Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mákos sütemény pudinggal

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 20 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

némi zsiradék

Morzsa tésztához:

500 g búzaliszt
1 ½ teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
150 g cukor
225 g lágy vaj vagy margarin
2 darab tojás (M-es)

Mákos töltelékhez:

400 g őrölt mák
150 g porcukor
2 darab tojás (M-es)
200 g tejföl 20%-os

Pudingos töltelékhez:

100 g cukor
750 ml tej
400 g tejföl 20 %-os

Szóráshoz:

némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit kenjük ki zsiradékkal, majd melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Morzsa tészta:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) dolgozzuk morzsává. A morzsa jó felét öntsük a tepsire és nyomkodjuk le, hogy egy alapot képezzen.

Mákos töltelék:
Keverjük össze a mákot, a porcukrot, a tojásokat és a tejfölt konyhai robotgéppel (habverő). A mákos keveréket oszlassuk el a morzsás alapon, és simítsuk el.

Pudingos töltelék:
Keverjük össze a pudingport a cukorral. Fokozatosan keverjünk hozzá kb. 150 ml tejet, amíg simává válik. Forraljuk fel a maradék tejet, vegyük le a tűzről, és keverjük bele a kikevert pudingport. Főzzük a pudingot legalább 1 percig kevergetve. Keverjük a tejfölt és a citromhéjat a forró pudingba. A pudingos krémet kenjük a mákos tetejére.

A maradék morzsát egyenletesen szórjuk a pudingra és tegyük a tepsit a sütő alsó részébe.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A mákos süteményt tepsivel együtt tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.
Mákos sütemény pudinggal

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!