Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Málnás-csokis szívtorta a'la Becca

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskótához:

6 tojás
9 ek cukor
3 ek víz
7 ek liszt

Csokis krémhez:

1 csipet fahéj
4 dl tej
4 ek cukor
2 dl Hulala tejszín

Málnás krémhez:

2 dl natúr joghurt
ízlés szerint porcukor
málna (kb. egy kistálnyi)
2 dl Hulala tejszín

Közé:

babapiskóta

Díszítés:

étcsoki
málna
aprított mogyoró
citromfű
tejszínhab
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Elkészítjük a kakaós piskótát: legelőször bekapcsoljuk a sütőt 220 fokra. Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét egy csipet sóval felverjük a robotgéppel, és 1-2 ek. cukorral. A sárgákat a maradék cukorral és a vízzel felverjük kézi habverővel, külön tálban összekeverjük a lisztet, kakaóport és sütőport, és beleszitáljuk a tojássárgájás masszába. Finoman összeforgatjuk a keményre felvert tojásfehérje habot is vele, míg egynemű nem lesz. Sütőpapírt vágunk a forma aljába (szív alakú tortaforma), és beleöntjük a masszát. 5 percig sütjük 220 fokon, majd levesszük 180 fokra, kb. fél órát sül összesen.
Megfőzzük közben a pudingot, beletesszük a csipet fahéjat, és hagyjuk teljesen kihűlni. Hozzákeverünk a felvert Hulalából kb. 2 dl-nyit (azaz 2/5 részét).
A joghurtot összekeverjük egy hőálló tálban a porcukorral (kb. 4-5 ek.) és a zselatinporral. Meglangyosítjuk egy kicsit a mikróban, majd hozzákeverünk a felvert Hulalából szintén 2/5-öd részét, és hozzáadjuk a málna egy részét (lehet fagyasztottat is).
A rétegezés: félbevágjuk a piskótát, miután kihűlt. Erre jön a csokis krém, majd egy réteg babapiskóta (nem kell semmibe sem mártani), majd a málnás krém, és végül a piskóta a tetejére. Az oldalát kevés kihagyott csokis krémmel kenjük meg. Étcsokit olvasztunk kevés olajjal egy müzlis tálkában a mikróban, ez kerül a legtetejére, majd díszítjük a kimaradt málnával (ha szép szemek), tejszínhabbal, aprított mogyoróval és citromfűvel (nem muszáj). Jó étvágyat hozzá! :)

Alternatív elkészítés

Lehet más gyümölccsel is készíteni!
Málnás-csokis szívtorta a'la Becca

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!