
Dubai torta



Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (kb. Ø 20 cm):
Tésztához:
Pisztáciás kadayif töltelékhez:
Pisztácia krémhez:
Csokoládémázhoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tortabevonót a leírás szerint olvasszuk fel.
A tojásokat, a cukrot és a vaníliás cukrot keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig keverjük habosra. Rövid ideig alacsony fokozaton keverjük bele a vajat vagy margarint és a tortabevonó felét. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és továbbra is alacsony fokozaton röviden keverjük a masszához. A tésztát egyenletesen oszlassuk el az előkészített formában, majd helyezzük a formát a sütő közepében lévő rácsára.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét. Fordítsuk az alapot egy sütőpapírral fedett süteményrácsra, majd vegyük le a tortaformát, és hagyjuk kihűlni.
Pisztáciás kadayif töltelék:
A kadayifot (angyalhaj) apróra vágjuk, és a vajjal együtt serpenyőben aranybarnára pirítjuk. Tegyük a pirított kadayifot (angyalhaj), a pisztáciakrémet és a szezámpasztát egy tálba, és keverjük össze fakanállal, hogy krémes keveréket kapjunk. A tölteléket hagyjuk kihűlni.
Vegyük le a sütőpapírt és helyezzük a tortaalapot egy tányérra. A megtisztított forma peremét tegyük a tészta köré, vagy tegyünk köré egy tortakarikát. A kihűlt pisztácia-kadayif tölteléket kenjük az alapra, a szélén kb. 1 cm-t szabadon hagyva.
Pisztáciakrém:
A tejszínt a vaníliás cukorral és 1 tasak habfixálóval verjük kemény habbá. Tegyük a krémsajtot és a pisztáciakrémet egy keverőtálba, és keverjük össze 1 tasak tejszínhabfixálóval. Adjuk hozzá a tejszínt, és forgassuk össze. Kenjük a krémet a töltelékre.
Csokoládémáz:
A maradék tortabevonót állítva tegyük a meleg vízbe és olvasszuk fel. Vigyázzunk, hogy a kivágott sarkán nehogy belekerüljön a víz. A pisztáciakrémet kissé melegítsük fel, hogy folyékonyabb legyen. Először a csokoládémázat kenjük a krémre. Ezután csorgassuk rá a pisztáciakrémet, majd a szélét szórjuk meg apróra vágott pisztáciával. Tegyük a tortát legalább 1 órára a hűtőszekrénybe.
Óvatosan lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét, és tálalásig hűtsük a tortát.
Tipp:


Dubai torta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (kb. Ø 20 cm):
Tésztához:
Pisztáciás kadayif töltelékhez:
Pisztácia krémhez:
Csokoládémázhoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tortabevonót a leírás szerint olvasszuk fel.
A tojásokat, a cukrot és a vaníliás cukrot keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig keverjük habosra. Rövid ideig alacsony fokozaton keverjük bele a vajat vagy margarint és a tortabevonó felét. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és továbbra is alacsony fokozaton röviden keverjük a masszához. A tésztát egyenletesen oszlassuk el az előkészített formában, majd helyezzük a formát a sütő közepében lévő rácsára.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét. Fordítsuk az alapot egy sütőpapírral fedett süteményrácsra, majd vegyük le a tortaformát, és hagyjuk kihűlni.
Pisztáciás kadayif töltelék:
A kadayifot (angyalhaj) apróra vágjuk, és a vajjal együtt serpenyőben aranybarnára pirítjuk. Tegyük a pirított kadayifot (angyalhaj), a pisztáciakrémet és a szezámpasztát egy tálba, és keverjük össze fakanállal, hogy krémes keveréket kapjunk. A tölteléket hagyjuk kihűlni.
Vegyük le a sütőpapírt és helyezzük a tortaalapot egy tányérra. A megtisztított forma peremét tegyük a tészta köré, vagy tegyünk köré egy tortakarikát. A kihűlt pisztácia-kadayif tölteléket kenjük az alapra, a szélén kb. 1 cm-t szabadon hagyva.
Pisztáciakrém:
A tejszínt a vaníliás cukorral és 1 tasak habfixálóval verjük kemény habbá. Tegyük a krémsajtot és a pisztáciakrémet egy keverőtálba, és keverjük össze 1 tasak tejszínhabfixálóval. Adjuk hozzá a tejszínt, és forgassuk össze. Kenjük a krémet a töltelékre.
Csokoládémáz:
A maradék tortabevonót állítva tegyük a meleg vízbe és olvasszuk fel. Vigyázzunk, hogy a kivágott sarkán nehogy belekerüljön a víz. A pisztáciakrémet kissé melegítsük fel, hogy folyékonyabb legyen. Először a csokoládémázat kenjük a krémre. Ezután csorgassuk rá a pisztáciakrémet, majd a szélét szórjuk meg apróra vágott pisztáciával. Tegyük a tortát legalább 1 órára a hűtőszekrénybe.
Óvatosan lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét, és tálalásig hűtsük a tortát.
Tipp:

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?