Szilvás crumble
Hozzávalók
Quiche formához (28 cm Ø):
zsiradék
Gyümölcshöz:
kb. 800 g szilva
1 teáskanál őrölt fahéj
2 evőkanál barna cukor
Tésztához:
100 g lágy vaj vagy margarin
100 g barna cukor
1 csipet só
1 késhegynyi őrölt fahéj
1 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
100 g búzaliszt
50 g nagy szemű zabpehely
Szóráshoz:
porcukor
Elkészítés
Előkészítés:
A szilvát megmossuk, kimagozzuk, és elfelezzük, majd a fahéjjal és a cukorral összekeverjük. A formát zsiradékkal kikenjük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A hozzávalókat keverőtálba öntjük, és konyhai robotgéppel (habverő) morzsává dolgozzuk.
A szilvát az előkészített formában elosztjuk, és a morzsával lefedjük. A formát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a crumble-t megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A desszertet porcukorral meghintjük, és legjobb, ha melegen tálaljuk.
A hozzávalókat keverőtálba öntjük, és konyhai robotgéppel (habverő) morzsává dolgozzuk.
A szilvát az előkészített formában elosztjuk, és a morzsával lefedjük. A formát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a crumble-t megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A desszertet porcukorral meghintjük, és legjobb, ha melegen tálaljuk.
Tippek:
A szilvás crumble-hez használja öntetként a Dr. Oetker Expressz (vaníliaízű) Desszertöntet-et.
Nagy forma helyett megsüthetjük a szilvás crumble-t kis kávéscsészékben vagy kis formákban is.
Nagy forma helyett megsüthetjük a szilvás crumble-t kis kávéscsészékben vagy kis formákban is.
Kedvencnek jelölöm
Szilvás crumble
Hozzávalók
kb. 12 adag elkészítéséhez
Quiche formához (28 cm Ø):
zsiradék
Gyümölcshöz:
kb. 800 g szilva
1 teáskanál őrölt fahéj
2 evőkanál barna cukor
Tésztához:
100 g lágy vaj vagy margarin
100 g barna cukor
1 csipet só
1 késhegynyi őrölt fahéj
100 g búzaliszt
50 g nagy szemű zabpehely
Szóráshoz:
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A szilvát megmossuk, kimagozzuk, és elfelezzük, majd a fahéjjal és a cukorral összekeverjük. A formát zsiradékkal kikenjük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A hozzávalókat keverőtálba öntjük, és konyhai robotgéppel (habverő) morzsává dolgozzuk.
A szilvát az előkészített formában elosztjuk, és a morzsával lefedjük. A formát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a crumble-t megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A desszertet porcukorral meghintjük, és legjobb, ha melegen tálaljuk.
A hozzávalókat keverőtálba öntjük, és konyhai robotgéppel (habverő) morzsává dolgozzuk.
A szilvát az előkészített formában elosztjuk, és a morzsával lefedjük. A formát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a crumble-t megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A desszertet porcukorral meghintjük, és legjobb, ha melegen tálaljuk.
Tippek:
A szilvás crumble-hez használja öntetként a Dr. Oetker Expressz (vaníliaízű) Desszertöntet-et.
Nagy forma helyett megsüthetjük a szilvás crumble-t kis kávéscsészékben vagy kis formákban is.
Nagy forma helyett megsüthetjük a szilvás crumble-t kis kávéscsészékben vagy kis formákban is.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?