Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Magos barna kenyér

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Magos barna kenyér

50 dkg barna kenyérliszt
1,5 dl langyos tej
2 dl langyos víz
1 negyed élesztő
1,5 teáskanál só
csipetnyi cukor
1 csomag magkeverék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Egy nagy tálba lisztet és sót teszünk. Felmelegítjük a vizet, majd beleöntjük a tálba. Felmelegítjük a tejet is és belekeverjük az élesztőt. Nem kell felfuttatni, elég, ha felolvad benne, akkor beleöntjük a lisztbe.
Amikor minden egy tálban van, alaposan összegyúrjuk. Én úgy szoktam, hogy összeállítom a tálban, hogy elváljon a táltól, és kirakom egy deszkára, ott gyúrom tovább. Csak addig kell gyúrni, míg a liszt teljesen egységes lesz. Miután sütőben sül, én gyümölcskenyérformát szoktam használni hozzá.
Sütőpapírral kibélelem, beleteszem a nyers tésztát, teljesen laposra nyomkodom benne.
Letakarom és 2 órán keresztül hagyom kelni. Utána 210 fokra előmelegített sütőben 40 percig készre sütöm.

Alternatív elkészítés

Azért csak negyed élesztőt használunk, mert a kenyérlisztben már eleve van élesztőpor. Magokból bármilyet használhatunk. Akár szezámmagot, akár tökmagot, ízlés szerint, csak az a fontos, hogy nyers, sózatlan mag legyen.
Ha valaki olcsóbban szeretné előállítani a kenyeret, a magok elhagyhatók, anélkül is nagyon finom.
Magos barna kenyér

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
1 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!