Málnás-csokis szívtorta a'la Becca
Hozzávalók
Piskótához:
6 tojás
9 ek cukor
3 ek víz
7 ek liszt
2 ekDr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
Csokis krémhez:
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding csokoládéízű
1 csipet fahéj
4 dl tej
4 ek cukor
2 dl Hulala tejszín
Málnás krémhez:
2 dl natúr joghurt
ízlés szerint porcukor
1/2 zacskóDr. Oetker Őrölt zselatin
málna (kb. egy kistálnyi)
2 dl Hulala tejszín
Közé:
babapiskóta
Díszítés:
étcsoki
málna
aprított mogyoró
citromfű
tejszínhab
Elkészítés
Elkészítés
Elkészítjük a kakaós piskótát: legelőször bekapcsoljuk a sütőt 220 fokra. Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét egy csipet sóval felverjük a robotgéppel, és 1-2 ek. cukorral. A sárgákat a maradék cukorral és a vízzel felverjük kézi habverővel, külön tálban összekeverjük a lisztet, kakaóport és sütőport, és beleszitáljuk a tojássárgájás masszába. Finoman összeforgatjuk a keményre felvert tojásfehérje habot is vele, míg egynemű nem lesz. Sütőpapírt vágunk a forma aljába (szív alakú tortaforma), és beleöntjük a masszát. 5 percig sütjük 220 fokon, majd levesszük 180 fokra, kb. fél órát sül összesen.
Megfőzzük közben a pudingot, beletesszük a csipet fahéjat, és hagyjuk teljesen kihűlni. Hozzákeverünk a felvert Hulalából kb. 2 dl-nyit (azaz 2/5 részét).
A joghurtot összekeverjük egy hőálló tálban a porcukorral (kb. 4-5 ek.) és a zselatinporral. Meglangyosítjuk egy kicsit a mikróban, majd hozzákeverünk a felvert Hulalából szintén 2/5-öd részét, és hozzáadjuk a málna egy részét (lehet fagyasztottat is).
A rétegezés: félbevágjuk a piskótát, miután kihűlt. Erre jön a csokis krém, majd egy réteg babapiskóta (nem kell semmibe sem mártani), majd a málnás krém, és végül a piskóta a tetejére. Az oldalát kevés kihagyott csokis krémmel kenjük meg. Étcsokit olvasztunk kevés olajjal egy müzlis tálkában a mikróban, ez kerül a legtetejére, majd díszítjük a kimaradt málnával (ha szép szemek), tejszínhabbal, aprított mogyoróval és citromfűvel (nem muszáj). Jó étvágyat hozzá! :)
Megfőzzük közben a pudingot, beletesszük a csipet fahéjat, és hagyjuk teljesen kihűlni. Hozzákeverünk a felvert Hulalából kb. 2 dl-nyit (azaz 2/5 részét).
A joghurtot összekeverjük egy hőálló tálban a porcukorral (kb. 4-5 ek.) és a zselatinporral. Meglangyosítjuk egy kicsit a mikróban, majd hozzákeverünk a felvert Hulalából szintén 2/5-öd részét, és hozzáadjuk a málna egy részét (lehet fagyasztottat is).
A rétegezés: félbevágjuk a piskótát, miután kihűlt. Erre jön a csokis krém, majd egy réteg babapiskóta (nem kell semmibe sem mártani), majd a málnás krém, és végül a piskóta a tetejére. Az oldalát kevés kihagyott csokis krémmel kenjük meg. Étcsokit olvasztunk kevés olajjal egy müzlis tálkában a mikróban, ez kerül a legtetejére, majd díszítjük a kimaradt málnával (ha szép szemek), tejszínhabbal, aprított mogyoróval és citromfűvel (nem muszáj). Jó étvágyat hozzá! :)
Alternatív elkészítés
Lehet más gyümölccsel is készíteni!
Kedvencnek jelölöm
Málnás-csokis szívtorta a'la Becca
Hozzávalók
Csokis krémhez:
1 csipet fahéj
4 dl tej
4 ek cukor
2 dl Hulala tejszín
Málnás krémhez:
2 dl natúr joghurt
ízlés szerint porcukor
1/2 zacskóDr. Oetker Őrölt zselatin
málna (kb. egy kistálnyi)
2 dl Hulala tejszín
Közé:
babapiskóta
Díszítés:
étcsoki
málna
aprított mogyoró
citromfű
tejszínhab
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Elkészítjük a kakaós piskótát: legelőször bekapcsoljuk a sütőt 220 fokra. Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét egy csipet sóval felverjük a robotgéppel, és 1-2 ek. cukorral. A sárgákat a maradék cukorral és a vízzel felverjük kézi habverővel, külön tálban összekeverjük a lisztet, kakaóport és sütőport, és beleszitáljuk a tojássárgájás masszába. Finoman összeforgatjuk a keményre felvert tojásfehérje habot is vele, míg egynemű nem lesz. Sütőpapírt vágunk a forma aljába (szív alakú tortaforma), és beleöntjük a masszát. 5 percig sütjük 220 fokon, majd levesszük 180 fokra, kb. fél órát sül összesen.
Megfőzzük közben a pudingot, beletesszük a csipet fahéjat, és hagyjuk teljesen kihűlni. Hozzákeverünk a felvert Hulalából kb. 2 dl-nyit (azaz 2/5 részét).
A joghurtot összekeverjük egy hőálló tálban a porcukorral (kb. 4-5 ek.) és a zselatinporral. Meglangyosítjuk egy kicsit a mikróban, majd hozzákeverünk a felvert Hulalából szintén 2/5-öd részét, és hozzáadjuk a málna egy részét (lehet fagyasztottat is).
A rétegezés: félbevágjuk a piskótát, miután kihűlt. Erre jön a csokis krém, majd egy réteg babapiskóta (nem kell semmibe sem mártani), majd a málnás krém, és végül a piskóta a tetejére. Az oldalát kevés kihagyott csokis krémmel kenjük meg. Étcsokit olvasztunk kevés olajjal egy müzlis tálkában a mikróban, ez kerül a legtetejére, majd díszítjük a kimaradt málnával (ha szép szemek), tejszínhabbal, aprított mogyoróval és citromfűvel (nem muszáj). Jó étvágyat hozzá! :)
Megfőzzük közben a pudingot, beletesszük a csipet fahéjat, és hagyjuk teljesen kihűlni. Hozzákeverünk a felvert Hulalából kb. 2 dl-nyit (azaz 2/5 részét).
A joghurtot összekeverjük egy hőálló tálban a porcukorral (kb. 4-5 ek.) és a zselatinporral. Meglangyosítjuk egy kicsit a mikróban, majd hozzákeverünk a felvert Hulalából szintén 2/5-öd részét, és hozzáadjuk a málna egy részét (lehet fagyasztottat is).
A rétegezés: félbevágjuk a piskótát, miután kihűlt. Erre jön a csokis krém, majd egy réteg babapiskóta (nem kell semmibe sem mártani), majd a málnás krém, és végül a piskóta a tetejére. Az oldalát kevés kihagyott csokis krémmel kenjük meg. Étcsokit olvasztunk kevés olajjal egy müzlis tálkában a mikróban, ez kerül a legtetejére, majd díszítjük a kimaradt málnával (ha szép szemek), tejszínhabbal, aprított mogyoróval és citromfűvel (nem muszáj). Jó étvágyat hozzá! :)
Alternatív elkészítés
Lehet más gyümölccsel is készíteni!
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?