Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán áfonyás fonott kalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Püspökkenyér formához (25 x 11 cm):

vegán margarin

Tésztához:

200 ml mandulaital
50 g vegán margarin
400 g búzaliszt
50 g cukor
1 csipet só

Töltelékhez:

50 g szeletelt mandula
Kb. 200 g áfonyalekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A formát zsiradékkal kikenjük. A mandulát bevonatos serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, és tányéron hagyjuk kihűlni.

Elkészítés:

Tészta:
A mandulaitalt felmelegítjük, és megolvasztjuk benne a margarint. A lisztet az élesztővel keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen téglalap alakúra (kb. 50 x 25 cm) nyújtjuk. A tésztalapot megkenjük áfonyalekvárral, és megszórjuk a mandulával. A tésztát a rövidebb oldaláról feltekerjük. A tekercset hosszában középen éles késsel egyszer teljesen átvágjuk. A két tésztaköteget a vágott felével felfelé egymás köré tekerjük, és a formába fektetjük. A tésztát még egyszer addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 20-25 perc). A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C(előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A formát rácson a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a kalácsot megsütjük.

Sütési idő: kb. 42-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt kivesszük a formából, sütőrácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt ízlés szerint megszórhatjuk porcukorral.

Tippek:

A süteményt lefagyaszthatjuk.
Gyümölcsös töltelék helyett keverjünk habosra 75 g lágy vegán margarint, 75 g cukrot és 2 teáskanál őrölt fahéjat, majd ezt a tölteléket egyenletesen elkenjük a kinyújtott tésztalapon.
Vegán áfonyás fonott kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!