Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szilvás crumble

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 adag elkészítéséhez

Quiche formához (28 cm Ø):

zsiradék

Gyümölcshöz:

kb. 800 g szilva
1 teáskanál őrölt fahéj
2 evőkanál barna cukor

Tésztához:

100 g lágy vaj vagy margarin
100 g barna cukor
1 csipet só
1 késhegynyi őrölt fahéj
100 g búzaliszt
50 g nagy szemű zabpehely

Szóráshoz:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A szilvát megmossuk, kimagozzuk, és elfelezzük, majd a fahéjjal és a cukorral összekeverjük. A formát zsiradékkal kikenjük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A hozzávalókat keverőtálba öntjük, és konyhai robotgéppel (habverő) morzsává dolgozzuk.

A szilvát az előkészített formában elosztjuk, és a morzsával lefedjük. A formát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a crumble-t megsütjük.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A desszertet porcukorral meghintjük, és legjobb, ha melegen tálaljuk.

Tippek:

A szilvás crumble-hez használja öntetként a Dr. Oetker Expressz (vaníliaízű) Desszertöntet-et.
Nagy forma helyett megsüthetjük a szilvás crumble-t kis kávéscsészékben vagy kis formákban is.
A Szilvás crumble egészséges, rostokban gazdag sütemény, étkezés utáni desszertnek kiváló fogás.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2023-06-01
0 Kedvelés

Befőzés indul! Tartósítási kisokos

Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-05-15
0 Kedvelés

Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!

Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-04-26
1 Kedvelés

5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség

Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!