Zabkenyér
Hozzávalók
Téglalap alakú sütőforma (kb. 25 x 11 cm):
Tésztához:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Óvatosan keverjük össze a lisztet a kovásszal és az élesztővel egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót és a langyos zabpehelykeveréket. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton legalább 5 percig dagasszuk. Végül gyúrjuk bele a 4 evőkanálnyi zabpelyhet. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kelni legalább kb. 45-50 percig.
Formázás:
A kenyértésztát enyhén lisztezett munkafelületen formázzuk hosszúkás kenyér formára, és helyezzük a formába. A tészta felületét kenjük meg vízzel, és szórjuk meg zabpehellyel. Takarjuk le egy konyharuhával és meleg helyen ismét hagyjuk kelni kb. 15-20 percig. Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 250 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 230 °C (előmelegítve)
Helyezzük a formát a sütő sütőben lévő alsó rácsra és azonnal csökkentsük a sütő hőmérsékletét.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a zabkenyeret a formából, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
Tippek:
A friss zabkenyér reggelire lekvárral, vacsorára pedig paradicsommal, mozzarellával tökéletes választás.
Zabkenyér
Hozzávalók
kb. 20 szelet elkészítéséhez
Téglalap alakú sütőforma (kb. 25 x 11 cm):
Tésztához:
Szóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Óvatosan keverjük össze a lisztet a kovásszal és az élesztővel egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót és a langyos zabpehelykeveréket. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton legalább 5 percig dagasszuk. Végül gyúrjuk bele a 4 evőkanálnyi zabpelyhet. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kelni legalább kb. 45-50 percig.
Formázás:
A kenyértésztát enyhén lisztezett munkafelületen formázzuk hosszúkás kenyér formára, és helyezzük a formába. A tészta felületét kenjük meg vízzel, és szórjuk meg zabpehellyel. Takarjuk le egy konyharuhával és meleg helyen ismét hagyjuk kelni kb. 15-20 percig. Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 250 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 230 °C (előmelegítve)
Helyezzük a formát a sütő sütőben lévő alsó rácsra és azonnal csökkentsük a sütő hőmérsékletét.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a zabkenyeret a formából, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
Tippek:
A friss zabkenyér reggelire lekvárral, vacsorára pedig paradicsommal, mozzarellával tökéletes választás.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?