Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rukkolás pizza

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

sütőpapír

Paradicsomszószhoz:

400 g darabolt paradicsom
1 teáskanál só
½ teáskanál cukor
2 teáskanál morzsolt oregánó
1 teáskanál morzsolt bazsalikom
frissen őrölt bors

Élesztős tésztához:

250 g búzaliszt
150 ml víz
1 evőkanál étolaj
1 teáskanál só

Feltéthez:

200 g mozzarella sajt
5 szelet pármai sonka (kb. 70 g)
kb. 75 g parmezán sajt
kb. 30 g rukkola
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A mozzarellát vágjuk szeletekre, a tepsit béleljük ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Paradicsomszósz:
Alaposan keverjük össze a darabolt paradicsomot a többi hozzávalóval.

Tészta:
Egy keverőtálban óvatosan keverje össze a lisztet az expressz élesztővel. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt, hogy sima tésztát kapjunk. Formázzuk, nyújtsuk ki a tésztát, majd rakjuk a tepsire. A paradicsomszószt kenjük el a tésztán, a széleket szabadon hagyva. A tegyük a mozzarellát a tetejére. kb. 15 percig hagyjuk pihenni, majd tegyük a tepsit a sütő alsó részébe és süssük meg a pizzát.

Sütési idő: 20-22 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Feltét:
Szeleteljük fel a pármai sonkát és a parmezánt. Válogassuk szét a rukkolát, mossuk meg és csepegtessük le. Tegyük a pizzára feltétként a rukkolát, a pármai sonkát és a parmezánt, tálaljuk azonnal.
Rukkolás pizza

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!