Magyaros pizza
Hozzávalók
Magyaros pizza
30 dkg liszt
1 csomag dr. Oetker expressz élesztő
csipet só
5 evőkanál olivaolaj
3 dl langyos víz
2 db pizzasütő forma
Elkészítés
Elkészítés
A tészta hozzávalóit géppel összedolgozzuk, hogy lágy tésztánk legyen. Előbb kevesebb vizet, és utána adagoljuk még szükség szerint. A sima tésztát rövid időn belül kettévesszük, ugyanis a gyors élesztővel gyorsan megkel, ha meleg helyre tesszük. Tehát kétfelé osszuk a tésztát, és kézzel széthúzzuk, akár a rétest, és belehelyezzük a pizzaformába, de előtte olivaolajjal kenjük meg. Kis peremet is nyomjunk a szélükre, és hagyjuk pihenni 5 percig. Szurkáljuk meg villával a tésztákat, hogy ne púposodjanak fel. Ezután jöhet a feltét. Bolognese mártással kenjük meg. Ezután terítsünk rá felkarikázott póréhagymát, meg fokhagymát. Angolszalonnát csíkokra vágunk, és azt is rárakjuk. Majd következik az erős zöldpaprika, szintén csíkokra vágjuk. Ezután karikára vagdalt füstölt kolbász kerül, persze nem túl sok, csak amennyit az ízlés kívánja. Vargányagombát nagy szeletekre vágva kerül még rá, majd erre rászórunk egy jókora adag reszelt mozzarella sajtot. 180 fokos sütőbe 200 fokon megsütjük. Légkeverékesben az alsó sütő is lehet bekapcsolva, hogy átsüljön kellően.
Alternatív elkészítés
Talán bonyolultnak tűnik, de nagyon finom, és ha kezdő is süti meg, biztosan sikerülni fog.
Kedvencnek jelölöm
Magyaros pizza
Hozzávalók
Magyaros pizza
30 dkg liszt
1 csomag Dr. Oetker Expressz Élesztő
csipet só
5 evőkanál olivaolaj
3 dl langyos víz
2 db pizzasütő forma
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tészta hozzávalóit géppel összedolgozzuk, hogy lágy tésztánk legyen. Előbb kevesebb vizet, és utána adagoljuk még szükség szerint. A sima tésztát rövid időn belül kettévesszük, ugyanis a gyors élesztővel gyorsan megkel, ha meleg helyre tesszük. Tehát kétfelé osszuk a tésztát, és kézzel széthúzzuk, akár a rétest, és belehelyezzük a pizzaformába, de előtte olivaolajjal kenjük meg. Kis peremet is nyomjunk a szélükre, és hagyjuk pihenni 5 percig. Szurkáljuk meg villával a tésztákat, hogy ne púposodjanak fel. Ezután jöhet a feltét. Bolognese mártással kenjük meg. Ezután terítsünk rá felkarikázott póréhagymát, meg fokhagymát. Angolszalonnát csíkokra vágunk, és azt is rárakjuk. Majd következik az erős zöldpaprika, szintén csíkokra vágjuk. Ezután karikára vagdalt füstölt kolbász kerül, persze nem túl sok, csak amennyit az ízlés kívánja. Vargányagombát nagy szeletekre vágva kerül még rá, majd erre rászórunk egy jókora adag reszelt mozzarella sajtot. 180 fokos sütőbe 200 fokon megsütjük. Légkeverékesben az alsó sütő is lehet bekapcsolva, hogy átsüljön kellően.
Alternatív elkészítés
Talán bonyolultnak tűnik, de nagyon finom, és ha kezdő is süti meg, biztosan sikerülni fog.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?