
Mákos sajttorta



Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
Tésztához:
Mákos töltelékhez:
Mázhoz:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, hogy tésztát kapjunk. A tészta felét nyújtsuk ki a forma aljára. A maradék tésztából formázzunk egy hosszú tekercset, tegyük az aljára peremként, és nyomjuk a forma oldalához, hogy kb. 4 cm magas peremet képezzen.
Mákos töltelék:
Keverjük simára a tejfölt, a tojásokat, a mákot, a porcukrot és a pudingport egy kézi habverővel, öntsük a tésztára, és egyenletesen kenjük el.
Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tejfölös máz:
A tojásfehérjét konyhai robotgéppel(habverő) verjük nagyon keményre. Keverjük össze a tojássárgáját, a tejfölt, a cukrot és a vaníliás cukrot, majd óvatosan forgassuk bele a felvert tojásfehérjét.
Vegyük ki a formát a sütőből, és egyenletesen kenjük meg a tejfölös mázzal az elősütött mákos tortát.
Tegyük vissza a formát a sütőbe és süssük tovább a tortát.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Hagyjuk a tortát kb. 15 percig hűlni a tortaformában egy süteményrácson. Ezután óvatosan lazítsuk meg a torta szélét, és távolítsuk el a tortaforma peremét. Hagyjuk a tortát a süteményrácson teljesen kihűlni.
Kihűlés után vegyük le a forma alját és helyezzük a tortát egy tortatálra, majd tálalás előtt szórjuk meg porcukorral a torta tetejét.
Tipp:


Mákos sajttorta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
Tésztához:
Mákos töltelékhez:
Mázhoz:
Szóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, hogy tésztát kapjunk. A tészta felét nyújtsuk ki a forma aljára. A maradék tésztából formázzunk egy hosszú tekercset, tegyük az aljára peremként, és nyomjuk a forma oldalához, hogy kb. 4 cm magas peremet képezzen.
Mákos töltelék:
Keverjük simára a tejfölt, a tojásokat, a mákot, a porcukrot és a pudingport egy kézi habverővel, öntsük a tésztára, és egyenletesen kenjük el.
Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tejfölös máz:
A tojásfehérjét konyhai robotgéppel(habverő) verjük nagyon keményre. Keverjük össze a tojássárgáját, a tejfölt, a cukrot és a vaníliás cukrot, majd óvatosan forgassuk bele a felvert tojásfehérjét.
Vegyük ki a formát a sütőből, és egyenletesen kenjük meg a tejfölös mázzal az elősütött mákos tortát.
Tegyük vissza a formát a sütőbe és süssük tovább a tortát.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Hagyjuk a tortát kb. 15 percig hűlni a tortaformában egy süteményrácson. Ezután óvatosan lazítsuk meg a torta szélét, és távolítsuk el a tortaforma peremét. Hagyjuk a tortát a süteményrácson teljesen kihűlni.
Kihűlés után vegyük le a forma alját és helyezzük a tortát egy tortatálra, majd tálalás előtt szórjuk meg porcukorral a torta tetejét.
Tipp:

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?