Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rukkolás pizza

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

sütőpapír

Paradicsomszószhoz:

400 g darabolt paradicsom
1 teáskanál só
½ teáskanál cukor
2 teáskanál morzsolt oregánó
1 teáskanál morzsolt bazsalikom
frissen őrölt bors

Élesztős tésztához:

250 g búzaliszt
150 ml víz
1 evőkanál étolaj
1 teáskanál só

Feltéthez:

200 g mozzarella sajt
5 szelet pármai sonka (kb. 70 g)
kb. 75 g parmezán sajt
kb. 30 g rukkola
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A mozzarellát vágjuk szeletekre, a tepsit béleljük ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Paradicsomszósz:
Alaposan keverjük össze a darabolt paradicsomot a többi hozzávalóval.

Tészta:
Egy keverőtálban óvatosan keverje össze a lisztet az expressz élesztővel. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt, hogy sima tésztát kapjunk. Formázzuk, nyújtsuk ki a tésztát, majd rakjuk a tepsire. A paradicsomszószt kenjük el a tésztán, a széleket szabadon hagyva. A tegyük a mozzarellát a tetejére. kb. 15 percig hagyjuk pihenni, majd tegyük a tepsit a sütő alsó részébe és süssük meg a pizzát.

Sütési idő: 20-22 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Feltét:
Szeleteljük fel a pármai sonkát és a parmezánt. Válogassuk szét a rukkolát, mossuk meg és csepegtessük le. Tegyük a pizzára feltétként a rukkolát, a pármai sonkát és a parmezánt, tálaljuk azonnal.
Rukkolás pizza

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!