
1,5 teáskanál só
csipetnyi cukor
1 csomag magkeverék
Elkészítés
Elkészítés
Egy nagy tálba lisztet és sót teszünk. Felmelegítjük a vizet, majd beleöntjük a tálba. Felmelegítjük a tejet is és belekeverjük az élesztőt. Nem kell felfuttatni, elég, ha felolvad benne, akkor beleöntjük a lisztbe.
Amikor minden egy tálban van, alaposan összegyúrjuk. Én úgy szoktam, hogy összeállítom a tálban, hogy elváljon a táltól, és kirakom egy deszkára, ott gyúrom tovább. Csak addig kell gyúrni, míg a liszt teljesen egységes lesz. Miután sütőben sül, én gyümölcskenyérformát szoktam használni hozzá.
Sütőpapírral kibélelem, beleteszem a nyers tésztát, teljesen laposra nyomkodom benne.
Letakarom és 2 órán keresztül hagyom kelni. Utána 210 fokra előmelegített sütőben 40 percig készre sütöm.
Amikor minden egy tálban van, alaposan összegyúrjuk. Én úgy szoktam, hogy összeállítom a tálban, hogy elváljon a táltól, és kirakom egy deszkára, ott gyúrom tovább. Csak addig kell gyúrni, míg a liszt teljesen egységes lesz. Miután sütőben sül, én gyümölcskenyérformát szoktam használni hozzá.
Sütőpapírral kibélelem, beleteszem a nyers tésztát, teljesen laposra nyomkodom benne.
Letakarom és 2 órán keresztül hagyom kelni. Utána 210 fokra előmelegített sütőben 40 percig készre sütöm.
Alternatív elkészítés
Azért csak negyed élesztőt használunk, mert a kenyérlisztben már eleve van élesztőpor. Magokból bármilyet használhatunk. Akár szezámmagot, akár tökmagot, ízlés szerint, csak az a fontos, hogy nyers, sózatlan mag legyen.
Ha valaki olcsóbban szeretné előállítani a kenyeret, a magok elhagyhatók, anélkül is nagyon finom.
Ha valaki olcsóbban szeretné előállítani a kenyeret, a magok elhagyhatók, anélkül is nagyon finom.
Kedvencnek jelölöm
Magos barna kenyér
Hozzávalók
Magos barna kenyér
50 dkg barna kenyérliszt
1,5 dl langyos tej
2 dl langyos víz
1 negyed élesztő
1,5 teáskanál só
csipetnyi cukor
1 csomag magkeverék
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Egy nagy tálba lisztet és sót teszünk. Felmelegítjük a vizet, majd beleöntjük a tálba. Felmelegítjük a tejet is és belekeverjük az élesztőt. Nem kell felfuttatni, elég, ha felolvad benne, akkor beleöntjük a lisztbe.
Amikor minden egy tálban van, alaposan összegyúrjuk. Én úgy szoktam, hogy összeállítom a tálban, hogy elváljon a táltól, és kirakom egy deszkára, ott gyúrom tovább. Csak addig kell gyúrni, míg a liszt teljesen egységes lesz. Miután sütőben sül, én gyümölcskenyérformát szoktam használni hozzá.
Sütőpapírral kibélelem, beleteszem a nyers tésztát, teljesen laposra nyomkodom benne.
Letakarom és 2 órán keresztül hagyom kelni. Utána 210 fokra előmelegített sütőben 40 percig készre sütöm.
Amikor minden egy tálban van, alaposan összegyúrjuk. Én úgy szoktam, hogy összeállítom a tálban, hogy elváljon a táltól, és kirakom egy deszkára, ott gyúrom tovább. Csak addig kell gyúrni, míg a liszt teljesen egységes lesz. Miután sütőben sül, én gyümölcskenyérformát szoktam használni hozzá.
Sütőpapírral kibélelem, beleteszem a nyers tésztát, teljesen laposra nyomkodom benne.
Letakarom és 2 órán keresztül hagyom kelni. Utána 210 fokra előmelegített sütőben 40 percig készre sütöm.
Alternatív elkészítés
Azért csak negyed élesztőt használunk, mert a kenyérlisztben már eleve van élesztőpor. Magokból bármilyet használhatunk. Akár szezámmagot, akár tökmagot, ízlés szerint, csak az a fontos, hogy nyers, sózatlan mag legyen.
Ha valaki olcsóbban szeretné előállítani a kenyeret, a magok elhagyhatók, anélkül is nagyon finom.
Ha valaki olcsóbban szeretné előállítani a kenyeret, a magok elhagyhatók, anélkül is nagyon finom.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?