Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Dubai torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (kb. Ø 20 cm):

sütőpapír

Tésztához:

75 g vaj vagy margarin
2 darab tojás (M-es)
120 g cukor
50 g búzaliszt
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor

Pisztáciás kadayif töltelékhez:

100 g Kadayif tésztaszálak angyalhaj
20 g vaj vagy margarin
125 g cukrozott pisztáciakrém
2 evőkanál szezámpaszta

Pisztácia krémhez:

200 ml hideg habtejszín
100 g mascarpone krémsajt
50 g cukrozott pisztáciakrém

Csokoládémázhoz:

kb. 1 teáskanál cukrozott pisztáciakrém
némi apróra vágott pisztácia
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sütőformát sütőpapírral béleljük ki és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tortabevonót a leírás szerint olvasszuk fel.
A tojásokat, a cukrot és a vaníliás cukrot keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig keverjük habosra. Rövid ideig alacsony fokozaton keverjük bele a vajat vagy margarint és a tortabevonó felét. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és továbbra is alacsony fokozaton röviden keverjük a masszához. A tésztát egyenletesen oszlassuk el az előkészített formában, majd helyezzük a formát a sütő közepében lévő rácsára.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét. Fordítsuk az alapot egy sütőpapírral fedett süteményrácsra, majd vegyük le a tortaformát, és hagyjuk kihűlni.

Pisztáciás kadayif töltelék:
A kadayifot (angyalhaj) apróra vágjuk, és a vajjal együtt serpenyőben aranybarnára pirítjuk. Tegyük a pirított kadayifot (angyalhaj), a pisztáciakrémet és a szezámpasztát egy tálba, és keverjük össze fakanállal, hogy krémes keveréket kapjunk. A tölteléket hagyjuk kihűlni.

Vegyük le a sütőpapírt és helyezzük a tortaalapot egy tányérra. A megtisztított forma peremét tegyük a tészta köré, vagy tegyünk köré egy tortakarikát. A kihűlt pisztácia-kadayif tölteléket kenjük az alapra, a szélén kb. 1 cm-t szabadon hagyva.

Pisztáciakrém:
A tejszínt a vaníliás cukorral és 1 tasak habfixálóval verjük kemény habbá. Tegyük a krémsajtot és a pisztáciakrémet egy keverőtálba, és keverjük össze 1 tasak tejszínhabfixálóval. Adjuk hozzá a tejszínt, és forgassuk össze. Kenjük a krémet a töltelékre.

Csokoládémáz:
A maradék tortabevonót állítva tegyük a meleg vízbe és olvasszuk fel. Vigyázzunk, hogy a kivágott sarkán nehogy belekerüljön a víz. A pisztáciakrémet kissé melegítsük fel, hogy folyékonyabb legyen. Először a csokoládémázat kenjük a krémre. Ezután csorgassuk rá a pisztáciakrémet, majd a szélét szórjuk meg apróra vágott pisztáciával. Tegyük a tortát legalább 1 órára a hűtőszekrénybe.

Óvatosan lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét, és tálalásig hűtsük a tortát.

Tipp:

A tortát a legjobb, ha felmelegített késsel vágjuk fel. Ehhez mártsuk a kés pengéjét forró vízbe, töröljük szárazra, és vágjuk át a csokit minden szeletnél. A szeletek ezután már könnyedén vághatóak.
Dubai torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!