Mákos cukkinikocka citrommázzal
Hozzávalók
Mákos cukkinikocka citrommázzal
1 közepes, zsenge cukkini (kb. 50 dkg)
40 dkg liszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
5 dkg egész mák
5 tojás
20 dkg cukor
2 dl olaj
Tetejére:
25 dkg porcukor
1 közepes citrom leve
Tepsihez:
2 dkg margarin
1 ek. liszt
Elkészítés
Előkészítés
A cukkinit alaposon megtisztítjuk, a héját, ha nem kemény, rajta hagyhatjuk.
(Én nem szeretem, ha még apró mag kezdemények is vannak a közepében, ezért azt kivágtam.) A reszelő nagy lyukán lereszeljük. Picit kinyomkodjuk belőle a levet, de nem szükséges teljesen kifacsarni.
(Én nem szeretem, ha még apró mag kezdemények is vannak a közepében, ezért azt kivágtam.) A reszelő nagy lyukán lereszeljük. Picit kinyomkodjuk belőle a levet, de nem szükséges teljesen kifacsarni.
Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a mákot és a sütőport.
A sütőt előmelegítjük.
Egy tepsit (38*28 cm) kikenünk margarinnal és megszórunk kevéske liszttel.
A tojásokat egy tálba ütjük, a cukorral habosra kavarjuk.
Beleöntjük az olajat, majd a cukkinit is és jól összeforgatjuk.
Legvégén a mákos lisztet is hozzáadjuk, azzal is jól elkeverjük.
A sűrű tésztát a lisztezett tepsibe simítjuk.
180 fokon 25 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Hagyjuk langyosra hűlni.
A porcukrot egy tálkába szitáljuk, majd ráfacsarjuk a citrom levét és sűrű, fényes mázzá keverjük.
A majdnem kihűlt tészta tetejére simítjuk.
Hagyjuk megszilárdulni.
A sütőt előmelegítjük.
Egy tepsit (38*28 cm) kikenünk margarinnal és megszórunk kevéske liszttel.
A tojásokat egy tálba ütjük, a cukorral habosra kavarjuk.
Beleöntjük az olajat, majd a cukkinit is és jól összeforgatjuk.
Legvégén a mákos lisztet is hozzáadjuk, azzal is jól elkeverjük.
A sűrű tésztát a lisztezett tepsibe simítjuk.
180 fokon 25 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Hagyjuk langyosra hűlni.
A porcukrot egy tálkába szitáljuk, majd ráfacsarjuk a citrom levét és sűrű, fényes mázzá keverjük.
A majdnem kihűlt tészta tetejére simítjuk.
Hagyjuk megszilárdulni.
Tárolás
Légmentesen elzárt helyen sokáig puha marad.
Alternatív elkészítés
Forró vízbe mártott és szárazra törölt éles késsel szépen szeletelhető.
Kedvencnek jelölöm
Mákos cukkinikocka citrommázzal
Hozzávalók
Mákos cukkinikocka citrommázzal
1 közepes, zsenge cukkini (kb. 50 dkg)
40 dkg liszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
5 dkg egész mák
5 tojás
20 dkg cukor
2 dl olaj
Tetejére:
25 dkg porcukor
1 közepes citrom leve
Tepsihez:
2 dkg margarin
1 ek. liszt
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A cukkinit alaposon megtisztítjuk, a héját, ha nem kemény, rajta hagyhatjuk.
(Én nem szeretem, ha még apró mag kezdemények is vannak a közepében, ezért azt kivágtam.) A reszelő nagy lyukán lereszeljük. Picit kinyomkodjuk belőle a levet, de nem szükséges teljesen kifacsarni.
(Én nem szeretem, ha még apró mag kezdemények is vannak a közepében, ezért azt kivágtam.) A reszelő nagy lyukán lereszeljük. Picit kinyomkodjuk belőle a levet, de nem szükséges teljesen kifacsarni.
Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a mákot és a sütőport.
A sütőt előmelegítjük.
Egy tepsit (38*28 cm) kikenünk margarinnal és megszórunk kevéske liszttel.
A tojásokat egy tálba ütjük, a cukorral habosra kavarjuk.
Beleöntjük az olajat, majd a cukkinit is és jól összeforgatjuk.
Legvégén a mákos lisztet is hozzáadjuk, azzal is jól elkeverjük.
A sűrű tésztát a lisztezett tepsibe simítjuk.
180 fokon 25 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Hagyjuk langyosra hűlni.
A porcukrot egy tálkába szitáljuk, majd ráfacsarjuk a citrom levét és sűrű, fényes mázzá keverjük.
A majdnem kihűlt tészta tetejére simítjuk.
Hagyjuk megszilárdulni.
A sütőt előmelegítjük.
Egy tepsit (38*28 cm) kikenünk margarinnal és megszórunk kevéske liszttel.
A tojásokat egy tálba ütjük, a cukorral habosra kavarjuk.
Beleöntjük az olajat, majd a cukkinit is és jól összeforgatjuk.
Legvégén a mákos lisztet is hozzáadjuk, azzal is jól elkeverjük.
A sűrű tésztát a lisztezett tepsibe simítjuk.
180 fokon 25 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Hagyjuk langyosra hűlni.
A porcukrot egy tálkába szitáljuk, majd ráfacsarjuk a citrom levét és sűrű, fényes mázzá keverjük.
A majdnem kihűlt tészta tetejére simítjuk.
Hagyjuk megszilárdulni.
Tárolás
Légmentesen elzárt helyen sokáig puha marad.
Alternatív elkészítés
Forró vízbe mártott és szárazra törölt éles késsel szépen szeletelhető.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?