Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Magyaros pizza

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Magyaros pizza

30 dkg liszt
csipet só
5 evőkanál olivaolaj
3 dl langyos víz
2 db pizzasütő forma
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóit géppel összedolgozzuk, hogy lágy tésztánk legyen. Előbb kevesebb vizet, és utána adagoljuk még szükség szerint. A sima tésztát rövid időn belül kettévesszük, ugyanis a gyors élesztővel gyorsan megkel, ha meleg helyre tesszük. Tehát kétfelé osszuk a tésztát, és kézzel széthúzzuk, akár a rétest, és belehelyezzük a pizzaformába, de előtte olivaolajjal kenjük meg. Kis peremet is nyomjunk a szélükre, és hagyjuk pihenni 5 percig. Szurkáljuk meg villával a tésztákat, hogy ne púposodjanak fel. Ezután jöhet a feltét. Bolognese mártással kenjük meg. Ezután terítsünk rá felkarikázott póréhagymát, meg fokhagymát. Angolszalonnát csíkokra vágunk, és azt is rárakjuk. Majd következik az erős zöldpaprika, szintén csíkokra vágjuk. Ezután karikára vagdalt füstölt kolbász kerül, persze nem túl sok, csak amennyit az ízlés kívánja. Vargányagombát nagy szeletekre vágva kerül még rá, majd erre rászórunk egy jókora adag reszelt mozzarella sajtot. 180 fokos sütőbe 200 fokon megsütjük. Légkeverékesben az alsó sütő is lehet bekapcsolva, hogy átsüljön kellően.

Alternatív elkészítés

Talán bonyolultnak tűnik, de nagyon finom, és ha kezdő is süti meg, biztosan sikerülni fog.
Magyaros pizza

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
120 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!