Dubai torta
Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (kb. Ø 20 cm):
sütőpapír
Tésztához:
50 g Dr. Oetker Tortabevonó ét
75 g vaj vagy margarin
2 darab tojás (M-es)
120 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
50 g búzaliszt
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
Pisztáciás kadayif töltelékhez:
100 g Kadayif tésztaszálak angyalhaj
20 g vaj vagy margarin
125 g cukrozott pisztáciakrém
2 evőkanál szezámpaszta
Pisztácia krémhez:
200 ml hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 tasak Dr. Oetker Habfixáló
100 g mascarpone krémsajt
50 g cukrozott pisztáciakrém
Csokoládémázhoz:
50 g Dr. Oetker Tortabevonó ét
kb. 1 teáskanál cukrozott pisztáciakrém
némi apróra vágott pisztácia
Elkészítés
Előkészítés:
A sütőformát sütőpapírral béleljük ki és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tortabevonót a leírás szerint olvasszuk fel.
A tojásokat, a cukrot és a vaníliás cukrot keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig keverjük habosra. Rövid ideig alacsony fokozaton keverjük bele a vajat vagy margarint és a tortabevonó felét. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és továbbra is alacsony fokozaton röviden keverjük a masszához. A tésztát egyenletesen oszlassuk el az előkészített formában, majd helyezzük a formát a sütő közepében lévő rácsára.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét. Fordítsuk az alapot egy sütőpapírral fedett süteményrácsra, majd vegyük le a tortaformát, és hagyjuk kihűlni.
Pisztáciás kadayif töltelék:
A kadayifot (angyalhaj) apróra vágjuk, és a vajjal együtt serpenyőben aranybarnára pirítjuk. Tegyük a pirított kadayifot (angyalhaj), a pisztáciakrémet és a szezámpasztát egy tálba, és keverjük össze fakanállal, hogy krémes keveréket kapjunk. A tölteléket hagyjuk kihűlni.
Vegyük le a sütőpapírt és helyezzük a tortaalapot egy tányérra. A megtisztított forma peremét tegyük a tészta köré, vagy tegyünk köré egy tortakarikát. A kihűlt pisztácia-kadayif tölteléket kenjük az alapra, a szélén kb. 1 cm-t szabadon hagyva.
Pisztáciakrém:
A tejszínt a vaníliás cukorral és 1 tasak habfixálóval verjük kemény habbá. Tegyük a krémsajtot és a pisztáciakrémet egy keverőtálba, és keverjük össze 1 tasak tejszínhabfixálóval. Adjuk hozzá a tejszínt, és forgassuk össze. Kenjük a krémet a töltelékre.
Csokoládémáz:
A maradék tortabevonót állítva tegyük a meleg vízbe és olvasszuk fel. Vigyázzunk, hogy a kivágott sarkán nehogy belekerüljön a víz. A pisztáciakrémet kissé melegítsük fel, hogy folyékonyabb legyen. Először a csokoládémázat kenjük a krémre. Ezután csorgassuk rá a pisztáciakrémet, majd a szélét szórjuk meg apróra vágott pisztáciával. Tegyük a tortát legalább 1 órára a hűtőszekrénybe.
Óvatosan lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét, és tálalásig hűtsük a tortát.
A tortabevonót a leírás szerint olvasszuk fel.
A tojásokat, a cukrot és a vaníliás cukrot keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig keverjük habosra. Rövid ideig alacsony fokozaton keverjük bele a vajat vagy margarint és a tortabevonó felét. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és továbbra is alacsony fokozaton röviden keverjük a masszához. A tésztát egyenletesen oszlassuk el az előkészített formában, majd helyezzük a formát a sütő közepében lévő rácsára.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét. Fordítsuk az alapot egy sütőpapírral fedett süteményrácsra, majd vegyük le a tortaformát, és hagyjuk kihűlni.
Pisztáciás kadayif töltelék:
A kadayifot (angyalhaj) apróra vágjuk, és a vajjal együtt serpenyőben aranybarnára pirítjuk. Tegyük a pirított kadayifot (angyalhaj), a pisztáciakrémet és a szezámpasztát egy tálba, és keverjük össze fakanállal, hogy krémes keveréket kapjunk. A tölteléket hagyjuk kihűlni.
Vegyük le a sütőpapírt és helyezzük a tortaalapot egy tányérra. A megtisztított forma peremét tegyük a tészta köré, vagy tegyünk köré egy tortakarikát. A kihűlt pisztácia-kadayif tölteléket kenjük az alapra, a szélén kb. 1 cm-t szabadon hagyva.
Pisztáciakrém:
A tejszínt a vaníliás cukorral és 1 tasak habfixálóval verjük kemény habbá. Tegyük a krémsajtot és a pisztáciakrémet egy keverőtálba, és keverjük össze 1 tasak tejszínhabfixálóval. Adjuk hozzá a tejszínt, és forgassuk össze. Kenjük a krémet a töltelékre.
Csokoládémáz:
A maradék tortabevonót állítva tegyük a meleg vízbe és olvasszuk fel. Vigyázzunk, hogy a kivágott sarkán nehogy belekerüljön a víz. A pisztáciakrémet kissé melegítsük fel, hogy folyékonyabb legyen. Először a csokoládémázat kenjük a krémre. Ezután csorgassuk rá a pisztáciakrémet, majd a szélét szórjuk meg apróra vágott pisztáciával. Tegyük a tortát legalább 1 órára a hűtőszekrénybe.
Óvatosan lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét, és tálalásig hűtsük a tortát.
Tipp:
A tortát a legjobb, ha felmelegített késsel vágjuk fel. Ehhez mártsuk a kés pengéjét forró vízbe, töröljük szárazra, és vágjuk át a csokit minden szeletnél. A szeletek ezután már könnyedén vághatóak.
