Mákos sütemény pudinggal
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
némi zsiradék
Morzsa tésztához:
500 g búzaliszt
1 ½ teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
150 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
225 g lágy vaj vagy margarin
2 darab tojás (M-es)
Mákos töltelékhez:
400 g őrölt mák
150 g porcukor
2 darab tojás (M-es)
200 g tejföl 20%-os
Pudingos töltelékhez:
2 tasak Dr. Oetker Eredeti puding vaníliaízű
100 g cukor
750 ml tej
400 g tejföl 20 %-os
1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéj
Szóráshoz:
némi porcukor
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit kenjük ki zsiradékkal, majd melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Morzsa tészta:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) dolgozzuk morzsává. A morzsa jó felét öntsük a tepsire és nyomkodjuk le, hogy egy alapot képezzen.
Mákos töltelék:
Keverjük össze a mákot, a porcukrot, a tojásokat és a tejfölt konyhai robotgéppel (habverő). A mákos keveréket oszlassuk el a morzsás alapon, és simítsuk el.
Pudingos töltelék:
Keverjük össze a pudingport a cukorral. Fokozatosan keverjünk hozzá kb. 150 ml tejet, amíg simává válik. Forraljuk fel a maradék tejet, vegyük le a tűzről, és keverjük bele a kikevert pudingport. Főzzük a pudingot legalább 1 percig kevergetve. Keverjük a tejfölt és a citromhéjat a forró pudingba. A pudingos krémet kenjük a mákos tetejére.
A maradék morzsát egyenletesen szórjuk a pudingra és tegyük a tepsit a sütő alsó részébe.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A mákos süteményt tepsivel együtt tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) dolgozzuk morzsává. A morzsa jó felét öntsük a tepsire és nyomkodjuk le, hogy egy alapot képezzen.
Mákos töltelék:
Keverjük össze a mákot, a porcukrot, a tojásokat és a tejfölt konyhai robotgéppel (habverő). A mákos keveréket oszlassuk el a morzsás alapon, és simítsuk el.
Pudingos töltelék:
Keverjük össze a pudingport a cukorral. Fokozatosan keverjünk hozzá kb. 150 ml tejet, amíg simává válik. Forraljuk fel a maradék tejet, vegyük le a tűzről, és keverjük bele a kikevert pudingport. Főzzük a pudingot legalább 1 percig kevergetve. Keverjük a tejfölt és a citromhéjat a forró pudingba. A pudingos krémet kenjük a mákos tetejére.
A maradék morzsát egyenletesen szórjuk a pudingra és tegyük a tepsit a sütő alsó részébe.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A mákos süteményt tepsivel együtt tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.
Kedvencnek jelölöm
Mákos sütemény pudinggal
Hozzávalók
kb. 20 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
némi zsiradék
Morzsa tésztához:
500 g búzaliszt
1 ½ teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
150 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
225 g lágy vaj vagy margarin
2 darab tojás (M-es)
Mákos töltelékhez:
400 g őrölt mák
150 g porcukor
2 darab tojás (M-es)
200 g tejföl 20%-os
Pudingos töltelékhez:
100 g cukor
750 ml tej
400 g tejföl 20 %-os
Szóráshoz:
némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit kenjük ki zsiradékkal, majd melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Morzsa tészta:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) dolgozzuk morzsává. A morzsa jó felét öntsük a tepsire és nyomkodjuk le, hogy egy alapot képezzen.
Mákos töltelék:
Keverjük össze a mákot, a porcukrot, a tojásokat és a tejfölt konyhai robotgéppel (habverő). A mákos keveréket oszlassuk el a morzsás alapon, és simítsuk el.
Pudingos töltelék:
Keverjük össze a pudingport a cukorral. Fokozatosan keverjünk hozzá kb. 150 ml tejet, amíg simává válik. Forraljuk fel a maradék tejet, vegyük le a tűzről, és keverjük bele a kikevert pudingport. Főzzük a pudingot legalább 1 percig kevergetve. Keverjük a tejfölt és a citromhéjat a forró pudingba. A pudingos krémet kenjük a mákos tetejére.
A maradék morzsát egyenletesen szórjuk a pudingra és tegyük a tepsit a sütő alsó részébe.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A mákos süteményt tepsivel együtt tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) dolgozzuk morzsává. A morzsa jó felét öntsük a tepsire és nyomkodjuk le, hogy egy alapot képezzen.
Mákos töltelék:
Keverjük össze a mákot, a porcukrot, a tojásokat és a tejfölt konyhai robotgéppel (habverő). A mákos keveréket oszlassuk el a morzsás alapon, és simítsuk el.
Pudingos töltelék:
Keverjük össze a pudingport a cukorral. Fokozatosan keverjünk hozzá kb. 150 ml tejet, amíg simává válik. Forraljuk fel a maradék tejet, vegyük le a tűzről, és keverjük bele a kikevert pudingport. Főzzük a pudingot legalább 1 percig kevergetve. Keverjük a tejfölt és a citromhéjat a forró pudingba. A pudingos krémet kenjük a mákos tetejére.
A maradék morzsát egyenletesen szórjuk a pudingra és tegyük a tepsit a sütő alsó részébe.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A mákos süteményt tepsivel együtt tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?