Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mákos cukkinikocka citrommázzal

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Mákos cukkinikocka citrommázzal

1 közepes, zsenge cukkini (kb. 50 dkg)
40 dkg liszt
5 dkg egész mák
5 tojás
20 dkg cukor
2 dl olaj

Tetejére:

25 dkg porcukor
1 közepes citrom leve

Tepsihez:

2 dkg margarin
1 ek. liszt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A cukkinit alaposon megtisztítjuk, a héját, ha nem kemény, rajta hagyhatjuk.
(Én nem szeretem, ha még apró mag kezdemények is vannak a közepében, ezért azt kivágtam.) A reszelő nagy lyukán lereszeljük. Picit kinyomkodjuk belőle a levet, de nem szükséges teljesen kifacsarni.

Elkészítés

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a mákot és a sütőport.
A sütőt előmelegítjük.
Egy tepsit (38*28 cm) kikenünk margarinnal és megszórunk kevéske liszttel.
A tojásokat egy tálba ütjük, a cukorral habosra kavarjuk.
Beleöntjük az olajat, majd a cukkinit is és jól összeforgatjuk.
Legvégén a mákos lisztet is hozzáadjuk, azzal is jól elkeverjük.
A sűrű tésztát a lisztezett tepsibe simítjuk.
180 fokon 25 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Hagyjuk langyosra hűlni.
A porcukrot egy tálkába szitáljuk, majd ráfacsarjuk a citrom levét és sűrű, fényes mázzá keverjük.
A majdnem kihűlt tészta tetejére simítjuk.
Hagyjuk megszilárdulni.

Tárolás

Légmentesen elzárt helyen sokáig puha marad.

Alternatív elkészítés

Forró vízbe mártott és szárazra törölt éles késsel szépen szeletelhető.
Mákos cukkinikocka citrommázzal

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
1 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!