Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mákos nudli

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

1 kg főtt burgonya
1 ek. búzadara
20 dkg liszt
1 db tojás
1 ek. zsír
1 csipet só

Beforgatni:

20 dkg darált mák
20 dkg porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A főtt burgonyát áttörjük, kihűtjük. Hozzáadjuk a zsírt, tojást, sót, búzadarát és lisztet.
Lágy tésztává gyúrjuk, és kinyújtjuk kb. 2 cm vastagra. Felvágjuk 5 cm-es csíkokra, és a csíkokat kb. 2 cm széles rudakra vágjuk. Nekem kisujjnyi méretűek lettek, igaz nincs túl nagy kezem. Minden nudlin sodrunk egy kicsit, hogy hengeres legyen.
Ezután enyhén sós vízben kifőzzük a nudlit. Porcukros darált mákba forgatjuk.
Mákos nudli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!