Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mákos sütemény pudinggal

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 20 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

némi zsiradék

Morzsa tésztához:

500 g búzaliszt
1 ½ teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
150 g cukor
225 g lágy vaj vagy margarin
2 darab tojás (M-es)

Mákos töltelékhez:

400 g őrölt mák
150 g porcukor
2 darab tojás (M-es)
200 g tejföl 20%-os

Pudingos töltelékhez:

100 g cukor
750 ml tej
400 g tejföl 20 %-os

Szóráshoz:

némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit kenjük ki zsiradékkal, majd melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Morzsa tészta:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) dolgozzuk morzsává. A morzsa jó felét öntsük a tepsire és nyomkodjuk le, hogy egy alapot képezzen.

Mákos töltelék:
Keverjük össze a mákot, a porcukrot, a tojásokat és a tejfölt konyhai robotgéppel (habverő). A mákos keveréket oszlassuk el a morzsás alapon, és simítsuk el.

Pudingos töltelék:
Keverjük össze a pudingport a cukorral. Fokozatosan keverjünk hozzá kb. 150 ml tejet, amíg simává válik. Forraljuk fel a maradék tejet, vegyük le a tűzről, és keverjük bele a kikevert pudingport. Főzzük a pudingot legalább 1 percig kevergetve. Keverjük a tejfölt és a citromhéjat a forró pudingba. A pudingos krémet kenjük a mákos tetejére.

A maradék morzsát egyenletesen szórjuk a pudingra és tegyük a tepsit a sütő alsó részébe.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A mákos süteményt tepsivel együtt tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.
Mákos sütemény pudinggal

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
1 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!