Kedvencnek jelölöm
Dubai torta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (kb. Ø 20 cm):
sütőpapír
Tésztához:
75 g vaj vagy margarin
2 darab tojás (M-es)
120 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
50 g búzaliszt
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
Pisztáciás kadayif töltelékhez:
100 g Kadayif tésztaszálak angyalhaj
20 g vaj vagy margarin
125 g cukrozott pisztáciakrém
2 evőkanál szezámpaszta
Pisztácia krémhez:
200 ml hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 tasak Dr. Oetker Habfixáló
100 g mascarpone krémsajt
50 g cukrozott pisztáciakrém
Csokoládémázhoz:
kb. 1 teáskanál cukrozott pisztáciakrém
némi apróra vágott pisztácia
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A sütőformát sütőpapírral béleljük ki és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tortabevonót a leírás szerint olvasszuk fel.
A tojásokat, a cukrot és a vaníliás cukrot keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig keverjük habosra. Rövid ideig alacsony fokozaton keverjük bele a vajat vagy margarint és a tortabevonó felét. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és továbbra is alacsony fokozaton röviden keverjük a masszához. A tésztát egyenletesen oszlassuk el az előkészített formában, majd helyezzük a formát a sütő közepében lévő rácsára.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét. Fordítsuk az alapot egy sütőpapírral fedett süteményrácsra, majd vegyük le a tortaformát, és hagyjuk kihűlni.
Pisztáciás kadayif töltelék:
A kadayifot (angyalhaj) apróra vágjuk, és a vajjal együtt serpenyőben aranybarnára pirítjuk. Tegyük a pirított kadayifot (angyalhaj), a pisztáciakrémet és a szezámpasztát egy tálba, és keverjük össze fakanállal, hogy krémes keveréket kapjunk. A tölteléket hagyjuk kihűlni.
Vegyük le a sütőpapírt és helyezzük a tortaalapot egy tányérra. A megtisztított forma peremét tegyük a tészta köré, vagy tegyünk köré egy tortakarikát. A kihűlt pisztácia-kadayif tölteléket kenjük az alapra, a szélén kb. 1 cm-t szabadon hagyva.
Pisztáciakrém:
A tejszínt a vaníliás cukorral és 1 tasak habfixálóval verjük kemény habbá. Tegyük a krémsajtot és a pisztáciakrémet egy keverőtálba, és keverjük össze 1 tasak tejszínhabfixálóval. Adjuk hozzá a tejszínt, és forgassuk össze. Kenjük a krémet a töltelékre.
Csokoládémáz:
A maradék tortabevonót állítva tegyük a meleg vízbe és olvasszuk fel. Vigyázzunk, hogy a kivágott sarkán nehogy belekerüljön a víz. A pisztáciakrémet kissé melegítsük fel, hogy folyékonyabb legyen. Először a csokoládémázat kenjük a krémre. Ezután csorgassuk rá a pisztáciakrémet, majd a szélét szórjuk meg apróra vágott pisztáciával. Tegyük a tortát legalább 1 órára a hűtőszekrénybe.
Óvatosan lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét, és tálalásig hűtsük a tortát.
A tortabevonót a leírás szerint olvasszuk fel.
A tojásokat, a cukrot és a vaníliás cukrot keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig keverjük habosra. Rövid ideig alacsony fokozaton keverjük bele a vajat vagy margarint és a tortabevonó felét. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és továbbra is alacsony fokozaton röviden keverjük a masszához. A tésztát egyenletesen oszlassuk el az előkészített formában, majd helyezzük a formát a sütő közepében lévő rácsára.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét. Fordítsuk az alapot egy sütőpapírral fedett süteményrácsra, majd vegyük le a tortaformát, és hagyjuk kihűlni.
Pisztáciás kadayif töltelék:
A kadayifot (angyalhaj) apróra vágjuk, és a vajjal együtt serpenyőben aranybarnára pirítjuk. Tegyük a pirított kadayifot (angyalhaj), a pisztáciakrémet és a szezámpasztát egy tálba, és keverjük össze fakanállal, hogy krémes keveréket kapjunk. A tölteléket hagyjuk kihűlni.
Vegyük le a sütőpapírt és helyezzük a tortaalapot egy tányérra. A megtisztított forma peremét tegyük a tészta köré, vagy tegyünk köré egy tortakarikát. A kihűlt pisztácia-kadayif tölteléket kenjük az alapra, a szélén kb. 1 cm-t szabadon hagyva.
Pisztáciakrém:
A tejszínt a vaníliás cukorral és 1 tasak habfixálóval verjük kemény habbá. Tegyük a krémsajtot és a pisztáciakrémet egy keverőtálba, és keverjük össze 1 tasak tejszínhabfixálóval. Adjuk hozzá a tejszínt, és forgassuk össze. Kenjük a krémet a töltelékre.
Csokoládémáz:
A maradék tortabevonót állítva tegyük a meleg vízbe és olvasszuk fel. Vigyázzunk, hogy a kivágott sarkán nehogy belekerüljön a víz. A pisztáciakrémet kissé melegítsük fel, hogy folyékonyabb legyen. Először a csokoládémázat kenjük a krémre. Ezután csorgassuk rá a pisztáciakrémet, majd a szélét szórjuk meg apróra vágott pisztáciával. Tegyük a tortát legalább 1 órára a hűtőszekrénybe.
Óvatosan lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét, és tálalásig hűtsük a tortát.
Tipp:
A tortát a legjobb, ha felmelegített késsel vágjuk fel. Ehhez mártsuk a kés pengéjét forró vízbe, töröljük szárazra, és vágjuk át a csokit minden szeletnél. A szeletek ezután már könnyedén vághatóak.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?