Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Magyaros tepsis pizza

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4-6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4-6 adag elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

Pizzaszószhoz:

1 evőkanál napraforgó- vagy olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
200 g passata (passzírozott paradicsom)
½ teáskanál morzsolt oregánó
½ teáskanál morzsolt kakukkfű

Feltéthez:

kb. 120-150 g szeletelt paprikás kolbász
kb. ½ fej lila hagyma
kb. ½ darab hegyes-erős paprika
200 g mozzarella sajt

Díszítéshez:

bazsalikomlevelek
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A fokhagymát megpucoljuk, fokhagymanyomón áttörjük vagy lereszeljük. A lila hagymát megpucoljuk, vékony karikára vagy félkarikára vágjuk, a paprikát megmossuk, szintén felkarikázzuk. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Pizzaszósz:
Az olajat felmelegítjük egy kis lábasban, majd a fokhagymát megfonnyasztjuk rajta. Rákanalazzuk a passatát, majd hozzáadjuk a morzsolt fűszereket, és ízlés szerint megsózzuk. Lassú tűzön, kevergetve 6-8 percet főzzük, ezután lehúzzuk a tűzről, és hűlni hagyjuk.

Tészta:
A pizza tésztát kivesszük a hűtőből, a csomagolóanyagot eltávolítjuk, a tésztát kitekerjük és a tepsibe helyezzük. A tésztát (körben a széleit üresen hagyva) megkenjük a pizzaszósszal, elosztjuk rajta a szeletelt kolbászt, a hagyma- és paprikakarikákat, majd egyenletesen rátépkedjük a mozzarella sajtot. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a pizzát megsütjük.

Sütési idő: kb. 15-18 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Az elkészült pizzát bazsalikomlevelekkel díszítjük, és melegen tálaljuk.

Tipp:

A magyaros pizzát paradicsomos helyett fokhagymás-tejfölös alappal is elkészíthetjük.
Magyaros tepsis pizza

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!