
Mákos nudli


Hozzávalók
Tészta:
Beforgatni:
Elkészítés
Elkészítés
Lágy tésztává gyúrjuk, és kinyújtjuk kb. 2 cm vastagra. Felvágjuk 5 cm-es csíkokra, és a csíkokat kb. 2 cm széles rudakra vágjuk. Nekem kisujjnyi méretűek lettek, igaz nincs túl nagy kezem. Minden nudlin sodrunk egy kicsit, hogy hengeres legyen.
Ezután enyhén sós vízben kifőzzük a nudlit. Porcukros darált mákba forgatjuk.


Mákos nudli
Hozzávalók
Tészta:
Beforgatni:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Lágy tésztává gyúrjuk, és kinyújtjuk kb. 2 cm vastagra. Felvágjuk 5 cm-es csíkokra, és a csíkokat kb. 2 cm széles rudakra vágjuk. Nekem kisujjnyi méretűek lettek, igaz nincs túl nagy kezem. Minden nudlin sodrunk egy kicsit, hogy hengeres legyen.
Ezután enyhén sós vízben kifőzzük a nudlit. Porcukros darált mákba forgatjuk.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?